Sonntag, 27. Mai 2012

ΤΗΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ...

Σε καποια απο τις πρωτες ταξεις του Δημοτικου, τοτε, αρχες της δεκαετιας του '80, ηρθαν καποιοι ανθρωποι. Στο διαλειμμα, μας μιλησαν για τα παιδακια στην Αφρικη που πεινουσαν και διψουσαν και ζητουσαν υποστηριξη απο μας. Ο καθενας μπορουσε να δωσει λιγα χρηματα σε εναν φακελο. Ο Ταλας θυμηθηκε οτι η γιαγια του ειχε δωσει μια χρυση λιρα. Ενα νομισμα γυαλιστερο, λιγο μεγαλυτερο απο το ασημενιο κερμα που απεικονιζε τον Περικλη στην πισω πλευρα. Εψαξε στο συρταρι και βρηκε την χρυση λιρα. Πηρε επειτα εναν φακελο και εβαλε μεσα του την λιρα. Την επομενα μερα, παρεδωσε το φακελο στους ανθρωπους που μαζευαν τα χρηματα για τον ερανο υπερ των παιδιων.

 Περασαν πολλα χρονια απο τοτε. Τα παιδακια στην Αφρικη συνεχιζουν να υποφερουν. Η λιρα του Ταλα δεν μπορεσε να βοηθησει προφανως. Προσφατα η ισχυρη κυρια του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκαρντ θυμηθηκε τα παιδακια της Αφρικης. Συγκεκριμενα του Νιγηρα (χωρα βορεια της Νιγηριας, για να μην μπερδευτουμε!) που πρεπει να μοιραστουν μια καρεκλα στα τρια για να παρακολουθησουν εστω και 2 ωρες μαθηματος στο σχολειο τους. Τα παιδακια αυτα του Νιγηρα προεβαλε εναντι των τεμπεληδων Ελληνων που δεν πληρωνουν τους φορους τους. Των κακων Ελληνων που τα περιμενουν ολα απο τους αλλους και δεν κανουν τιποτε για τον εαυτο τους.

 Ακολουθησε καταιγισμος μηνυματων στην ιστοσελιδα της κυριας Λαγκαρντ στο facebook - τα περισσοτερα απο αυτα υβριστικου περιεχομενου και στα ελληνικα. Τα μηνυματα του ειδους δεν μας εκφραζουν. Οι βρισιες δινουν απλα αλλοθι σε ανθρωπους της νοοτροπιας της Λαγκαρντ να συνεχιζουν να πατουν ποδι και να γινονται πιο πειστικοι. Στο παρον κειμενο δεν εχουμε σκοπο να ασχοληθουμε με τετοιου ειδους ατομα. Αλλα δεν μπορουμε να μην απορησουμε με την συμπεριφορα της κυριας Λαγκαρντ. Πως ετσι και την επιασαν οι αγαπες για τα παιδακια μιας χωρας, η οποια κατα διαβολικη συμπτωση (?!?!?) υπηρξε στο παρελθον γαλλικη αποικια; Στην συνεντευξη της σε βρετανικη εφημεριδα ανεφερε οτι σκεφτεται συχνα τα παιδακια του Νιγηρα. Τι εχει κανει ομως η ιδια απο την καρεκλα του ΔΝΤ για να βελτιωσει τις συνθηκες ζωης τους; Τι εχει προσφερει η χωρα της στον Νιγηρα, απο τοτε που τον υποδουλωσε υπο τον μανδυα της αποικιας; Τι εχουν προσφερει γενικα οι ισχυροι της Δυσης στην Αφρικη, περαν του οτι απο αιωνες πεσαν πανω στη Μαυρη Ηπειρο σαν τις ακριδες και την απομυζησαν; Νομιζουν καποιοι απο αυτους, κλεισμενοι μεσα σε κτηρια οχυρα στις ευρωπαικες πρωτευουσες, κρυμενοι πισω απο γραφεια με βαρια επιπλα και χοντρες τζαμαριες, οτι με τετοιου ειδους δηλωσεις θα λαβουν αφεση αμαρτιων για τις αρρωστιες που μετεδωσαν στους Αφρικανους, για την στυγνη εκμεταλλευση των, οταν τους χρησιμοποιουσαν ως βασταζους η' οταν τους εκλειναν σε ζωολογικους κηπους για να τους περιεργαζονται οι λευκοι αστοι σαν κατι αξιοπεριεργο; Η' οταν χρηματοδοτουσαν δικτατορες για να βαζουν τους λαους να τρωγονται μεταξυ τους; Και ολα αυτα, ενω υπαρχουν ηδη δημοσιευματα, τα οποια κανουν λογο για τον υποπτο ρολο του ΔΝΤ στη Δημοκρατια του Νιγηρα;
 
 Φοροφυγαδες υπαρχουν και δυστυχως θα συνεχισουν να υπαρχουν στην Ελλαδα. Αλλα δεν μπορεις να καταδικαζεις ολο τον ελληνικο λαο και να εχεις απαιτησεις παραλογες. Ο πολυς κοσμος τηρει τις υποχρεωσεις του και πληρωνει τους φορους του, οι οποιοι τους τελευταιους μηνες διαρκως και αυξανουν, οσο και οι τιμες των καταναλωτικων προιοντων, αντιθετα με μισθους και συνταξεις. Για αυτα τα ζητηματα ομως δεν μιλαει η κυρια Λαγκαρντ. Εχει η κυρια να μας προτεινει καποιες λυσεις, διοτι οι εγχωριοι πολιτικοι δεν... Αν δεν εχει, καλυτερα να σωπασει. Ακομα καλυτερα, ας βοηθησει τα παιδακια της Αφρικης, μιας και οι λιρες μας τελειωσαν προ πολλου. Κοντευουν και τα ευρω μας να τελειωσουν σε λιγο...
...............................................................

 Υ. Γ. 1: Ενω η Λαγκαρντ προσπαθουσε να μας το παιξει αλτρουιστρια, ενθυμουμενη τα αφρικανοπουλα και βριζοντας τους Ελληνες ως φοροφυγαδες, ωστε να δρεψει δαφνες, οπως και τελικα τα κατεφερε, ειδικα απο την γερμανικη πτερυγα, ο νομπελιστας Γκουντερ Γκραςς, πιο γνωστος για το βιβλιο του, "ο μικρος τυμπανιστης", δημοσιευε ποιημα του τιτλοφορουμενο "η ντροπη της Ευρωπης" σε γερμανικη εφημεριδα. Αν και οι πρωτες εντυπωσεις, απο τον τιτλο του, προεικαζουν οτι εννοει την Ελλαδα, το ποιημα εχει καθαρα φιλελληνικο χαρακτηρα. Στο τελος σκεφτεται κανεις, μηπως η πραγματικη ντροπη της Ευρωπης ειναι η ... Γερμανια!

 Υ. Γ. 2: Ισως οι κορωνες της ηλιοκαμενης, καλοντυμενης και ακαμπτης Λαγκαρντ, που δεν θυμιζει σε τιποτε ανθρωπο που αγαπαει παιδια, να επιασαν τοπο, εαν ριξει κανεις καμια ματια στα αποτελεσματα της χθεσινης Γιουροβιζιον. Ελλαδα και Κυπρος, παρα τις φρεσκιες, πανεμορφες παρουσιες των δυο κοριτσιων, δεν συγκεντρωσαν υψηλες βαθμολογιες. Περιεργο, κατι τετοιες κουκλαρες πριν μερικα χρονια θα επιαναν καλυτερη θεση στον πινακα βαθμολογιας (βλ. Παπαριζου και Καλομοιρα)...

Mittwoch, 23. Mai 2012

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ LV.

 Απο τον φιλο μας Vas λαβαμε το κατωθι mail:
 

Στάλθηκε: 8:34 π.μ. Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Θεμα: Πρθ: ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας

Με τις υπογραφές των υπουργών:
Σαχινίδη, Παπακωνσταντίνου, Κουτρουμάνη, Διαμαντοπούλου, Βορίδη και Γερουλάνου, μεταβιβάστηκαν στο ”Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε”:

Το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο Ελλ. Α.Τ.Ε
Το 17% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού
Το 92% της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε
Το 25% του Διεθνούς Αερολ. Αθηνών Α.Ε
Το 30% του Διεθνούς Αερολ. Αθηνών Α.Ε
Το 35,47% της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε
Το 51% του Οργ.Λιμένος Πειραιώς Α.Ε
Το 51% του Οργαν. Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε
Το 65% της Δημ. Επιχείρηση Αερίου Α.Ε
Το 34% της Εταιρία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Πρωτευούσης Α.Ε
Το 34% της Εταιρία Υδρέυσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης Α.Ε
Το 13,697% του Οργ. Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδ. Α.Ε
Το 80,97% της Ελλην. Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε
Το 100% του Ελληνικού Α.Ε
Το 55,19% της Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμος Εταιρία ΛΑΡΚΟ Α.ε.

