Donnerstag, 10. Mai 2018

Avengers 3: Infinity War.

 Το 2012 οι Εκδικητες ενωθηκαν για πρωτη φορα ωστε να αντιμετωπισουν στην Νεα Υορκη μια εξωγηινη απειλη. Το 2015 ενωθηκαν για μια ακομη φορα και πολεμησαν μαζι με νεους συμμαχους στην Σοκοβια εναντιον του Ουλτρον. Το 2016 μια σκοτεινη και υπουλη συνομωσια τους εφερε αντιμετωπους, με αποτελεσμα να διαλυθει η ομαδα τους. Η φραξια του Καπταιν Αμερικα, αποτελουμενη απο τους Μαυρη Χηρα και Γερακι κρυβεται απο την κυβερνηση των ΗΠΑ. Το Οραμα και η Βαντα εχουν εξαφανιστει, οι Μυρμηγκανθρωπος και Γερακοματης βρισκονται υπο παρακολουθηση. Οι Θώρ και Χαλκ βρισκονται καπου στο διαστημα. Νεοι χαρακτηρες, οπως ο μαγος Δρ. Στρειντζ, ο Ανθρωπος-Αραχνη και ο βασιλιας της Ουακανδης, γνωστος ως Μαυρος Πανθηρας, εχουν εμφανιστει στο προκηνιο. Και ενας εχθρος, ο οποιος δια post-credit-scenes ηδη απο την ταινια του 2012 παρουσιαζοταν να κινει αορατα νηματα στο παρασκηνιο του MCU, μπαινει δυναμικα στο παιχνιδι και εμφανιζεται με μεγαλοπρεπεια στο προσκηνιο. Αυτος δεν ειναι αλλος, παρα ο "τρελος Τιτανας" Θανος (Thanos) - αιωνοβιος warlord με ηγετικες και μαχητικες ικανοτητες. Εχοντας ζησει την καταστροφη του πλανητη του αιωνες πριν και πιστευοντας οτι η καταστροφη αυτη οφειλεται στον υπερπληθυσμο του συμπαντος, ο Θανος βαζει ως σκοπο της ζωης του να βρει εξι μυστικιστικα πετραδια - τα αποκαλουμενα "πετραδια της αιωνιοτητας" (infinity stones) - με τα οποια θα επιφερει το συμπαν σε ισορροπια. Πως θα το επιτευξει αυτο; Εξοντωνοντας τον μισο πληθυσμο του συμπαντος.
 Τα πετραδια που αναζητει ο Θανος ειναι, με την σειρα που εμφανιζονται στην ταινια, τα εξης: (1) Το μωβ πετραδι της δυναμης/ ισχυος (Power Stone), το οποιο φυλασσεται απο τους Nova Corps στον πλανητη Xandar, (2) το γαλαζιο πετραδι του διαστηματος και χωρου (Space Stone), το οποιο βρισκεται εντος του κοσμικου κυβου (Tesseract) και φυλασσοταν στην Asgard μεχρι την καταστροφη της, (3) το ερυθρο πετραδι της πραγματικοτητας (Reality Stone), το οποιο προστατευει ο Συλλεκτης στην συλλογη του, (4) το πορτοκαλι πετραδι της ψυχης (Soul Stone), το οποιο φυλασσεται απο το Κοκκινο Κρανιο στον πλανητη Vormir και που για να αποκτηθει, θα πρεπει να θυσιαστει μια ψυχη που ο θυτης αγαπαει, (5) το πρασινο πετραδι του χρονου (Time Stone), το οποιο φυλαει με την ζωη του ο Δρ. Στρειντζ στο Sanctum Sanctorum της Νεας Υορκης και (6) το κιτρινο πετραδι της νοησης (Mind Stone), το οποιο ειχε δωσει ο ιδιος ο Θανος στον Λοκι, οπως φανηκε στην ταινια του 2012, προκειμενου να οδηγησει εκεινος τις στρατιες των Chitauri στην Νεα Υορκη. Το πετραδι ηταν ενσωματομενο σε ενα σκηπτρο, το οποιο χρησιμοποιησε στην ταινια του 2015 ο Ουλτρον και λιγο αργοτερα ο Θωρ. Ο τελευταιος εδωσε μεσω αυτου ζωη στο ανδροειδες Οραμα, το οποιο φερει απο τοτε το πετραδι αυτο στο μετωπο του. Τοποθετοντας ολα τα πετραδια σε ενα ειδικο μεταλλικο γαντι, ο Θανος αποκταει υπερφυσικες δυναμεις και μπορει να ελεγχει τα εξι αυτα κοσμηματα κατα βουληση. Ετσι μονο θα μεταλλαξει το συμπαν οπως αυτος το βλεπει.
 Η φετινη ταινια εχει τον Θανο και την αναζητηση των θησαυρων αυτων στο επικεντρο της. Μια δυνατη περιληψη της ταινιας παρουσιαζεται ακολουθως: Ηδη απο την αρχη της ταινιας πληροφορειται ο θεατης πως ο Θανος μαζι με την εμπιστη φρουρα του ονοματι Black Order εισεβαλλε και κατεστρεψε τον πλανητη Xandar, παιρνοντας το πετραδι της δυναμης. Ακολουθως ο Θανος επιτηθεται στο διαστημοπλοιο που μεταφερει τους διασωθεντες της καταστροφης της Asgard. Ο Λοκι προσπαθει να δελεασει τον Θανο με διαφορα τρυκ, αλλα αποτυγχανει. Για να σωσει την ζωη του ετεροθαλους αδελφου του Θωρ, παραδιδει την πετρα του διαστηματος στον Θανο. Ο Χαλκ εχει εμφανιστει, αλλα δεν καταφερε να νικησει τον Θανο σε μαχη σωμα με σωμα, δειχνοντας μας οτι τελικα δεν ειναι το δυνατοτερο ον στο συμπαν. Την τελευταια στιγμη καταφερνει ο Χαιμνταλ να μεταφερει με την Μπιφροστ τον Χαλκ μακρυα. Ο Θανος σκοτωνει Χαιμνταλ και Λοκι, αλλα αφηνει τον Θωρ. Ο Χαλκ, ως Δρ. Μπαννερ πλεον, προσγειωνεται στο Sanctum Sanctorum του Δρ. Στρειντζ. Ο τελευταιος καλει σε βοηθεια τον φιλο του Δρ. Μπαννερ, τον Τονυ Σταρκ. Ο Δρ. Μπαννερ εξηγει στους δυο τους οτι ο Θανος βρισκοταν πισω απο την επιθεση της Νεας Υορκης το 2012 και τι συμβαινει με τις πετρες. Ο Θανος εχει ενα γαντι, το οποιο το εφτιαξαν ασγκαρντιανοι νανοι. Με το γαντι αυτο, το οποιο εχει ειδικες θηκες, μπορει να ελεγχει τα πετραδια.

