Montag, 12. Dezember 2011

110 ΘΡΑΣΕΙΣ ΤΥΠΟΙ (ΚΑΙ ΤΥΠΙΣΣΕΣ).

Φαινεται οτι σ' αυτην την χωρα το θρασος ειναι ενα απο τα πραγματα που περισευουν. Ωμο θρασος, απυθμενο. Ο κυρ Γιαννης του 'λεγε απο μικρον οτι η ζωη θελει θρασος. Τον ηθελε μαγκα και τσαμπουκαλη. Μονο τετοιοι, πιστευε, τα βγαζουν περα.


Υπαρχουν λοιπον 110 πρωην βουλευτες και υπουργοι, που διαθετουν τετοιου ειδους θρασος. Διοτι σε εποχες ισχνων αγελαδων για την χωρα, σε εποχες που οι χαμηλομισθοι και οι χαμηλοσυνταξιουχοι δεν ξερουν τι τους ξημερωνει, που το κρατος παρακαλαει τους ευρωπαιους εταιρους για να παρει δανεια με δοσεις, βγαινουν αυτοι οι ανθρωποι και διεκδικουν αναδρομικα! Και λενε οτι εδω και δυο χρονια αυτο κανουν, οτι τους τα χρωστανε κτλ...


Οι 48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν αναδρομικά:


Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μυρσίνη Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος , Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.


Οι 60 βουλευτές της Ν.Δ που ζητούν αναδρομικά:


Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Άρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ.Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.


Επιπλέον, αγωγές έχουν καταθέσει ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Εμ. Μπακόπουλος και ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου.


(Σ.Σ.: Τα ανωτερω στοιχεια προερχονται απο ρεπορταζ της εφημεριδας TA NEA, 11.12.2011)


Υπαρχουν αρκετα τρανταχτα ονοματα στην ανωθεν λιστα: Η κυρια Ντορεμι, ο ωραιος Μπρουμελ, ο γαμπρος του Ανδρεα... Ανθρωποι που επι σειρα ετων καθισαν στα εδρανα του κοινοβουλιου. Καποιοι απο αυτους εγιναν και υπουργοι. Απολαυσαν προνομια. Προφανως δεν τους φτανουν αυτα που εβγαλαν ηδη και θελουν κι αλλα.


Αναρωτιεται, εαν αυτην την ειδηση την εχει παρει χαμπαρι εκεινος ο φουκαρας που πριν εναμισι, δυο χρονια ειχε πιασει τον ΓΑΠ στο δρομο και του ελεγε οτι ηθελε να δωσει την πενιχρη του συνταξη για να σωθει η πατριδα... Η΄μηπως ο γερακος αυτος ηταν βαλτος, ενα διαφημιστικο τρυκ για να τονιστει η μεγαλη προσωπικοτητα του τοτε νεοδιοριστου στην πρωθυπουργια ΓΑΠ;

Freitag, 9. Dezember 2011

ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ.

Εδω και παρα πολυ καιρο, πολυ πριν τα γεγονοτα του φετινου καλοκαιριου στο Οσλο, κανουμε σκεψεις για το θεμα αυτο. Τι οδηγει το χερι του ανθρωπου να πιασει οπλο και να σκοτωσει, να κλεψει, να βιασει τον συνανθρωπο του. Ποια ειναι τα βαθυτερα αιτια. Το φαινομενο το βλεπουμε τα τελευταια χρονια και στην Ελλαδα, με συμμοριες οπλισμενες με Καλασνικωφ, οι οποιες δεν δισταζουν μπροστα σε τιποτε και σε κανεναν. Γιατι;


Με την απλοικη μας σκεψη κανουμε καποιους συνειρμους. Κατα την γνωμη μας, χωρις να θελουμε να καταπατησουμε τα χωραφια των ειδικων, οι ανθρωποι, οι οποιοι θα προβουν σε πραξεις βιας, εξαρτωνται απο δυο παραγοντες: Τους γραπτους νομους της πολιτειας που υπαγορευουν τι εστι εγκλημα, αλλα και τους αγραφους, δηλαδη αν το ατομο τελει υπο ηθικους φραγμους η' οχι. Εαν δηλαδη εχει παρει αρχες και αξιες απο το περιβαλλον του οσον αφορα το τι ειναι σωστο και πρεπον και τι οχι.


Συμφωνα με αυτους λοιπον τους παραγοντες ξεχωριζουμε τις εξης κατηγοριες:


Α. Ανθρωποι, οι οποιοι διεπονται απο ηθικες αξιες και υπακουν στο γραμμα του νομου. Οι ανθρωποι αυτοι δεν θα προβουν σε πραξεις βιας, διοτι τους το απαγορευει η συνειδηση τους αλλα και διοτι δεν θελουν να παραβιασουν τους νομους του κρατους.