Βέβαια όλα αυτά αφού πρώτα οι συγκυβερνώντες υπέγραψαν την δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε” θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα την στην εξυπηρέτηση του χρέους!

Φυσικά και κανένα ΜΜΕ δεν έκανε αναφορά στο ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Εδώ απόσπασμα από το ΦΕΚ 1363 
http://www.scribd.com/doc/94077774/%CE%A4%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD
 
 
Για όποιον ακόμα δεν ξέρει τι σημαίνει ”Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε”, ιδού το άρθρο 1 του μεσοπρόθεσμου:
 
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
«ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
2012 - 2015»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Άρθρο 1
Σύσταση - Σκοπός
Επωνυμία - Έδρα - Διάρκεια
1. Συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ταμείο). Το Ταμείο έχει
αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής
περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων
επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα
ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ..Τα περιουσιακά στοιχεία μεταβιβάζονται
στο Ταμείο, σύμφωνα με τις επόμενες διατάξεις.
2. Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή
του δημοσίου χρέους της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην
παράγραφο 17 του επόμενου άρθρου.
.
.
.
Άρθρο 2
Κεφάλαιο - Περιουσία - Έσοδα - Διάθεση εσόδων
17. Έσοδα του Ταμείου είναι:
α) Το τίμημα από την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που
μεταβιβάζονται και περιέρχονται σ’ αυτό.
β) Οι τόκοι, τα μερίσματα και οι κάθε είδους αποδόσεις των παραπάνω
περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών διαθεσίμων του.
γ) Επιχορηγήσεις από το Δημόσιο, ανάλογα με το πρόγραμμα αξιοποίησης
και τις ανάγκες του.
δ) Έσοδα από κάθε άλλη νόμιμη αιτία.
18. Τα έσοδα του Ταμείου διατίθενται για:
α) Την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους.
β) Την αποπληρωμή τυχόν χρεών του.
γ) Την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.
δ)Την πληρωμή των κάθε είδους δαπανών που απαιτούνται για την
εκπλήρωση του σκοπού του.
Όποιος θέλει, ας δει επιτέλους και ολόκληρο τον εφαρμοστικό νόμο του μεσοπρόθεσμου , να καταλάβουμε και για ποιο πράγμα μας κουνάει το δάχτυλο ο Σαμαρο-Βενιζελο-Μητσοτακο-Μανο-Καρατζαφερο συρφετός!
http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf
 






ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Οι εξελιξεις στην προεκλογικη Ελλαδα και ειδικα στην γαλαζια πολυκατοικια θυμιζουν μεσημεριανες σαπουνοπερες τυπου "τολμη και γοητεια" η' "ατιθασα νιατα", αποδεικνυουν δε για αλλη μια φορα αυτα που απειρες φορες εχουμε γραψει στο ιστολογιο: Τα κομματα, οπως και οι ποδοσφαιρικες ομαδες, ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις. Ο καθενας εκει μεσα παει για την καρεκλα. Για την καρεκλα και την μασα, ξεχναμε ιδεολογιες, συγγενειες, φιλιες και τα συναφη. Ιδου τα προσφατα παραδειγματα:

 Ο Στ. Μανος της "Δρασης" βαρεθηκε να ειναι πλεον μονος. Αναζητωντας ... δραση και υψηλοτερα ποσοστα στις δημοσκοπησεις, ασφαλως δε και μια θεση στο κοινοβουλιο, τα εκανε πλακακια με τον Θ. Τζημερο της ΔΗ.ΞΑ. Για χαρη του Τζημερου εκανε στην παντα τον Γρ. Βαλλιανατο της ΦΙ.Σ.Για τον Τζημερο δεν ξερουμε πολλα.Θυμομαστε ομως, οτι ο Ν. Δημου ειχε γραψει καποια καλα λογια για αυτον πριν απο το εκλογικο αποτελεσμα της 6ης Μαιου. Τοτε προφανως δεν ησαν γνωστες οι θεσεις του Τζημερου για τα εθνικα ζητηματα, διοτι αυτος εμφανιστηκε ως ο βασικος λογος, για τον οποιον παραγκωνιστηκε ο Βαλλιανατος. Απο τοτε, ο Δημου δεν εχει γραψει κατι υπερ η' κατα του Τζημερου.

 Οι εντυπωσιακες παρουσιες της δεξιας πτερυγας εμφανιζονται κυριως στην Ν.Δ. Η πλεον αισθητη εξ αυτων ειναι της Ντ. Μπακογιαννη, που ακολουθωντας το παραδειγμα του τωρινου προεδρου Α. Σαμαρα, οταν καποτε ειχε αποφασισει να ανεξαρτητοποιηθει απο την Ν.Δ., επραξε ομοιως. Διελυσε το κομμα της ΔΗ.ΣΥ., το οποιο δεν πηρε εδρες στις εκλογες της 6ης Μαιου και εισχωρησε στα ενδοτερα της Ν.Δ. Πλεον θα ειναι μαζι με τον αδελφο της Κυριακο και, ποιος ξερει; Αναλογως των αποτελεσματων της 17ης Ιουνιου η' και αργοτερα, στο εγγυς μελλον, να αναλαβει εκεινη την ηγεσια της Ν.Δ., οπως καποτε ειχε πραξει και ο πατερας της - οχι υπο τις αναλογες συνθηκες.

 Ακομα ομως πιο εντυπωσιακες ειναι οι υπολοιπες αφιξεις στην πολυκατοικια της Ν.Δ.: Μετα τους Μ. Βοριδη και Α. Γεωργιαδη, και οι Χ. Ανατολακης, Γ. Κιλτιδης, Κ. Βελλοπουλος και Θ. Πλευρης προσερχονται στη μεγαλη οικογενεια της δεξιας παραταξης. Ο αδελφος του Αδωνη Λεωνιδας, καθως και ο πατερας του Θανου, ο γνωστος και μη εξαιρετεος Κωνσταντινος, παραμενουν στον ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφερη.  Μαλιστα ο πατηρ Πλευρης εσπευσε να καταδικασει τους αποστατες του ΛΑ.Ο.Σ., μαζι δε και τον γιο του. Ο δε προεδρος Καρατζαφερης, ασκωντας δρυμυτατη επιθεση εναντιον τους απο τις συχνοτητες του καναλιου του, χρησιμοποιησε σκληρη γλωσσα, αποκαλωντας τους "προδοτες", "ρουφιανους" και "τρωκτικα" μεταξυ αλλων. Το μενος του Καρατζαφερη ηταν τετοιο, που εσπευσε ν' αποκαλυψει οτι ο Σαμαρας πριν (η' μηπως μετα;) την 6η Μαιου του ειχε ζητησει να ερθει στην Ν.Δ. με κανα δυο δικους του, αλλα εκεινος δεν δεχτηκε. Καθοτι αντιμνημονιακος...