 Ο Δρ. Μπαννερ πιεζει τον Σταρκ να επικοινωνησει με τον Καπταιν Αμερικα παρα τις διαφωνιες τους. Την στιγμη ομως που εκεινος ετοιμαζεται να παρει τηλεφωνο, εμφανιζεται ενα διαστημοπλοιο. Δυο μελη της Black Order του Θανου εχουν ερθει και ζητουν το πετραδι του χρονου. Ο Σταρκ με την αρματωσια του Αιρονμαν και την συνδρομη του Σπαιντερμαν τους πολεμαει. Ο Δρ. Μπαννερ ατυχως δεν μπορει να μεταμορφωθει σε Χαλκ παλι. Ο μεχρι προτινος αητηττος Χαλκ αρνειται, πιθανον επειδη υπεστει σοκ απο την ηττα του απο τον Θανο. Ο Δρ. Στρειντζ ομως πιανεται αιχμαλωτος. Οι Αιρονμαν και Σπαιντερμαν μπαινουν κρυφα στο διαστημοπλοιο, το οποιο κατευθυνεται στον ερημωμενο πλανητη Τιτανα.

 Δυο αλλα μελη της Black Order κυνηγουν την Βαντα (Κοκκινη Μαγισσα) και το Οραμα, οι οποιοι ζουν μαζι στην Σκωτια. Επεμβαινει ομως η φραξια του Καπταιν Αμερικα, μετα απο τηλεφωνημα του Δρ. Μπαννερ, και τους σωζει. Ολοι μαζι κατευθυνονται στο αρχηγειο των Εκδικητων. Εκει τους υποδεχονται οι Τζειμς Ροουντς και Δρ. Μπαννερ, ο οποιος και τους εξηγει τι συμβαινει. Το Οραμα επιμενει να καταστραφει το πετραδι στο μετωπο του, ακομα και εαν το ιδιο πεθανει. Ο Καπταιν Αμερικα εχει ομως διαφορετικη γνωμη: Να πανε στην Ουακανδη, η οποια διαθετει την τεχνολογια με την οποια μπορει να αφαιρεθει το πετραδι απο το μετωπο του Οραματος.

