Sonntag, 5. Juni 2011

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.

Ο Ταλας ζητα με το παρον κειμενο συγνωμη απο τους αναγνωστες/στριες του ιστολογιου για την μεγαλη αυτη απουσια. Οσοι και οσες επισκεπτονται τακτικα το ιστολογιο, παρατηρησαν μια σχετικη στασιμοτητα τις τελευταιες εβδομαδες.


Τα προβληματα ξεκινησαν λιγο πριν την Μ. Παρακευη. Επροκειτο για προβληματα που εχουν να κανουν με την γραφειοκρατια του ελληνικου δημοσιου. Προβληματα που προκαλεσαν στενοχωρια και αγχος στον Ταλα και τους δικους του, καθοτι μεσολαβουσαν οι αργιες. Εν συνεχεια, υπηρχε η προετοιμασια για την συμμετοχη του σε διεθνες συνεδριο, για το οποιο επρεπε να αφιερωσει αρκετο απο τον χρονο του. Περιπου μια εβδομαδα μετα το περας του συνεδριου, πρεπει να προετοιμαστει για επαγγελματικο ταξιδι 4 1/2 εβδομαδων στο εξωτερικο. Κατανοητο οτι, οταν συμβαινουν ολα αυτα μαζι, το πιο πιθανο ειναι να παθεις μπλακ ουτ, να κολλησει το μυαλο και να μην ξερεις τι να γραψεις στο ιστολογιο σου. Ακομα ομως και εαν εχεις ιδεες, ο χρονος ειναι ελαχιστος. Οι προτεραιοτητες μετατοπιζονται αλλου.


Αυτα ολα συνεβησαν. Και του ηρθαν ολα μαζεμενα, χτυπωντας τον απο διαφορετικες μεριες. Προς το παρον εχουν δρομολογηθει καποια πραγματα. Τα παρε δωσε με το ελληνικο δημοσιο δεν εχουν ακομα ολοκληρωθει. Πιστευει ομως οτι αυτο θα συμβει συντομα. Σε τρεις μερες φευγει. Λιγο μετα τα μεσα Ιουλιου θα επιστρεψει, για να αφηγηθει τις νεες του περιπετειες απο το ιστολογιο www.mrtoverseas.blogspot.com.


Οσο για τον σχολιασμο των τεκταινομενων, τι αλλο να πει που ο μεσος ελληνας αναγνωστης δεν γνωριζει; Τα θεματα αυτα εχουν ηδη σχολιαστει και συζητηθει. Η οικονομικη και κοινωνικη κατασταση της χωρας ειναι γνωστες. Τα βλεπουμε ολοι. Το οτι αντιδρα ο κοσμος, οτι οι αγανακτισμενοι μαζευονται στο Συνταγμα, η' πετανε γιαουρτια σε κυβερνητικους εκπροσωπους; Επομενο ειναι. Πολλοι δεν ειναι ευχαριστημενοι με την κατασταση και αντιδρουν με τον τροπο αυτο. Δεν εχει σημασια το αν διαφωνει η' συμφωνει κανεις με τις πραξεις αυτες. Δεν προκειται ν' αλλαξει κανεις γνωμη. Ο αγανακτισμενος θα συνεχισει να πεταει γιαουρτια. Ουτε ενα, ουτε εκατο ιστολογια θα τον μεταπεισουν. Οπως δεν θ' αλλαξουν γνωμη ολοι αυτοι των Μ.Μ.Ε. που βλεπουν το ολο σκηνικο και μιλανε για νεα Ιουλιανα και Λαμπρακηδες.


Απο την αλλη μερια, βλεπουμε να γκρινιαζουν και αυτοι, οι οποιοι συμμετειχαν απο την Μεταπολιτευση και μετα στα παρτυ. Καλοπερασαν με τα δανεικα και τωρα κλαιγονται. Εμεις που ειμασταν εξ' αρχης στην απ' εξω, που μονο ακουστα ειχαμε για τα θρυλικα Ribas, Bouzios, La Mamounia, Diogenes Pallas και ολους τους αλλους "ναους" επι των λεωφορων Βουλιαγμενης, Συγγρου, Ποσειδωνος, Ιερας Οδου, οπου ηδη απο την εποχη της εφηβειας μας τ' ακουμπαγε η ελιτ που τωρα κλαιγεται, εμεις που βλεπουμε τα...ρεπορταζ των Τσιλιπινουδακη και Μπακα σαν εξωτικα ντοκυμανταιρ α' λα "national geographic", τι περισσοτερο να πουμε;


Ας μιλησουν οι αγανακτισμενοι συμπολιτες μας. Ας μιλησουν βουλευτες και υπουργοι, αφου βλεπουν να διακυβευονται τα συμφερονται και οι καρεκλιτσες τους.


Δεν γνωριζει ο γραφων και δεν μπορει να πει με σιγουρια, εαν το κινημα στην πλ. Συνταγματος ειναι στημενο η' αυθορμητο. Την περασμενη Δευτερα αργα το βραδυ ειχε βρεθει. Πολλοι νεοι ανθρωποι, ασυντονιστοι ομως ακομα, και ανοργανωτοι. Σαν να μην ηξεραν τι ηθελαν. Ισως βρουν τον δρομο τους και ξεκαθαρισουν τις θεσεις τους. Η διαμαρτυρια τους εχει ομως νοημα. Φαινεται να ειναι η φυσικη εκβαση των γεγονοτων των τελευταιων μηνων, τα οποια εκφραστηκαν απο την πλευρα της κυβερνησης με την μειωση μισθων και συνταξεων, με τις αυξησεις φορων, με την ιδιωτικοποιηση και γενικα με ενα κλιμα που δημιουργει τις προυποθεσεις παρατεταμενης και σταδιακης παρακμης του ελληνικου λαου σε ολους τους τομεις. Παρακμη επιβεβλημενη απο Ε.Ε. και ΔΝΤ, προκειμενου να στηριχθει η χωρα οικονομικα. Αλλα για αυτα ειχαμε αναφερθει σε παλαιοτερα κειμενα του ιστολογιου...