 Το τι μελει γενεσθαι, δεν μπορουμε να το γνωριζουμε. Ζουμε ομως για την στιγμη που καποιοι δημοσιογραφοι θα σπασουν τα κοντερ της AGB με το να βαλουν σε τηλεοπτικη εκπομπη τον Αδωνη της Ν.Δ. απεναντι απο τον Λεωνιδα του ΛΑ.Ο.Σ. και τον Πλευρη πατηρ εναντια στον Πλευρη υιο! Τετοιου ειδους τηλεμαχιες σιγουρα θα προκαλεσουν τυφωνες γελιου μετα δακρυων στον καθε Ελληνα και στην καθε Ελληνιδα. Αλλα τι τα θες, αυτα εχουν η πολιτικη, η διασημοτητα, η δοξα της αναγνωρισιμοτητας. Ο Αδωνης και ο Λεωνιδας θα κονταροχτυπηθουν στον προεκλογικο στιβο, ισως δε και απο τα εδρανα της βουλης, μπροστα απο τις τηλεοπτικες καμερες για την εξουσια, ακριβως οπως ο Ριτζ και ο Θορν καυγαδιζαν για την γκομεναρα Μπρουκ στην αλησμονητη σαπουνοπερα "τολμη και γοητεια"... Ταυτοχρονως, ο πατηρ Πλευρης να δειχνει οτι δεν δεχεται την αποφαση του τζουνιορ να ανεξαρτητοποιηθει απο αυτον, να μην δεχεται οτι ο Θανουλης του εχει ηδη δυο θητειες στα βουλευτικα εδρανα και παει για τριτη (ισως και για να χτυπησει την ισοβια βουλευτικη συνταξη, που λενε οτι την παιρνεις αμα εχεις υπηρετησει τρεις θητειες στη βουλη) - κατι που ο ιδιος ποτε δεν καταφερε. Αυτα ομως πιθανον να γινονται μπροστα στις καμερες για τα ματια του κοσμου. Στις οικογενειακες συνεστιασεις τους, δεν νομιζουμε οτι θα μαλωνουν για τα πολιτικα. Δεν πιστευουμε οτι ο Αδωνης θα διωξει τον Λεωνιδα απο την οικογενειακη εκδοτικη επιχειρηση, ουτε οτι ο πατηρ Πλευρης θ' αποκληρωσει τον υιο (αφου του εχει ηδη αφησει το δικηγορικο γραφειο). Ο Αδωνης μπορει πλεον να μην εμφανιζεται στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, αφου την εκπομπη ανελαβε ο Λεωνιδας, αλλα εχει την δικια του εκπομπη στο Blue Sky, στην οποια μερικες φορες εμφανιζεται και ο Λεωνιδας. Απο εδω και μπρος δεν ξερουμε τι θα γινει. Ο Πλευρης πατηρ, μεντωρ του Αδωνη, κατα δηλωσεις του ιδιου, εχει εκπομπη στο ΚΟΝΤΡΑ. Αν θα κανει και καμιαν αλλη στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, αυτο παιζεται. Ο δε Βελλοπουλος, απο την στιγμη που δεν ειναι στον ΛΑ.Ο.Σ., λογικα δεν θα εχει και την εκπομπη του στο καναλι φερεφωνο του ΛΑ.Ο.Σ. Οπως ομως ο Αδωνης εχει την εκπομπη του στο Blye Sky για να διαφημιζει το περιοδικο του και να πουλαει τα βιβλια των εκδοσεων του, ετσι και ο Βελλοπουλος κανει το ιδιο απο την συχνοτητα του Extra. Ουτε αυτος, ουτε ο Αδωνης, ουτε ο Πλευρης τζουνιορ θα απαγγελουν πλεον διθυραμβους για την προεδραρα του ΛΑ.Ο.Σ. Παιζεται εαν κανουν το ιδιο για το καινουργιο τους αφεντικο.

 Εξυπακουεται δε, οτι ολες αυτες οι μεταγγραφες στην πολυκατοικια της Ν.Δ. εγιναν, διοτι συμφωνα με δηλωσεις των νεοεισερχομενων στελεχων, η δεξια (μνημονιακη) παραταξη χρειαζεται ενα αναχωμα εναντι στην ραγδαια ανοδο της αντιεξουσιαστικης, αντιμνημονιακης αριστερας, και ειδικα του ΣΥΡΙΖΑ, κυριως οπως αυτη εκφραστηκε απο το αποτελεσμα των εκλογων της 6ης Μαιου (και δεν γινεται επειδη ολοι αυτοι θελουν να βολευτουν και παλι). Οσον αφορα αυτο το τελευταιο, μας φαινεται πως ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσιπρας, πρεπει να ειδε αρκετες φορες την ταινια "οι Εκδικητες" που προβαλλεται εδω και καμποσες εβδομαδες στους κιν/φους (βλ. το σχετικο κειμενο ενταυθα, 05/2012) και εχει επηρρεαστει απο το πνευμα της. Πως αλλιως να ερμηνευσουμε τον παθιασμενο, ατερμονο λαικισμο του, το θρασος του εναντι Ολαντ και Μερκελ, τις ατακες τυπου: "Οι δυναμεις της ελπιδας θα κατατροπωσουν τις δυναμεις του κακου στις 17 Ιουνιου"; Η' το αλλο το ωραιο: "Δεν θα μας διωξει η Ε.Ε. απο το ευρω, μην ανησυχειτε, θα παραμεινουμε στην ευρωζωνη και θα συνεχισουν να μας στελνουν χρηματα";

 Οι εξελιξεις στο πολιτικο σκηνικο τρεχουν. Εμεις τρεχουμε να τις προλαβουμε. Ελπιζουμε να μπορεσουμε. Κατα τα αλλα, ειμαστε περιεργοι να δουμε τι αλλο θα συμβει στις κομματικες πολυκατοικιες. Πανω απ' ολα ομως αδημονουμε να ζησουμε στιγμες μεγαλειου με τηλεμαχιες μεταξυ των αδελφων Γεωργιαδη και των Πλευρηδων! Να τους θαυμαζουμε ενω αλληλοτρωγονται στον αερα υπο το σαρδονιο χαμογελο καποιου ατσιδα δημοσιογραφου. Θα πονεσουν τα πλευρακια μας απο τα γελια στο θεαμα τετοιων σκηνων, απο την αλλη πλευρα ομως, δεν μπορουμε να φανταστουμε καλυτερο παραδειγμα που να φαινεται τοσο ξεκαθαρα η ανθρωπινη ματαιοδοξια, η υπερμετρη φιλοδοξια, ο οπορτουνισμος, η λαχταρα για μια καλη θεση στα ψηφοδελτια, για μια θεση στη βουλη, για μια καρεκλα σε υπουργειο.
 

Sonntag, 20. Mai 2012

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.

Εχουν περασει γυρω στους δεκα μηνες απο τοτε που γνωρισα την Σ. (βλ. αντιστοιχα ποστς στο ιστολογιο mrtoverseas.blospot.com, 08/2011) - και δυστυχως την σκεφτομαι ακομα. Νομιζα οτι το ειχα ξεπερασει το θεμα αυτο. Νομιζα οτι με τον καιρο θα σκληρυνω. Αισθανομαι πως διαψευστηκα. Οπως και στην περιπτωση της Ν. (βλ. κειμενο στο παρον ιστολογιο Μαιου 2008), οπως και με κατι "καλοπαιδα" σαν τον Θοδωρη, τον Παντελακη, τον Αντωνακη (βλ. κειμενα 2008). Σκεφτομαι συχνα τις διαφορες φασεις στη ζωη μου, πως γνωριστηκα με ολα αυτα τα προσωπα, πως επηρρεασαν την ζωη μου, τις διαφορες μας, τις κοντρες, το αποκορυφωμα της διαφωνιας, τα δικα μου λαθη... Και διαπιστωνω οτι ο λογος, για τον οποιο δεν μπορω να ξεχασω ειναι, οτι οι διαφορες μου μαζι τους δεν εχουν διευθετηθει. Αφησα τα προβληματα στη μεση. Πιστευω οτι εχω ακομα ανοικτους λογαριασμους. Η σχεση μου μαζι τους εφτασε σε ενα σημειο, αλλα μετα επεσε στο ναδιρ. Φταιει το οτι καθενας τραβηξε και διαφορετικους δρομους και τα μονοπατια μας δεν ετυχε να ξανασυγκλινουν. 

 Ας παρω για παραδειγμα την πιο προσφατη περιπτωση, εκεινη της Σ. Γνωριστηκαμε τον Ιουνιο του περασμενου ετους. Εγινε οτι εγινε μεταξυ μας, μετα χωρισαμε. Εκεινη στις Η.Π.Α., εγω στην ηπειρωτικη Ευρωπη. Ο χωρισμος εγινε με αγαρμπο και αδοξο τροπο. Την τελευταια νυχτα πριν φυγω, δεν ηταν ειδα καν. Ειχε εξαφανιστει. Ουτε στην τελευταια συναντηση των μελων της ομαδας δεν εμφανιστηκε. Δεν ηταν αρρωστη. κατι αλλο ειχε συμβει. Δεν θα επεκταθω σε λεπτομερειες. Αλλα δεν μ'αρεσε ο τροπος της. Τοσες εβδομαδες ειμασταν κοντα ο ενας στον αλλον. Την στηριξα, την προστατευσα, της εδωσα περιθωριο να εκφραστει, να μην ειναι σκυλακι. Ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι αλλαξε τοσο η σταση της. Μηπως ημουν τυφλωμενος και επαιζε απο την αρχη μαζι μου θεατρο; Τι συνεβει;

 Δυστυχως, δεν μου απανταει. Ειμαστε και οι δυο σε αυτο το πραγμα, το φατσοβιβλιο. Αποδεχτηκε την προσκληση μου, αλλα δεν απαντησε στο γραπτο μου μηνυμα. Δεν διαθετω skype και δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο μου δωσει λυση. Απο την δικη μου πλευρα, βλεπω οτι οι λογαριασμοι μου μαζι της ειναι ακομα ανοικτοι. Αν δεν ξεκαθαρισω την κατασταση, δεν θα μπορω να ησυχασω. Θα με καιει ακομα μεσα μου η απορια για το που οφειλεται η αλλαγη στη σταση της. Δυστυχως σκονταφτω στην αρνηση της. Δεν εχω φετος την δυνατοτητα να την δω απο κοντα και να της μιλησω, διοτι δεν με παιρνουν παλι σε αυτο το προτζεκτ στην Αιγυπτο (αν ειχαμε διατηρησει την σχεση μας, θα με παιρνανε ισως;).