 Εν τω μεταξυ οι Φυλακες του Γαλαξια βρισκουν και περιθαλπουν τον Θωρ. Ο τελευταιος τους εξηγει τα καθεκαστα. Μαζι με τον Ρακουν και τον Γκρουτ, ο Θωρ ταξιδευει προς τον πλανητη των εναπομειναντων ασγκαρντιανων νανων, με την ελπιδα να του φτιαξουν ενα πανισχυρο οπλο, αντιστοιχο ως προς το σφυρι του Mjiolnir. Με το νεο του οπλο, ο Θωρ σκοπευει να σκοτωσει τον Θανο. Τα υπολοιπα μελη των Φυλακων, ο Πητερ Κουιλλ/ Σταρλορντ, η Γκαμορα, ο Ντραξ και η Μαντις πηγαινουν στο κρυσφυγετο του Συλλεκτη προκειμενου να παρουν πριν απο τον Θανο το πετραδι της πραγματικοτητας. Φτανουν δυστυχως αργα - ο Θανος τους αιφνιδιαζει χρησιμοποιοντας το πετραδι και φευγει τηλεμεταφερομενος παιρνοντας μαζι του την Γκαμορα. Οι εναπομειναντες φυλακες του Γαλαξια κατευθυνονται στον Τιτανα μετα απο ενημερωση της Νεμπουλα, αδελφης της Γκαμορα, η οποια βασανιστηκε απο τον Θανο, προκειμενου να εκβιαστει η Γκαμορα. Αυτο, διοτι η Γκαμορα ξερει που βρισκεται το πετραδι της ψυχης.

 Τα ψυχολογικα κολπα του Θανου επιασαν τοπο και χωρις πετραδια. Η Γκαμορα υποκυπτει και μαρτυραει οτι το πετραδι της ψυχης βρισκεται στον πλανητη Vormir. Ο φυλακας του πετραδιου - και μια εκπληξη για τους θεατες - ειναι το Κοκκινο Κρανιο. Το Κρανιο αποκαλυπτει στον Θανο πως εαν θελει να αποκτησει το πετραδι, θα πρεπει να θυσιασει καποιον που αγαπαει. Και εδω ερχεται η επομενη εκπληξη για τους θεατες, αφου ο Θανος, με δακρυσμενα ματια, ριχνει την Γκαμορα στο κενο.

 Στον Τιτανα οι Φυλακες του Γαλαξια μαζι με την Νεμπουλα συναντουν τους Αιρονμαν, Σπαιντερμαν και Δρ. Στρειντζ και καταστρωνουν σχεδια για το πως θα σταματησουν τον Θανο. Πραγματικα ο τελευταιος εμφανιζεται και αρχικα αιφνιδιαζεται. Ο Σταρλορντ ομως χαλαει τα σχεδια οταν μαθαινει για τον χαμο της Γκαμορα και εξοργιζεται. Ο Θανος τους νικαει και φευγει και με το πετραδι του χρονου για Ουακανδη, το οποιο παρεδωσε ο Δρ. Στρειντζ οικοθελως ως ανταλλαγμα για την ζωη των συμπολεμιστων του.

