Sonntag, 4. September 2011

ΚΑΠΕΛΟΜΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!



Αλλο ενα ποστ, συνεχεια του www.notis-o-talas.blogspot.com/2009/07/blog-post_16.html: Μετα την εμπειρια της Αιγυπτου (βλ. www.mrtoverseas.blogspot.com, 08/2011) κατεστει επιτακτικοτερη η αναγκη για ενα καπελο που να προσφερει προστασια απο τον καυτο ηλιο και δροσια στην κεφαλη. Ατυχως, αμελησαμε να το προμηθευτουμε προ της Αιγυπτου ... επιδρομης. Το λαθος αυτο θα επιχειρησουμε να διορθωσουμε τους επομενους μηνες, καθως ενας πετασος κρινεται απαραιτητος για τα μελλοντικα μας ταξιδια σε χωρες του Νοτου και της Ανατολης.




Οπως εχουμε ηδη δηλωσει, το ιδανικο καπελο θα πρεπει να ειναι σχηματος fedora/ slouch hat και απο canvas/cotton. Και εαν η ορολογια αυτη φαινεται ακαταλαβιστικη, το ιδανικο καπελο για εμας θα πρεπει να συνδυαζει το σχημα των δυο πρωτων φωτογραφιων του πρωτου κειμενου, αλλα να ειναι κατασκευασμενο απο τα υλικα των δυο τελευταιων φωτογραφιων.



Ιδανικα για υπαιθριες δραστηριοτητες (outdoor) θεωρουνται τα προιοντα της αυστραλεζικης Akubra, της νοτιοαφρικανικης Rogue ( π.χ. τα μοντελα 07K , 201K Jock) και φυσικα της αμερικανικηςTilley (TH5). Δυστυχως ειναι ακριβουτσικα, αλλα αμα το καλοσκεφτει κανεις να παραγγειλει κατι απο αυτες τις εταιρειες, θα το εχει για το υπολοιπο της ζωης του. Ενα καπελο που θα συνδυαζει στοιχεια απο τα προιοντα των εν λογω εταιρειων ειναι ευπροσδεκτο και σιγουρα ωφελιμο. Απο την αλλη μερια βεβαια, οι σινεφιλ μπορουν να παραγγειλουν το μοντελο "Adventurer" της AdVintage Fedoras με 60 ευρω, αλλα θα πρεπει να το καλοσκεφτουν, εαν π.χ. θελουν να εργαστουν σε χωρες οπως η Αιγυπτος φορωντας ενα καπελο απο καστορι η΄ακομα και απο δερμα, οπως εκεινα της Barmah!





Αυτα βεβαια ειναι καποιες επιθυμιες. Στο κειμενο που παραπεμπουμε, του Ιουλιου 2009 του παροντος ιστολογιου, εχουμε αναφερει πως ειναι η κατασταση με τα καπελα.... Τουλαχιστον στην Ελλαδα μπορεις να βρεις σε τουριστικα καταστηματα τα μοντελα που παρουσιαζονται στις δυο τελευταιες φωτογραφιες. Και δειχνουν να ειναι οτι πρεπει για πολυμηνη παραμονη μετ' εργασιας σε θερμες, μεσογειακες χωρες! Οποτε .... σπευδουμε!!!


























Stand by me (: in thoughts to Miss S.C.).



Εν μερει ως συμπληρωμα στο www.notis-o-talas.blogspot.com/2008/05/blog-post_25.html το σημερινο κειμενο. Απλα καποιες σκεψεις, επειτα απο τις εμπειριες και του φετινου καλοκαιριου.


Γιατι και πως δυσκολο να εξηγηθουν. Η αβυσσος που λενε τοσοι και τοσοι. Αλλα για σκεψου το, παιρνοντας για παραδειγμα τις γυναικες που σε περιτριγυριζουν: Αδελφες, συμμαθητριες, συναδελφισσες, γειτονισσες...


Οντας κοριτσακια, ονειρευονται τον πριγκηπα με τ' ασπρο αλογο. Στα '80ς ο πριγκηπας ηταν ο ξανθος τυπος απο τους Ντιουκς. Τα αγορια εβλεπαν Ντιουκς για τα κυνηγητα και τις αμαξαρες. Τα κοριτσακια για τον ξανθουλη των Ντιουκς.


Στην εφηβεια τρελλαινονται με κατι τυπακια που παριστανουν τους μαγκες και κανουν κοντρες με τις μηχανες. Στα '90ς ηταν ο Μπουκερ (Ριτσαρντ Γκριεκο) με το δερματινο μπουφαν, την Χαρλευ και το υφακι εκατο και βαλε καρδιναλιων.


Τελικα παντρευονται τον μεγαλυτερο ηλικιακα τυπο με τα παραπανισια κιλακια και την καραφλιτσα, ο οποιος ειτε ειναι δημοσιος υπαλληλος, ειτε εχει δικη του επιχειρηση. Και στις δυο περιπτωσεις, οι οποιες φυσικα ισχυουν για τα ελληνικα δεδομενα κυριως, ο γαμπρος οφειλει να διαθετει δικο του αυτοκινητο, σπιτι και εξοχικο, εαν ειναι δυνατον σε νησι.