 Αυτο ειναι το προβλημα μου. Το να επικοινωνησω σε προσωπικο επιπεδο μαζι της και να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα, μπας και καταλαβω και γω τι εγινε! Δεν θελω τιποτε αλλο, μονο αυτο. Γιατι ειναι τοσο μυστηριες οι γυναικες σε κατι τετοια;

Donnerstag, 17. Mai 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ.

 Θυμαστε τους βουλευτες που ψηφισατε στις 6 Μαιου; Ξεχαστε τους, γιατι σε δυο 24ωρα η Βουλη που προεκυψε απο τις εκλογες θα ... διαλυθει, ωστε να ξεκινησει η προεκλογικη περιοδος εκ νεου, με αποκορυφωμα τις εκλογες της 17ης Ιουνιου - σε εναν μηνα απο σημερα δηλαδη!

 Ποιος θα κανει ... κουμαντο(μουαχαχαχαχα!!!) μεχρι τοτε; Μα φυσικα η υπηρεσιακη κυβερνηση!

Η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι η εξής (: τα στοιχεια επαρθησαν απο την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ, 17.05.2012):

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός

 Ας ευχηθουμε καλη επιτυχια στην υπηρεσιακη κυβερνηση για το εργο που προκειται να αναλαβει - οτι προλαβει δηλαδη...

 Οσο για τους βουλευτες των δυο ... 24ωρων, το σχετικο δημοσιευμα στα ΝΕΑ αναφερει οτι δεν προκειται να λαβουν αποζημιωση. Αφηνει ωστοσο αναπαντητο το ερωτημα, εαν θα πληρωθουν ως το Σαβ/κο. Στο χθεσινο δημοσιευμα παντως,  η εφημεριδα σημειωνε οτι ο βουλευτικος μισθος των 300 του κατατιθεται απο την ημερα των εκλογων, την 6 Μαιου δηλαδη. Παρα ταυτα εχομε την εντυπωση οτι, λιγο ως πολυ, σχεδον οι ιδιοι που ψηφισθηκαν στις 6 Μαιου θα ψηφισθουν και στις 17 Ιουνιου...


Mittwoch, 16. Mai 2012

ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ.

 Οπως ειχαμε ηδη υποθεσει εξελιχθηκαν τα πραγματα: Οι αρχηγοι των κομματων που εκλεχθηκαν στις 6 Μαιου δεν τα βρηκαν μεταξυ τους. Επομενως σε εναν περιπου μηνα απο σημερα, θα επαναληφθει η εκλογικη διαδικασια. Μεχρι τοτε, οι ηδη εκλεγεντες θα καθονται μεσα στη Βουλη, θα απολαμβανουν ολα τα προνομια ενος βουλευτη, οπως οι μισθοι και η ασυλια, και θα τρωγονται μεταξυ τους απο τα εδρανα, αλλα και απο τηλεοπτικες εκπομπες. Οι επιτυχοντες της 6ης Μαιου ειναι οι ακολουθοι (: η λιστα προερχεται απο την εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ, της 16ης Μαιου 2012): 
 
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1.   Σαμαράς Αντώνης (Μεσσηνίας)
2.   Δημήτρης Αβραμόπουλος (Α΄Αθηνών)
3.   Αθανασίου Χαράλαμπος (Επικρατείας)
4.   Ανδριανός Γιάννης (Αργολίδος)
5.   Αντωνίου Μαρία (Καστοριάς)
6.   Αραμπατζή Φωτεινή (Σερρών)
7.   Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος (Α΄ Πειραιά)
8.   Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα (Ηλείας)
9.   Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης (Β΄Αθηνών)
10.   Βιρβιδάκης Κυριάκος (Χανίων)
11.   Βλαχβέης Μενέλαος (Σερρών)
12.   Βλαχογιάννης Ηλίας (Τρικάλων)
13.   Βλάχος Γεώργιος (Αττικής)
14.   Βογιατζής Παύλος (Λέσβου)
15.   Βολουδάκης Μανούσος-Κωνσταντίνος (Χανίων)
16.   Βορίδης Μαυρουδής (Αττικής)
17.   Βούλτεψη Σοφία (Β΄Αθηνών)
18.   Βρούτσης Ιωάννης (Κυκλάδων)
19.   Γάσπαρος Διονύσιος (Ζακύνθου)
20.   Γεροντόπουλος Κυριάκος (Έβρου)
21.   Γεωργαντάς Γεώργιος (Κιλκίς)
22.   Γεωργιάδης Σπυρίδων-'Αδωνις (Β΄Αθηνών)
23.   Γιακουμάτος Γεράσιμος (Β΄Αθηνών)
24.   Γκιουλέκας Κωνσταντίνος (Α΄Θεσσαλονίκης)
25.   Γύπαρος Κωνσταντίνος (Χανίων)
26.   Δαβάκης Αθανάσιος (Λακωνίας)
27.   Δεικτάκης Γεώργιος (Ηρακλείου)
28.   Δένδιας Νικόλαος (Κέρκυρας)
29.   Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος (Έβρου)
30.   Δήμας Χρήστος (Κορινθίας)
31.   Ιωαννίδης Ιωάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης)
32.   Κακλαμάνης Νικήτας (Α΄ Αθηνών)
33.   Καλαντζής Γεώργιος (Καβάλας)
34.   Καλαφάτης Σταύρος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
35.   Καλογιάννης Σταύρος (Ιωαννίνων)
36.   Καραγκούνης Κωνσταντίνος (Αιτωλοακαρνανίας)
37.   Καραμανλή 'Αννα (Β΄Αθηνών)
38.   Καραμανλής Κωνσταντίνος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
39.   Καράμπελας Ιωάννης (Βοιωτίας)
40.   Καρανάσιος Ευθύμιος (Χαλκιδικής)
41.   Καράογλου Θεόδωρος (Β΄Θεσσαλονίκης)
42.   Καρασμάνης Γεώργιος (Πέλλης)
43.   Κασαπίδης Γεώργιος (Κοζάνης)
44.   Κέλλας Χρήστος (Λαρίσης)
45.   Κεφαλογιάννη Όλγα (Α΄ Αθηνών)
46.   Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ (Ηρακλείου)
47.   Κικίλιας Βασίλειος (Α΄ Αθηνών)
48.   Κόνσολας Εμμανουήλ (Δωδεκανήσου)
49.   Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος (Ευρυτανίας)
50.   Κοντός Αλέξανδος (Ξάνθης)
51.   Κουκοδήμος Κωνσταντίνος (Πιερίας)
52.   Κουτσούμπας Ανδρέας (Βοιωτίας)
53.   Κοψαχείλης Τιμολέων (Γρεβενών)
54.   Κυριαζίδης Δημήτριος (Δράμας)
55.   Κωνσταντινίδης Ευστάθιος (Φλωρίνης)
56.   Κωνσταντόπουλος Γεώργιος (Πιερίας)
57.   Λαζαρίδης Χρύσανθος (Επικρατείας)
58.   Λαμπρόπουλος Ιωάννης (Μεσσηνίας)
59.   Λεονταρίδης Θεόφιλος (Σερρών)
60.   Λυκουρέντζος Ανδρέας (Αρκαδίας)
61.   Μανδρέκα Ασπασία (Φωκίδος)
62.   Μαρτίνου Γεωργία (Αττική)
63.   Μεϊμαράκης Ευάγγελος (Β΄Αθηνών)
64.   Μηταράκης Παναγιώτης (Α΄Αθηνών)
65.   Μητσοτάκης Κυριάκος (Β΄ Αθηνών)
66.   Μιχελάκης Γιάννης (Επικρατείας)
67.   Μουσουρούλης Κωνσταντίνος (Χίου)
68.   Μπασιάκος Ευάγγελος (Βοιωτίας)
69.   Μπέζας Αντώνιος (Θεσπρωτίας)
70.   Μπούρας Αθανάσιος (Αττικής)
71.   Νάκος Αθανάσιος (Μαγνησίας)
72.   Νικολόπουλος Νικόλαος (Αχαϊας)
73.   Νταβλούρος Αθανάσιος (Αχαϊας)
74.   Ντινόπουλος Αργύρης (Β΄ Αθηνών)
75.   Ορφανός Γεώργιος (Α΄Θεσσαλονίκης)
76.   Παναγιωτόπουλος Πάνος (Β΄ Αθηνών)
77.   Παναγιωτόπουλος Νικόλαος (Καβάλας)
78.   Παπαθανασίου Ιωάννης (Β΄ Αθηνών)
79.   Παπακώστα Σιδηροπούλου Αικατερίνη (Β΄ Αθηνών)
80.   Παππάς Γιάννης (Δωδεκανήσου)
81.   Πασχαλίδης Ιωάννης (Καβάλας)
82.   Παυλόπουλος Προκόπης (Α΄Αθηνών)
83.   Πιπιλή Φωτεινή (Α΄ Αθηνών)
84.   Πλακιωτάκης Ιωάννης (Λασιθίου)
85.   Πολύδωρας Βύρων (Β΄ Αθηνών)
86.   Ράπτη Ελένη (Α΄Θεσσαλονίκης)
87.   Σαλμάς Μάριος (Αιτωλοακαρνανία)
88.   Σενετάκης Μάξιμος (Ηρακλείου)
89.   Σκόδνρα Ασημίνα (Καρδίτσας)
90.   Σκρέκας Κωνσταντίνος (Τρικάλων)
91.   Σολδάτος Θεόδωρος (Λευκάδας)
92.   Σπηλιωτόπουλος 'Αρης (Β΄ Αθηνών)
93.   Σταϊκούρας Χρήστος (Φθιώτιδος)
94.   Σταμενίτης Διονύσης (Πέλλης)
95.   Στυλιανίδης Ευριπίδης (Ροδόπης)
96.   Στύλιος Γεώργιος ('Αρτας)
97.   Ταγαράς Νικόλαος (Κορινθίας)
98.   Ταλιαδούρος Σπύρος (Καρδίτας)
99.   Τασούλας Κωνσταντίνος (Ιωαννίνων)
100.   Τζαβάρας Κωνσταντίνος (Ηλείας)
101.   Τραγάκης Ιωάννης (Β΄Πειραιώς)
102.   Τσιάρας Κωνσταντίνος (Καρδίτας)
103.   Τσουμάνης Δημήτριος (Πρεβέζης)
104.   Υψηλάντης Βασίλειος (Δωδεκανήσου)
105.   Χαρακόπουλος Μάξιμος (Λαρίσης)
106.   Χατζηδάκης Κωνσταντίνος (Β΄ Αθηνών)
107.   Χριστογιάννης Δημήτρης (Πιερίας)
108.   Ψυχάρης Ανδρέας (Α΄ Αθήνας)