 Οι εναπομειναντες Εκδικητες συναντουνται στην Ουακανδη με τον βασιλια της χωρας, τον Τ΄τσαλλα/ Μαυρο Πανθηρα. Πανω που η αδελφη του Πανθηρα Σουρι ειναι ετοιμη να ξεκινησει με την διαδικασια αφαιρεσης της πετρας της νοησης απο το μετωπο του Οραματος, η Black Order με διαστημοπλοια και εναν στρατο εξωγηινων τερατων εμφανιζεται στην χωρα. Οι Εκδικητες παιρνουν θεση μαχης και πολεμουν λυσσαλεα διπλα στους Ουακανδιους πολεμιστες. Ακομα και ο Δρ. Μπαννερ, αυτη τη φορα με μιαν αρματωσια του Σταρκ, την Hulkbuster. Την κρισιμη στιγμη, ακριβως οπως και στα κομικς, εμφανιζεται ως "deus ex machina" ο Θωρ με το νεο του οπλο, τον πελεκυ Stormbreaker, καθως και τους Γκρουτ και Ρακουν. Τα μελη της Black Order και τα εξωγηινα τερατα αφανιζονται. Φαινεται πως οι Εκδικητες νικησαν ακομη μια φορα. Τοτε ομως εμφανιζεται ο Θανος με τα πεντε πετραδια στο γαντι του. Το Οραμα εκληπαρει την Βαντα να καταστρεψει το κοσμημα στο μετωπο του ακομα κι αν αυτο σημαινει τον θανατο του. Ο Θανος ομως χρησιμοποιει το πετραδι του χρονου για να παει λιγα λεπτα στο παρελθον και αφαιρει το πετραδι της νοησης με την βια, πετωντας το αψυχο κορμι του Οραματος στο εδαφος. Ο Θωρ μανιασμενος καρφωνει τον πελεκυ του στο στερνο του Θανου, αλλα ειναι πλεον πολυ αργα. Και τα εξι πετραδια βρισκονται στο γαντι. Με ενα χτυπημα των δαχτυλων του, ο τρελος Τιτανας τηλεμεταφερεται. Τα αποτελεσματα των πραξεων του φαινονται σε λιγο: Οι Σταρλορντ, Ντραξ, Μαντις, Δρ. Στρειντζ, Σπαιντερμαν, Μαυρος Πανθηρας, Γερακι, Γκρουτ, Μπακυ, Βαντα, Μαρια Χιλλ, Νικ Φιουρι γινονται κυριολεκτικα σκονη στον ανεμο, αφηνοντας πισω απορημενους τους Νεμπουλα και Σταρκ στον πλανητη Τιτανα, και τους Καπταιν Αμερικα, Θωρ, Ρακουν, Μαυρη Χηρα, Δρ. Μπαννερ, Ροουντς, Οκογιονε (αρχηγος της βασιλικης φρουρας Dora Milaje) και Μ΄Μπακου (ηγετης της βουνισιας φυλης της Ουακανδης) στην Γη. Η τυχη αλλων προσωπων του MCU, οπως ο Γερακοματης, ο Μυρμηγκανθρωπος και οι οικογενειες τους, η θεια Μαιη, η Πεππερ Ποττς, ο Χογκαν, ο Νεντ, η Σαρον Καρτερ, η Λαιδη Σιφ, η Βαλκυρια, οι δυο Ρος, η Σουρι, ο Γουονγκ, ο Δρ. Χενρυ Πυμ και η κορη του Χοουπ, ο Ζεμο και ολοι οι υπολοιποι κακοποιοι που εχουν εμφανιστει μεχρι τωρα αγνοειται. Απο την post-credit-scene μαθαινουμε οτι ο Φιουρι καταφερνει να στειλει σημα βοηθειας στην Κάπταιν Μάρβελ (εικ. 9) προτου εξαφανιστει. Η ταινια της ηρωιδας αυτης θα προβληθει τον Μαρτιο του 2019 στους κιν/φους. Η τεταρτη και τελευταια ταινια των Εκδικητων θα προβληθει δυο μηνες μετα, τον Μαιο του ιδιου ετους.

 Η τριτη ταινια των Εκδικητων, παρα τα ευτυχως λιγοστα αστεια και ατακες, ειναι πιο σκοτεινη απο τις προηγουμενες. Αυτο γινεται φανερο ηδη απο τους τιτλους αρχης, οι οποιοι δεν περιεχουν καποιου ειδους μουσικη φανφαρα. Το ιδιο και με τους τιτλους τελους. Εδω δεν εχουμε επισης γραφικα με τα συμβολα του καθε χαρακτηρα. Δεν υπαρχει ακομη middle-credits-scene. Αρκετοι χαρακτηρες, οχι αποκλειστικα δευτεραγωνιστες, πεθαινουν: Λοκι, Χαιμνταλ, Συλλεκτης, Γκαμορα, Οραμα και βεβαιως η Black Order. Σε αυτην την ταινια οι Εκδικητες ειναι οι ηττημενοι και ο Θανος ο νικητης. Οι δε εκπληξεις για τους θεατες ειναι τρομερες: Ηδη στις αρχες της ταινιας ο Χαλκ, το πιο δυνατο ον του MCU, ηττειται απο τον ιδιο τον Θανο σε μαχη σωμα με σωμα. Ο Λοκι θυσιαζεται - αυτη τη φορα στ΄ αληθεια - και ο Θανος δεν ειναι το ακαρδο και ασπλαχνο ον που ολοι μας νομιζαμε. Αγαπαει πραγματικα την Γκαμορα σαν κορη του. Κι ομως την θυσιαζει γιατι πιστευει σε εναν ανωτερο σκοπο. Και αυτος ο σκοπος ειναι απο την δικη του οπτικη γωνια πολυ πιο σημαντικος απο μια ζωη - ακομα και εαν αυτη η ζωη ανηκει στο πλασμα που πηρε υπο την προστασια του και μεγαλωσε σαν παιδι του. Το μοναδικο πλασμα για το οποιο ανεπτυξε αισθηματα αγαπης.