Β. Ανθρωποι, οι οποιοι πιστευουν στον νομο, αλλα δεν εχουν ηθικους φραγμους. Βασικα η κατηγορια αυτη φοβαται τον νομο. Φοβαται μην πιαστει και τιμωρηθει. Κατα τα αλλα, εφοσον δεν εχει ηθικους φραγμους, δεν κωλυεται να σκοτωσει η' να βιασει δηλαδη, ειναι βεβαιο οτι θα τραπει προς το εγκλημα.


Γ. Ανθρωποι που εχουν ηθικους φραγμους, αλλα δεν λογαριαζουν τους νομους του κρατους. Και αυτη η κατηγορια ρεπει προς το εγκλημα, με την διαφορα οτι οι ηθικες αναστολες πιθανον να αποτρεψουν τους ανηκοντες στην κατηγορια αυτη απο σοβαρα και αιματηρα εγκληματα. Η απογοητευση τους απο την απονομη δικαιοσυνης της πολιτειας, οσο και η αδιαφορια της πολιτειας αυτης να αποδωσει δικαιοσυνη, εχει επηρρεασει σε τετοιο βαθμο τους ανθρωπους της κατηγοριας αυτης, που δεν ειναι πλεον σε θεση να πιστευουν σε νομους. Τουναντιον μαλιστα, φτανουν στο σημειο να πιστευουν οτι δεν θα συλληφθουν ποτε. Κια σιγουρα ειναι πλεον θεμα χρονου, μεχρι οι ανηκοντες σε αυτην την κατηγορια να απολεσουν και τους ηθικους τους φραγμους, φτανοντας στην τεταρτη κατηγορια:


Δ. Αυτοι που, ουτε ηθικους φραγμους εχουν, ουτε σε νομους πιστευουν. Αυτη ειναι και η πιο επικινδυνη κατηγορια. Οι ανηκοντες σε αυτην εχουν χασει καθε μετρο. Δεν τους ενδιαφερει τιποτε, παρα μονο το κερδος. Θα πατησουν επι πτωματων για να αποκτησουν αυτα που επιθυμουν. Θα προδωσουν φιλους και συγγενεις, θα κλεψουν, θα βιασουν, θα σκοτωσουν, δεν θα σταματησουν μπροστα σε τιποτε, εαν δεν βρεθει καποιος να τους κοψει την φορα. Δεν ειμαστε σε θεση να γνωριζουμε, εαν οι ανηκοντες σε αυτην την κατηγορια ειναι ψυχασθενεις η΄απλως στυγνοι εγκληματιες. Εχουμε ομως την εντυπωση, οτι ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσο νομιζαμε. Και βρισκονται παντου...







Mittwoch, 7. Dezember 2011

ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΑΛΑΘΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Οπου ακους για πολλα κερασια, κρατα και μικρο καλαθι, λεει η λαικη σοφια. Και οπως φαινεται σε καραμπινατες περιπτωσεις φοροφυγαδων εχει απολυτως δικιο!


Δεν εχει περασει και πολυς καιρος απο τοτε που η απερχομενη κυβερνηση του ΓΑΠ, αλλα και η μεταβατικη, εξαπελυαν φανφαρες περι απονομης δικαιοσυνης, περι παταξης της φοροδιαφυγης κτλ... Τι εγινε; Δυο παραδειγματα που βγαζουν ματια θα αναφερθουν.


Στο πρωτο εχουμε γνωστο προσωπο, αυτοδιαφημιζομενο απο λαιφσταιλ περιοδικα και εκπομπες. Αυτα δηλαδη τον ανεδειξαν. Το ατομο αυτο εκανε μεγαλη περιουσια εισαγοντας πανακριβα ρουχα διασημων οικων εν Ελλαδι. Τελευταια βεβαια βγηκαν στο διαδικτυο καποιοι που εγραψαν πως ουσιαστικα αγοραζε ρουχα απο βιοτεχνιες της δυτικης Αττικης, ραμενα απο αλλοδαπους και τα μοσχοπουλουσε στο δεκαπλασιο της αξιας τους στις κυριες των βορειων και νοτιων προαστιων, που νομιζανε οι αφελεις οτι εχουν μαρκα στα χερια τους.