ΣΥΡΙΖΑ
1.   Τσίπρας Αλέξης (Α΄Αθηνών)
2.   Γλέζος Μανώλης (Επικρατείας)
3.   Φωτίου Θεανώ (Επικρατείας)
4.   Κωνσταντοπούλου Ζωή (Α΄Αθηνών)
5.   Βούτσης Νίκος (Α΄ Αθηνών)
6.   Σακοράφα Σοφία (Β΄ Αθηνών)
7.   Κουρουμπλής Παναγιώτης (Β΄ Αθηνών)
8.   Παπαδημούλης Δημήτρης (Β΄ Αθηνών)
9.   Δραγασάκης Ιωάννης (Β΄ Αθηνών)
10.   Δούρου Ρένα (Β΄ Αθηνών)
11.   Στρατούλης Δημήτρης (Β΄ Αθηνών)
12.   Βαλαβάνης Νάντια (Β΄ Αθηνών)
13.   Τατσόπουλος Πέτρος (Β΄ Αθηνών)
14.   Τσακαλώτος Ευκλείδης (Β΄ Αθηνών)
15.   Δρίτσας Θοδωρής (Α΄ Πειραιά)
16.   Λαφαζάνης Παναγιώτης (Β΄ Πειραιά)
17.   Βαμβακά Τζένη (Β΄ Πειραιά)
18.   Μητρόπουλος Αλέξης (Αττικής)
19.   Αθανασίου Νάσος (Αττικής)
20.   Βαρεμένος Γιώργος (Αιτωλοακαρνανίας)
21.   Κουράκης Τάσος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
22.   Αμανατίδης Γ. (Α΄ Θεσσαλονίκης)
23.   Χαραλαμπίδου Δ. (Α΄ Θεσσαλονίκης)
24.   Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία  (Β΄ Θεσσαλονίκης)
25.   Γεροβασίλη Όλγα (Άρτα)
26.   Κανελλοπούλου Μ. (Αχαΐα)
27.   Χατζηλάμπρου Β. (Αχαΐα)
28.   Κοδέλας Δημήτρης (Αργολίδα)
29.   Ζαχαρίας Κ. (Αρκαδία)
30.   Αραχωβίτης Στ. (Λακωνία)
31.   Πετράκος Θανάσης (Μεσσηνία)
32.   Γεωργοπούλου Έφη (Ηλεία)
33.   Θελερίτη Μαρία (Κορινθία)
34.   Στάθας Γ. (Βοιωτία)
35.   Αποστόλου Ευάγγελος. (Εύβοια)
36.   Καρανίκα Ξ. (Ημαθία)
37.   Ιγγλέζη Κατερίνα (Χαλκιδική)
38.   Κριτσωτάκης Μ. (Ηράκλειο)
39.   Μαντάς Χρήστος (Ιωάννινα)
40.   Εμμανουηλίδης Δ. (Καβάλα)
41.   Μιχαλάκης Ν. (Καρδίτσα)
42.   Διώτη Ηρώ (Λάρισα)
43.   Σαμοϊλης Στ. (Κέρκυρα)
44.   Θεοπεφτάτου Αφροδίτη (Κεφαλονιά)
45.   Αγαθοπούλου Ειρήνη (Κιλκίς)
46.   Συρμαλένιος Ν. (Κυκλάδες)
47.   Ζερδέλης Γ. (Λέσβου)
48.   Ζεϊμπέκ Χουσεϊν (Ξάνθης)
49.   Ξάνθου Ανδρ. (Ρεθύμνου)
50.   Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (Ροδόπη)
51.   Κυριακάκης Β. (Φθιώτιδα)
52.   Σταθάκης Γ. (Χανιά) 