Μετα τα -ηντα μετανοιωνουν για ολα αυτα και σκεφτονται τι τρομερα λαθη εκαναν στα νιατα τους που δεν διαλεξαν το γλυκο, καλο παιδι απο την γειτονια τους/ απο την σχολη/ απο το γραφειο και τα εμπλεξαν τουναντιον με τα ρεμαλια. Οπως η κυρα Ελενη, σπιτονοικοκυρα της Στελας την εποχη που σπουδαζε στη Θεσσαλονικη. Μεγαλη ντιβα στα νιατα της η κυρα Ελενη. Εκανε την μεγαλη ζωη, γλεντησε, αλλα στο τελος, αυτοι στους οποιους βασιζοταν την μεταχειριστικαν σα σκουπιδι.

Και να ηταν η μοναδικη; Τοσες και τοσες την εχουν πατησει ετσι. Απο την Ντορις Νταιη που εμπλεκε διαρκως με αλητες και ο τελευταιος απο αυτους την καταχρεωσε, μεχρι την Σαντρα Μπουλλοκ. Που απο ολους τους ανδρες που κυκλοφορουν στις Η.Π.Α., πηγε και διαλεξε εναν ανεπαγγελτο και ανεργο μηχανοβιο με τατουαζ, παιδια απο πορνοσταρ και εκρηξεις βιας.


Αξιο αποριας οντως... Τι συμβαινει με αυτες τις γυναικες; Δεν ειναι τοσο εξυπνες; Ειναι επιπολαιες;


Οι ανδρες παλι, ειναι αλλιως. Νομιζουμε οτι οι περισσοτεροι βλεπουν ολες αυτες τις ξανθιες μπιμπος με τα σιλικονατα στηθη απλως και μονο σεξουαλικα. Οι σωστοι ανδρες θελουν μια γυναικα διπλα τους. Οχι σουπερ μοντελο, κανονικη γυναικα. Κανεις δεν ειναι τελειος αλλωστε.


Πριν λιγες μερες ειχαμε δει σε καποιο καναλι καποια απο αυτες τις ταινιες με τον Ροκυ. Πρεπει να ηταν η τριτη, με τον υποτιτλο "Eye of the Tiger", οπως και το τραγουδι. Σ' αυτην ο Ροκυ εχει παθει ψυχολογικο πατατρακ απο την ταπεινωτικη ηττα που υπεστει απο τον ... Μr. - T (τον ... οριτζιναλ, οχι αυτον του ... ιστολογιου!). Μονο χαρη στην επιμονη της συζυγου του Αντριαν και του φιλου του Απολλο Ρηντ καταφερνει να επανερθει. Η Αντριαν δεν ειναι καμια θεογκομενα. Δεν θα μπορουσε ο Ροκυ να παει με μοντελα; Θα μπορουσε, οντας επιτυχημενος μποξερ στην ταινια. Αλλα αγαπαει πολυ την Αντριαν, οπως τον αγαπαει και αυτη. Αυτη η γυναικα του δινει δυναμη και κουραγιο στις δυσκολες ωρες. Αυτη τον στηριζει, ειναι παρουσα στα ματς που δινει στο ριγκ. Γιατι αυτο ειναι που ενας ανδρας ζηταει απο την συντροφο του, οπως αλλωστε μαρτυραει και ο τιτλος του γνωστου τραγουδιου των Παπαγιαννοπουλου και Καλδαρα "Πλαι μου στασου στη ζωη": Ενα παρε δωσε ειναι η σχεση ενος ζευγαριου. Σε αυτο πρεπει να κρατουνται οι ισορροπιες. Να μην υπαρχει μονομερεια. Αλλα να υπαρχει αλληλοσεβασμος και κατανοηση. Το σεξ ειναι ενα κομματι μονο.


Δυστυχως ανεκαθεν ηταν ετσι και θα συνεχισει να υπαρχει το προβλημα αναμεσα σε ανδρες και γυναικες. Και ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση, θα χειροτερεψουν τα πραγματα. Ηδη πολλες σχεσεις ειναι απλως επιφανειακες. Οσο για το χασμα μεταξυ των δυο φυλων... Αυτο κι αν συνεχισει να υπαρχει...


Κλεινουμε με τις αποριες ενος ναυτιλομενου: Γιατι μια κοπελα, ενω ενδιαφερεται για καποιον νεο, δεν του δειχνει, εστω και εμμεσως το ενδιαφερον της; Γιατι τρομοκρατειται και δεν ενδιαφερεται πλεον για αυτον, οταν εκεινος τελικα το καταλαβει; Τι ειναι αυτο που την κανει να μεταβαλλει την αποψη της και να αδιαφορησει για αυτον;