Πριν μερικους μηνες εγινε γνωστο οτι η εταιρεια του κυριου αυτου βαρεσε πτωχευση, ο ιδιος αναγκαστηκε να απολυσει προσωπικο κτλ. Τα ξημερωματα του περασμενου Σαββατου, ο κυριος αυτος συνεληφθει απο ανδρες της Ασφαλειας για χρεη προς το Δημοσιο υψους εναμισι εκατομμυριου ευρω. Ο πρωταγωνιστης μας ο φεσωμενος, που χρωσταει στο κρατος, διασκεδαζε εκεινη την στιγμη σε νυχτερινο κεντρο. Το πιο συγκινητικο μαλιστα στην ολη ιστορια ειναι, οτι συμφωνα με τα ρεπορταζ, οι αστυνομικοι τον συνελαβαν με το περας του προγραμματος και ενω εφευγε απο το μαγαζι! Τι ευγενικοι αστυνομικοι ειναι αυτοι, που αφηνουν εναν τετοιον να απολαυσει το γλεντι του και μετα τον συλλαμβανουν! Σε αλλους δεν τα κανουν αυτα...


Τελος παντων μαθευτηκε οτι ο κυριος απεχωρησε απο το αστυνομικο τμημα μετα απο λιγες ωρες. Την Κυριακη το βραδυ εθεαθει να διασκεδαζει σε αλλο νυχτερινο κεντρο. Καλοπερναει για ανθρωπος που χρωσταει...


Και δεν ειναι ο μοναδικος. Το ετερο παραδειγμα αφορα βετερανο τραγουδιστη, αποκαλουμενο συχνα και πριγκιπα η' αρχοντα της νυχτας/ της πιστας και οτι αλλο σκεφτει κανεις. Ο... πριγληψ διαθετει επισης το προσον να ειναι νυμφευμενος με βουλευτινα μεγαλου κομματος, πρωην ηθοποιο και σεξ συμπολ. Ο λατρης των γυναικων και απο πολλους αποκαλουμενος και ως τρυπιοχερης, χρωσταει 5,5 εκατ. στο ελληνικο κρατος. Αυτη η ιστορια κοστισε περισυ την καρεκλα της υφυπουργου στην συζυγο του. Εδω και εβδομαδες παντως, ο αρχοντας της πιστας συμμετεχει σε σχημα νυχτερινου κεντρου. Πιθανως και να ευελπιστει οτι η επιστροφη του θα τον βοηθησει να μαζεψει τα 5,5 εκατ. και να τα αποδωσει στο ελληνικο κρατος, με την συμπαρασταση βεβαια των θαυμαστων του που ειδακ σε λιγες εβδομαδες θα σπευσουν να κανουν ρεβεγιον στο μαγαζι του και να τα ακουμπισουν χοντρα...


Αυτο που καταλαβαμε ειναι οτι, ουτε ο ενας, ουτε ο αλλος πηγαν φυλακη η' ξεχρεωσαν. Δεν ανελαβαν τις υποχρεωσεις τους απεναντι στο κρατος, στο οποιο χρωστανε. Ουτε ομως και οι κρατικοι φορεις ενεργησαν κατα το πρεπον.


Προφανως και δεν θα αλλαξει τιποτε σε τουτην εδω τη χωρα. Κατα τα αλλα μας φταινε οι φτωχομπινεδες και στιγματιζονται ως φοροφυγαδες φοιτητες και εργαζομενοι στο εξωτερικο που εχουν ανοιξει λογαριασμους σε τραπεζες ξενων χωρων, αφου ζουν, εργαζονται και σπουδαζουν εκει...

Freitag, 2. Dezember 2011

ΑΣΘΕΝΕΙΑ.

Το κακο ξεκινησε το βραδυ της Πεμπτης 10 Νοεμβριου. Επεστρεψε στο διαμερισμα του βηχοντας και ζεστος. Ολη νυχτα στριφογυριζε στο κρεββατι, μη μπορωντας να κλεισει ματι. Κρυωνε, ετρεμε κυριολεκτικα, και ας ειχε δυο κουβερτες πανω του και το καλοριφερ στο φουλ. Τις επομενες δυο μερες τις περασε στο κρεββατι. Ειχε πυρετο, δεν μπορουσε να φαει. Με το ζορι κατεβασε κατι, ετσι για να γεμισει το στομαχι. Τρεις φορες την μερα, απο την Παρασκευη εως και την Κυριακη, επαιρνε ασπιρινη. Ο πυρετος επεφτε, ιδρωνε, αλλα επεστρεφε. Την Κυριακη ηταν καπως καλυτερα. Μπορουσε να σηκωθει και να κατσει σε καρεκλα, πραγμα αδυνατον τις προηγουμενες δυο μερες. Ηταν ζεστος, ειχε κατι δεκατα και καθολου ορεξη. Και εβηχε.