ΠΑΣΟΚ
1.   Βενιζέλος Ευάγγελος (Α΄ Θεσσαλονίκης)
2.   Αηδόνης Χρήστος (Δράμας)  
3.   Ανδρουλάκης Μίμης (Β΄ Αθηνών)
4.   Γεννηματά Φωτεινή (Επικρατείας)
5.   Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Μεσσηνία)
6.   Γκόκας Χρήστος ('Αρτας)
7.   Γρηγοράκος Λεωνίδας (Λακωνίας)
8.   Δήμας Πύρος (Επικρατείας)
9.   Δριβελέγκας Ιωάννης (Χαλκιδικής)
10.   Ιωάννου Βασίλης (Πρέβεζας)
11.   Κακλαμάνης Απόστολος (Β΄ Αθήνας)
12.   Καρχιμάκης Μιχάλης (Λασιθίου)
13.   Κασσής Μιχάλης (Ιωαννίνων)
14.   Κεγκέρογλου Βασίλης (Ηρακλείου)
15.   Κεδίκογλου Συμεών (Ευβοίας)
16.   Κουκουλόπουλος Πάρις (Κοζάνης)
17.   Κουτσούκος Ιωάννης (Ηλείας)
18.   Κρεμαστινός Δημήτρης (Δωδεκανήσου)
19.   Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας (Αρκαδίας)
20.   Λιντζέρης Δημήτρης (Β΄ Πειραιώς)
21.   Λοβέρδος Ανδρέας (Β΄Αθηνών)
22.   Μανιάτης Ιωάννης (Αργολίδος)
23.   Μπόλαρης Μάρκος (Σερρών)
24.   Μωραϊτης Αθανάσιος (Αιτωλοακαρνανίας)
25.   Ντόλιος Γεώργιος (Έβρου)
26.   Όθωνας Μανώλης (Ρεθύμνης)
27.   Οικονόμου Γιώργος (Τρικάλων)
28.   Γιώργος Παπανδρέου (Αχαϊας)
29.   Παραστατίδης Θεόδωρος (Κιλκίς)
30.   Σαλτούρος Δημήτρης (Ξάνθης)
31.   Σαμαράς Νίκος (Φλώρινα)
32.   Σαχινίδης Φίλιππος (Λάρισα)
33.   Σκανδαλίδης Κώστας (Α΄ Αθήνας)
34.   Τζάγκρη Θεοδώρα (Πέλλα)
35.   Τόλκας 'Αγγελος (Ημαθίας)
36.   Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος (Χίου)
37.   Τσιόκας Θεοχάρης (Β΄Θεσσαλονίκης)
38.   Τσώνης Νικόλαος (Φθιώτιδα)
39.   Χατζή Οσμάν Αχμέτ (Ροδόπη)
40.   Χριστοφιλοπούλου Εύη (Αττικής)
41.   Χρυσοχοϊδης Μιχάλης (Β΄ Αθηνών)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
1.   Ιατρίδη Μίκα (Δωδεκάνησα)
2.   Πάνος Καμμένος (Έβρος)
3.   Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (Εύβοια)
4.   Κωνσταντόπουλος Ιωάννης (Ηλεία)
5.   Γιοβανόπουλος Κώστας (Ημαθία)
6.   Μαριάς Νότης (Ηράκλειο)
7.   Κουμπάνης Συμεών (Καστοριά)
8.   Μακρή Ραχήλ (Κοζάνη)
9.   Βουτσίνος Μάριος (Κυκλάδες)
10.   Ζώης Χρήστος (Λάρισα)
11.   Χρυσοβελώνη Μαρίνα (Μαγνησία)
12.   Γραμματικόπουλος Αθανάσιος (Πέλλα)
13.   Παπαδόπουλος Ευγένιος (Πιερία)
14.   Κόλλια Τσαρουχά Μαρία (Σερρών)
15.   Χειμάρας Θεόδωρος (Φθιώτιδα)
16.   Βουλβουκέλη Ραφαέλα (Β΄ Αθήνας)
17.   Κουϊκ Τέρενς (Επικρατείας)
18.   Γιαννάκης Μιχαήλ (Επικράτεια)
19.   Κουντουρά Έλενα (Α΄ Αθηνών)
20.   Μανώλης Γιάννης (Β΄ Αθηνών)
21.   Δημαράς Ιωάννης (Β΄ Αθηνών)
22.   Καπερνάρος Βασίλης (Β΄ Αθηνών)
23.   Κοντογιαννίδης Παύλος (Β΄ Αθηνών)
24.   Χαϊκάλης Παύλος (Αττική)
25.   Αρβανίτη Πρεβεζάνου Ευγενία (Αττικής)
26.   Μελάς Παναγιώτης (Α΄ Πειραιά)
27.   Κουράκος Γιάννης (Β΄ Πειραιά)
28.   Αβραμίδης Γαβριήλ (Α΄Θεσσαλονίκης)
29.   Γιαταγάνα Χρυσούλα (Α΄Θεσσαλονίκης)
30.   Ξουλίδου Σταυρούλα (Θεσσαλονίκης)
31.   Σταμάτης Δημήτρης (Αιτωλοακαρνανίας)
32.   Ντάβρης Γιώργος (Αχαϊας)
33.   Σμολοκτός Νίκος (Δράμας)

ΚΚΕ
1.   Παπαρήγα Αλεξάνδρα (Β΄ Αθήνας)
2.   Παφίλης Θανάσης (Επικρατείας)
3.   Κανέλλη Γαρυφαλλιά (Α΄ Αθήνας)
4.   Χαλβατζής Σπύρος (Β΄ Αθήνας)
5.   Κατσώτης Σπύρος (Β΄ Αθήνας)
6.   Κροκίδη Λίνα (Β΄ Αθήνας)
7.   Παντελάκη Ελπίδα (Α΄ Πειραιά)
8.   Μανωλάκου Διαμάντω (Β΄ Πειραιά)
9.   Γκιόκας Γιάννης (Αττικής)
10.   Κωνσταντινίδης Θεοδόσης (Α΄ Θεσσαλονίκης)
11.   Ζιώγας Γιάννης (Α΄ Θεσσαλονίκης)
12.   Γερασιμίδου Ελένη (Β΄ Θεσσαλονίκης)
13.   Μωραϊτης Νικόλαος (Αιτωλοακαρνανίας)
14.   Έξαρχος Νικόλαος (Ιωαννίνων)
15.   Καραθανασόπουλος Νίκος (Αχαϊας)
16.   Χαραλάμπους Χαράλαμπος (Κέρκυρας)
17.   Μαρίνος Γιώργος (Ευβοίας)
18.   Ταμπάκη Σοφρόνωφ Γιάννα (Ημαθίας)
19.   Σταμπολίδης Κωνσταντίνος (Κοζάνης)
20.   Λαμπρούλης Γιώργος (Λάρισα)
21.   Νάνος Απόστολος (Μαγνησίας)
22.   Κανταρτζής Αχιλλέας (Τρικάλων)
23.   Μπούτας Ευάγγελος (Καρδίτσας)
24.   Συντυχάκης Εμμανουήλ (Ηρακλείου)
25.   Καραγιάννης Δημήτρης (Λέσβου)
26.   Μαυρατζώτης Δημήτρης (Σάμου-Ικαρίας)

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1.   Μιχαλολιάκος Νικόλαος (Α΄Αθηνών)
2.   Μπαρπαρούσης Κωνσταντίνος (Αιτωλοακαρνανίας)
3.   Μπούκουρας Ευστάθιος (Κορινθίας)
4.   Κουκούτσης Δημήτριος (Μεσσηνίας)
5.   Κρέσπης Νικόλαοος (Ηλείας)
6.   Σιώης Νικήτας (Σερρών)
7.   Κουζηλός Νικόλαος (Α΄ Πειραιώς)
8.   Λαγός Ιωάννης (Β΄ Πειραιώς)
9.   Ηλιόπουλος Παναγιώτης (Μαγνησίας)
10.   Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης (Λαρίσης)
11.   Γρέγος Αντώνιος (Α΄Θεσσαλονίκης)
12.   Ζησιμόπουλος Πολύβιος (Β΄Θεσσαλονίκης)
13.   Μίχος Νικόλαος (Ευβοίας)
14.   Βουλδής Ιωάννης (Α΄ Αθηνών)
15.   Ζαρούλια Ελένη (Β΄Αθηνών)
16.   Γερμενής Γεώργιος (Β΄ Αθηνών)
17.   Παναγιώταρος Ηλίας (Β΄ Αθηνών)
18.   Παππάς Χρήστος (Επικρατείας)
19.   Κασιδιάρης Ηλίας (Αττικής)
20.   Γκλέτσος Απόστολος (Φθιώτιδας)
21.   Αρβανίτης -Αβράμης Μιχαήλ (Αχαΐας).

ΔΗΜΑΡ
1.   Κουβέλης Φώτης (Β΄ Αθήνας)
2.   Πανούσης Γιάννης (Α΄ Αθήνας)
3.   Λυκούδης Σπύρος (Επικρατείας)
4.   Ψαριανός Γρηγόρης (Β΄ Αθήνας)
5.   Βουδούρης Οδυσσέας (Β΄ Αθήνας)
6.   Ρεπούση Μαρία (Α΄ Πειραιά)
7.   Γιαννακάκη Μαρία (Β΄ Πειραιά)
8.   Οικονόμου Βασίλης (Αττική)
9.   Τσούκαλης Νίκος (Αχαϊας)
10.   Αναγνωστάκης Δημήτρης (Εύβοια)
11.   Μιχελογιαννάκης Γιάννης (Ηράκλειο)
12.   Ξηροτύρη Ασημίνα (Α΄ Θεσσαλονίκης)
13.   Μάρκου Κατερίνα (Β΄ Θεσσαλονίκης)
14.   Τσικαρδάνη Ντόρα (Κοζάνης)
15.   Ψύρρας Θωμάς (Λάρισα)
16.   Μουτσινάς Πάρις (Μαγνησία)
17.   Φωτίου Βαγγέλης (Σέρρες)
18.   Κυρίτσης Γεώργιος (Τρίκαλα)
19.   Φούντα Νίκη (Αιτωλοακαρνανία).
  
 Αναμεσα τους διακρινονται καποια γνωστα ονοματα που απασχολησαν τον δημοσιο βιο πλειστακις. Καποιοι απο αυτους θα συμμετασχουν και στο νεο υπουργικο σχημα που θα δημιουργηθει και θα εχει διαρκεια ενος μηνος. Δεν πιστευουμε οτι εντος τοσο συντομου χρονικου διαστηματος μπορουν να γινουν εργα, ποσω οταν εχεις π.χ. ως δευτερο σε εδρες κομμα ενα που τασσεται κατα του Μνημονιου, ρισκαρει να βγαλει τη χωρα απο την Ε.Ε. και το ευρω, αλλα δεν εχει να ανησυχει για το αν θα πληρωθουν τα μελη του με τον βουλευτικο τους μισθο. Τουναντιον, να αναμενουμε ομηρικες μαχες απο τα εδρανα και τις τηλεοπτικες καμερες μνημονιακων και αντιμνημονιακων κομματων, καθως και σκωπτικα δημοσιευματα του ξενου τυπου.

 Μ' αυτα και μ' αυτα, θα κυλησει ο μηνας μεχρι τις εκλογες του Ιουνιου.


Samstag, 12. Mai 2012

ΜΠΑΧΑΛΟ!

Μια βδομαδα σχεδον εχει περασει απο τοτε που εγιναν εκλογες. Το αποτελεσμα; Ενα μπαχαλο!

Η μπανανια δεν λεει να τελειωσει. Οι συμπατριωτες μας ψηφισαν πρωτο κομμα τη ΝΔ του Αντουαν, με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο σε εδρες (108), που ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπρα (52), αντι να την τιμωρησουν, οπως και θα επρεπε. Χαρις στον ισχυοντα εκλογικο νομο, το πρωτο κομμα πηρε και τις εδρες των κομματων που δεν μπηκαν στη Βουλη. Το ΠΑΣΟΚ ηρθε ευτυχως τριτο και καταιδρωμενο. ΛΑΟΣ και Ντορα ευτυχως ειναι απεξω, αλλα δυστυχως μπηκαν 21 βολευτες της Χρυσης Αυγης, και οι πορωμενοι ανεγκεφαλοι που τους ψηφισαν και ανεμιζουν τις σημαιες τους εχουν πορωθει ακομα περισσοτερο. Σε λιγο θα αναγκαζουν τον κοσμο να πεφτει στα τεσσερα και να προσκυναει τον Φυρερ τους.

 Εδω και μια βδομαδα, τα τρια κομματα διαδοχικα, εχουν παρει διερευνητικη εντολη για την δημιουργικα κυβερνητικου σχηματος. Και τα τρια με την σειρα, εδωσαν την διερευνητικη εντολη πισω. Ηταν αδυνατον να συνεννοηθουν μεταξυ τους για να βγαλουν κυβερνηση.

 Μας φαινεται οτι ο πολυκομματισμος και οι συνταγες περι συγκυβερνησης πολλων κομματων/ συνασπισμος κομματων δεν ταιριαζουν στην Ελλαδα και τον Ελληνα. Δεν ειναι της νοοτροπιας τους. Απο την αλλη, δεν ξερουμε τι μαγειρευτηκε πισω απο τις κλειστες πορτες απο την Δευτερα και μετα. Μπορει Σαμαρας, Τσιπρας και Βενιζελος να ησαν τοσο αλλαζονες και να ηθελε ο καθενας την πρωθυπουργικη καρεκλα και βασικα υπουργεια για παρτι του; Δεν θα μας τα πουνε αυτα τα παπαγαλακια της δημοσιογραφιας. Οσο για τις ... κωλοτουμπες, εδωσαν και πηραν μεσα στη βδομαδα! Ο αντιμνημονιακος Κουβελης, που μας το επαιζε αντιρρησιας προ καλπης, εκ των υστερων το σκεφτηκε να συνεργαζοταν με το ΠΑΣΟΚ... Αλλα και ολα τα αντιμνημονιακα κομματα που μπηκαν στη Βουλη να καναν συνασπισμο, παλι δεν θα επαιρναν αυτοδυναμια. Συνεργασια αντι/ και υπερμνημονιακων θα χαλουσε την ... καλη εικονα και των μεν και των δε, αφου θα επεφταν πολυ στα ματια των ψηφοφορων τους.

 Ο συνομηλικος μας Τσιπρας φαινεται να εχασε την ευκαιρια να γινει πρωθυπουργος. Θα ηταν και ο νεοτερος στην ιστορια της χωρας. Θα μου πειτε, απειρος και ασχετος ειναι, αλλα ο Γιωργακης και ο Κωστακης πριν απο αυτον τι εισανε; Παντως δεν τον ζηλευουμε που εφτασε εκει που εφτασε. Δεν ξερουμε τι ... τιμημα πληρωσε για να φτασει εκει που εφτασε...

 Η συνεχεια της χαοτικης ιστοριας στο πολιτικο σκηνικο της χωρας μας θα δωθει απο την αρχη της εβδομαδας. Ο Προεδρος πρεπει να παρει την μεγαλη αποφαση: Θα προκυρηξει νεο γυρο εκλογων και υπερεσιακη κυβερνηση; Βαση ποιου εκλογικου νομου θα ψηφισει ο κοσμος; Θα επανελθει ο δικομματισμος; Και ποιες θα ειναι οι εξελιξεις σε οικονομια, υγεια, παιδεια και αλλους τομεις στο μεσοδιαστημα; 

 Η προσφατη πολιτικη κατασταση παντως συνετελεσε στο  εχουμε αλλον εναν γυρο διεθνους ξεφτιλας. Ειδικα στη Γερμανια, ο κοσμος γελαει με τα καμωματα των Ελληνων πολτικων. Φυσικα, η αποψη οτι οι Γερμανοι φορολογουμενοι ταιζουν τους τεμπεληδες Ελληνες κυριαρχει, οπως και τα ποσοστα που θελουν την Ελλαδα να φευγει απο την ευρωζωνη. Καπου το 70% των Γερμανων δεν θελουν την Ελλαδα ουτε στο ευρω, ουτε στην Ε.Ε. 

 Οι Ελληνες πολιτικοι βεβαια, αλλου τυρβαζουν...

Freitag, 11. Mai 2012

The Avengers are assembling!

"And there came a day, a day unlike any other, when Earth's mightiest heroes and heroines found themselves united against a common threat. On that day, the Avengers were born—to fight the foes no single super hero could withstand! Through the years, their roster has prospered, changing many times, but their glory has never been denied! Heed the call, then—for now, the Avengers Assemble!"

 Με αυτον τον εξοχα δραματικο προλογο ανοιγουν οι πρωτες σελιδες του αμερικανικου εικονογραφημενου περιοδικου "Οι Εκδικητες", ιστοριες των οποιων ευτυχησαμε να διαβασουμε στην ελληνικη εκδοση του κομικ Σπαιντερμαν, που απο τις αρχες της δεκαετιας του 1980 εκδιδονταν απο την Καμπανας Ελλας. Μια ακομη ευχαριστη ειδηση για τους νοσταλγους εκεινης της εποχης αποτελεσε η ειδηση, οτι η υπερομαδα των Εκδικητων θα εκανε τα πρωτα της βηματα απο τις σελιδες των κομικς στην μεγαλη οθονη. Το εγχειρημα κατεστει επιτυχια, αφου ειχαν ηδη σημωσει επιτυχια οι σε πρωτο πειραματικο σταδιο κινηματογραφικες μεταφορες των βασικων μελων της ομαδας, αρχης γενομενης απο τον Hulk, τις δυο ταινιες του Iron Man, για να φτασουμε στους Thor και Captain America της ανοιξης και καλοκαιριου 2011 αντιστοιχα.

  Η υποθεση της ταινιας, η οποια προβαλεται εδω και λιγες εβδομαδες στους κιν/φους Ευρωπης και Αμερικης και κανει παταγο στα ταμεια, ειναι εν μερει επηρρεασμενη απο την σκληροπυρηνικη εκδοση κομικς των Εκδικητων που κυκλοφορησε μετα το 2002 και ονομαζεται Ultimates. Ευτυχως που η ταινια δεν ειναι τοσο...σκληροπυρηνικη! Ο αρχηγος της αμερικανικης κυβερνητικης οργανωσης ΑΣΠΙΔΑ που ονομαζεται Νικ Φιουρι και εχει το παρουσιαστικο του Σαμιουελ Τζακσον, αναλαμβανει να ιδρυσει μια ομαδα προικισμενων ανθρωπων, οταν μετα απο πειραματισμους με τον κοσμικο κυβο εμφανιζεται στη γη ο Λοκι, ο πονηρος θεος των Βικινγκς και με την βοηθεια μιας εξωγηινης αρμαδας επιχειρει να σκλαβωσει την ανθρωποτητα. Διπλα στους πρακτορες του Φιουρι με τα κωδικα ονοματα Γερακοματης και Μαυρη Χηρα στεκονται, ο μετα απο 70 χρονια σε κωμα υπερστρατιωτης και θρυλος του Β' ΠΠ Καπταιν Αμερικα, ο ιδιορρυθμος πολυεκατομμυριουχος εφευρετης Τονυ Σταρκ με την αρματωσια του Αιρον Μαν και ο Δρ. Μπρους Μπαννερ, που οταν θυμωνει μεταμορφωνεται σε ενα γιγαντοσωμο πρασινο πλασμα με υπερφυσικη δυναμη που αποκαλειται Χαλκ. Την ομαδα συμπληρωνει και ο ετεροθαλης αδελφος του Λοκι, Θωρ, ο θεος του κεραυνου των Βικινγκς.