Τις δυο επομενες εβδομαδες, ο βηχας ηταν σχεδον ασταματητος. Καθε φορα που ξαπλωνε, δεν μπουσε να αναπνευσει. Ο βηχας ανεβαινε, εβγαινε απο μεσα του με ορμη ακαταπαυστη. Την πρωτη εβδομαδα καταφερε και επικοινωνησε, μεσω μειλς και σμς με εναν γνωστο του στην πολη, ο οποιος τον προμηθευσε με καποια πραγματα. Του εδωσε και ενα τηλεφωνο αμεσης αναγκης. Ηταν ομως ακομα αδυναμος και δεν μπορουσε να βγει απο το σπιτι. Που να τρεχει να ψαχνει για γιατρους στην αχανη αυτη πολη; Ζαλισμενος οπως ηταν, να παει πανω κατω με τον χαρτη στο χερι, ψαχνοντας για οδους;


Αν και καπως τσουχτεροτερο απο επισκεψη, τηλεφωνησε στην αμεση δραση. Στις 18.11 το βραδυ ηρθε ενας γιατρος και τον εξετασε. Του βρηκε βρογχιτιδα και του εγραψε συνταγη για αντιβιωση και κατι χαπια για τον πονοκεφαλο που ειχε. Την επομενη μερα αισθανοταν καπως καλυτερα και μπορεσε να βγει εξω, να παει στο φαρμακειο και να προμηθευτει τα φαρμακα. Τα καταφερε, αν και ηταν κουραστικο για εκεινον. Λογω της βρογχιτιδας δεν μπορουσε να αναπνευσει και αυτο εκανε το βαδισμα του πιο δυσκολο.


Στην διαρκεια της επομενης εβδομαδας, ο πονοκεφαλος υποχωρησε. Πυρετο δεν ειχε πλεον, αλλα ο βηχας συνεχιζοταν. Καθε βραδυ δεν μπορουσε να κοιμηθει. Πνιγοταν. Δεν μπορουσε να αναπνευσει. Ο υπνος τον επαιρνε τα ξημερωματα. Εξαιτιας της αρρωστιας ειχε αλλαξει η ζωη του. Αναγκαστικα ξυπνουσε αργα προς το μεσημερι. Εκανε ενα ζεστο μπανιο και ετρωγε ζεστες σουπες. Η δουλεια του, τα κειμενα που επρεπε να επεξεργαστει, εχει μεινει πισω.


Στο τελος της δευτερης εβδομαδας, στις 26.11 ξαναεπικοινωνησε με την αμεση δραση. Αλλος γιατρος τον επισκεφθηκε. Του ειπε οτι η βρογχιτιδα δεν υπαρχει πλεον, αλλα για να καθαρισουν τα πνευμονια και να μπορσει να αναπνεει απο την μυτη, πρεπει να κανει εισπνοες με ζεστο νερο και να παρει σταγονες για την μυτη.


Μια εβδομαδα αργοτερα, και ακομα δεν μπορει να εισπνευσει απο την μυτη. Ο βηχας εχει υποχωρησει καπως, δεν ειναι πλεον τοσο ισχυρος, ουτε τον κραταει ξαγρυπνο ολη την νυχτα. Η ακοη του ομως εχει περιοριστει. Λαιμος, Αυτια, Μυτη, ολα αυτα συνδεονται μεταξυ τους και αλληλοεπηρρεαζονται.


Οι αναγνωστες τωρα βεβαια, θα αναρωτιονται, γιατι ο Ταλας καθεται και γραφει για τα προβληματα υγειας του. Πρωτον και κυριον, διοτι πρεπει να εξηγησει την μακρα του απουσια απο το ιστολογιο. Και επισης, διοτι του προκαλει απορια η ολη κατασταση. Μεχρι και περισυ, τετοιου ειδους προβληματα, με συναχια, πυρετους, πονοκεφαλους, πονολαιμους κτλ. τα εβγαζε στο ποδι, ειτε με μια ασπιρινη, ειτε με παναντολ/ ντεπον/ παρασεταμολ η' οπως αλλιως λεγεται το φαρμακο αυτο. Φετος, που καλα καλα δεν πιασαν καν τα μεγαλα κρυα, περασε δυομισι μερες ξαπλωμενος και δυο εβδομαδες αργοτερα ταλαιπωρειται απο την κλειστη του μυτη και τον βηχα. Η διαρκεια της αρρωστιας ειναι μεγαλη. Γιατι; Τι μπορει να σημαινει αυτο; Οτι μεγαλωσε και γερασε ο Ταλας, αρα ειναι πιο επιρρεπης στις αρρωστιες; Μπορει να ισχυει κατι τετοιο για εναν ανδρα 36 χρονων που φροντιζει οσο μπορει την υγεια του; Η' μηπως επεσε θυμα, σε καποια στιγμη μικρης απροσεξιας, καποιου πολυ επιθετικου ιου που αποδυναμωσε το ανοσοποιητικο του συστημα;