 Η ταινια χαρακτηριζεται για καποιες καλες χιουμοριστικες σκηνες, αλλα και για τις σκηνες δρασης που μοιαζουν να ζωντανευουν τις εικονες του ομοτιτλου περιοδικου. Φυσικα, οπως παντα σε τετοιου ειδους ταινιες, η δουλεια του τμηματος ειδικων εφφε ειναι εξαιρετικη.

 Καλως η' κακως, υπαρχουν και καποια στοιχεια, με τα οποια εμεις, ως γνωστες και θαυμαστες του περιοδικου, δεν μειναμε τοσο ικανοποιημενοι: Στο κομικ, οι Εκδικητες δεν συγκεντρωνονται γιατι τους καλεσε η αμερικανικη κυβερνηση, αλλα απο πρωτοβουλια ενος ορφανου, του Ρικ Τζοουνς, ο οποιος εστειλε ραδιοφωνικο σημα προς ολες τις κατευθυνσεις για βοηθεια, οταν ο Λοκι επηρρεασε τον Χαλκ και αυτος κατεστρεφε την Ν. Υ. Τοτε, διπλα στον Θωρ και τον Αιρον Μαν συμπαραταχθηκαν ο Δρ. Χενρυ Πυμ ως Ant-Man/ Giant-Man και η συντροφος του, η Σφηκα. Δικια της ηταν η ιδεα να ενωθουν σε μια ομαδα οι ηρωες και να ονομαστουν Εκδικητες. Κριμα που αυτους τους χαρακτηρες δεν τους εχουμε στην ταινια. Ειδικα με τον Ρικ Τζοουνς, θα μπορουσαν οι σημερινοι εφηβοι να ταυτιστουν. Αλλα και με την Σφηκα, κατα κοσμον Τζανετ βαν Νταιν, που λατρευει τις κοσμικοτητες και την μοδα και συχνα αλλαζει κοστουμια στο περιοδικο, θα μπορουσαν να ταυτιστουν τα κοριτσια.

 Στο περιοδικο, οι Εκδικητες ειναι που βρισκουν τον Καπταιν Αμερικα, οχι η κυβερνηση. Μετα απο λιγα τευχη, και αφου ο Χαλκ εχει ηδη φυγει, αναχωρουν και οι υπολοιποι Εκδικητες , πλην του Καπταιν Αμερικα. Για να κρατησει η ομαδα ομως, εχουν φροντισει να στειλουν αντικαταστατες: Ο Αιρον Μαν τον τοξοτη Γερακοματη και το ζευγος Πυμ/ βαν Νταιν, τα διδυμα του Μαγνετο, τους μεταλλαγμενους  Πιετρο/ Quicksilver και Βαντα/ Scarlett Witch.Η νεα, τετραμελης ομαδα θα γινει γνωστη ως "Cap´s Corky Quartett". Ο Γερακοματης συμπεριφερεται αρχικα οπως ο Αιρον Μαν στην προσφατη ταινια εναντι του Καπταιν Αμερικα και φλερταρει με την Βαντα, η οποια ενδιαφερεται για τον Καπ, οπως τον αποκαλουν. Μετα απο πολλες περιπετειες και δυσκολιες, ακομα και ο Καπ αναγκαζεται να φυγει απο την ομαδα. Ο αντικαταστατης του θα ειναι ο Μαυρος Πανθηρας, ενας νεαρος ηγετης καποιου φανταστικου αφρικανικου κρατους. Οσο για τον αντικαταστατη του Θωρ, αυτος δεν ειναι αλλος, παρα ο δικος μας Ολυμπιος Ηρακλης!

 Στη συνεχεια, το ζευγος Πυμ/ βαν Νταιν επιστρεφει, για να φυγουν τα διδυμα που τα απηγαγε ο πατερας τους. Ο Πυμ αλλαζει κοστουμι και ταυτοτητα, αποκαλειται Yellow Jacket (ενα ειδος αμερικανικης σφηκας) και εμφανιζεται το ανδροειδες Οραμα, σταλμενο απο το ρομποτ Ουλτρον για να εξοντωσει τους Εκδικητες. Αλλαζει ομως γνωμη και γινεται μελος τους. Ο Γερακοματης αφηνει το τοξο και τα βελη του στην ακρη και υιοθετει την ταυτοτητα του Γολιαθ αφου δοκιμασει την φορμουλα του Πυμ για να γινει γιγαντας και να σωσει ετσι την φιλη του Μαυρη Χηρα, η οποια που και που συνδραμει στους Εκδικητες.

 Στο περασμα των χρονων, πολλοι υπερηρωες πηγαινοερχονται στο αρχηγειο των Εκδικητων, ανδροειδη, μεταλλαγμενοι, εξωγηινοι, θεοι. Καποια στιγμη, απο το νουμερο 242 της αμερικανικης εκδοσης και μετα, οι Εκδικητες διασπωνται σε δυο ομαδες. Η μια ομαδα δρα στην Ανατολικη Ακτη των Η.Π.Α. εχοντας ως μελη τους Καπταιν Αμερικα, Σφηκα, Μαυρο Ιπποτη, Ηρακλη η' Θωρ, Θηλυκια Χαλκ, Καπταιν Μαρβελ/ Φωτον, Σταρφοξ, Κουασαρ. Η αλλη εχει ως πεδιο δρασης την Δυτικη Ακτη και αποτελειται απο τους Γερακοματη και την συζυγο του Μοκινγκμπερντ, Αιρον Μαν, Γουωντερμαν, Ταιγκρα, Βαντα και τον συζυγο της Οραμα, και δρ. Πυμ. Καποια στιγμη, οι δυο ομαδες ενωνονται σε μια και παλι.

 Οσον αφορα τα γεγονοτα της τελευταιας δεκαετιας, τα μελη των Εκδικητων βρεθηκαν σε αντιπαλα στρατοπεδα, οταν η κυβερνηση των Η.Π.Α. τους ζητησε να δωσουν τα στοιχεια τους στις μυστικες υπηρεσιες. Εμφυλιος ξεσπασε μεταξυ των υπερηρωων, με αποτελεσμα τον βαρυ τραυματισμο του Καπ και τον θανατο της Σφηκας. Με την εισβολη των Σκρουλλ, οι ηρωες επανενωθηκαν. Προς το παρον υπαρχουν αρκετες υποομαδες Εκδικητων, η καθε μια με το περιοδικο της. Αρκει να αναφερουμε, οτι ο Καπ εδωσε τη στολη και την ασπιδα του σε αλλον για να αναλαβει την θεση του Φιουρι, και οτι μελη των Εκδικητων εχουν γινει ο Σπαιντερμαν και ο Γουλβεριν, ο τελευταιος πιο γνωστος ισως απο τις κιν/κες εκδοχες των Χ ΜΕΝ.

 Καποιες απο τις περιπετειες των Εκδικητων εχουν μεινει κλασικες στον κοσμο των κομικς. Τετοιες ειναι λ.χ. οι ιστοριες The Kree-Skrull Wars (# 89-97), The Korvac Saga ( # 167-177), η μαχη εναντιον του Graviton (# 158-159), που οι δυναμεις του ομοιαζουν του Μαγκεντο των Χ ΜΕΝ, ενω οι μαχες κατα του Count Nefaria (# 164-166) και της υπερομαδας Squadron Sinister/ Supreme (# 70, # 85, # 141, #147-148)  πρεπει να αποτελουν insider jokes των μελων των εταιρειων Marvel και DC comics, καθως οι τελευταιοι χαρακτηρες θυμιζουν εκπληκτικα την JLA...

 Παρα το οτι η ταινια κανει νυξη στην δημιουργια των Εκδικητων ως πρωτοβουλια αμερικανικης μυστικης οργανωσης παρα τη κυβερνηση, παρακολουθειται ευχαριστα, οπως γραψαμε προηγουμενως. Πιστευουμε ωστοσο, οτι το στοιχειο αυτο υποβαθμισε, αν οχι εξαφανισε την πρωτοβουλια των ιδιων των μελων της ομαδας. Θα μας αρεσε, εαν σε μια μελλοντικη ταινια οι εντασεις μεταξυ του πρεπει της κυβερνησης με τα θελω της ομαδας ερχονταν σε αντιπαραβολη, οπως ειχε γινει και στο κομικ ( βλ. τα τευχη # 167, #181 λογου χαριν), οπου κυβερνητικοι πρακτορες επενεβαιναν στην ομαδα, εμποδιζοντας το εργο της, θετωντας ετσι ζωες αμαχων σε κινδυνο. Μεχρι τοτε ομως, καλη διασκεδαση στις κινηματογραφικες αιθουσες με την νεα αυτη βερσιον των Εκδικητων!