 Οι πρωταγωνιστες εχουν περασει απο πολλες αλλαγες ολα αυτα τα χρονια δια των ταινιων τους. Ο Θωρ ειναι ακομα με κοντο μαλλι και μονοφθαλμος, μεχρι που καπου στα μισα της ταινιας λαμβανει ενα γυαλινο ματι απο τον Ρακουν - και ενα καινουργιο οπλο λιγο αργοτερα. Ο Καπταιν Αμερικα φερει μουσι, ειναι βλοσυρος και λιγομιλητος, μαχεται με ενταση και παθος. Φοραει ακομα την στολη απο την ταινια του 2016, μολονοτι αυτη ειναι λιγο φθαρμενη και το αστερι της ξεθωριασμενο. Η μεταφορα ειναι ευστοχη, καθως δεν φερει πλεον την στρογγυλη ασπιδα και δεν αποκαλειται καν "Καπταιν Αμερικα". Αργοτερα λαμβανει δυο μικρες τριγωνικες ασπιδες απο βιμπρανιο. Η Μαυρη Χηρα φερει κοντο πλατινε μαλλι και χρησιμοποιει δυο κονταρια για οπλα της, οπως η Mockingbird (συζυγος του Γερακοματη στα κομικς). Ο Αιρονμαν εχει φτιαξει μια αρματωσια βασει νανοτεχνολογιας - κατι παρομοιο εχει και ο Σπαιντερμαν (Iron Spider). Ο Δρ. Μπαννερ παρουσιαζεται ως αγχωμενος ατζαμης που αναγκαζεται να φορεσει την Hulkbuster αρματωσια, μιας και ο Χαλκ φοβαται να εμφανιστει. Αιρονμαν, Δρ. Στρειντζ και Σταρλορντ ειναι οι τρεις ισχυρογνωμωνες και πεισματαρηδες χαρακτηρες της ταινιας - ο καθενας εξ αυτων θελει να κανει κουμαντο στους υπολοιπους.

 Ειναι κατι περισσοτερο απο αυτονοητο, πως τα ειδικα εφφε και οι σκηνες δρασης εντυπωσιαζουν. Τα ιδια ισχυουν για το δραμα και την πλοκη της ταινιας στο συνολο της, με την δραση να εκτυλλισεται παραλληλα και πολλα επιπεδα: Απο το Σεντραλ Παρκ της Νεας Υορκης στον Πλανητη Τιτανα και στην Ουακανδη. Υπαρχουν ωστοσο καποιες προσωπικες ενστασεις, πραγματα με τα οποια εμεις ως θεατες δεν μειναμε πολυ ικανοποιημενοι. Παραδειγματος χαριν: 

 (1) Ποιος ορισε τον Θανο κριτη του συμπαντος; Απο που πηγαζει η αποψη του να ομιλει περι υπερπληθυσμου και ισορροπιας του συμπαντος δια γενοκτονιας; Ποιος ειναι αυτος και με τι δικαιωμα αποφασιζει οτι πρεπει να εξαλειφθει ο μισος πληθυσμος του συμπαντος για να επελθει η ισορροπια αυτη; Και γιατι κανεις εκ των εμπλεκομενων Εκδικητων (Σταρκ, Δρ. Στρειντζ, Θωρ, Καπταιν Αμερικα, Δρ. Μπαννερ) δεν του εθεσε αυτες τις ερωτησεις ωστε να κερδιει χρονο παρα του επιτεθηκε αμεσως;
 [Θετικο στοιχειο το οτι η ιδεολογια του Θανου (ισορροπια του συμπαντος δια μειωση υπερπληθυσμου - μειωση υπερπληθυσμου δια γενοκτονιας) αντιπαραβαλλεται με αυτην του Καπταιν Αμερικα (καθε ζωη ειναι ιερη και σεβαστη - δεν θυσιαζουμε κανεναν, υπαρχουν κι αλλες λυσεις) στον διαλογο του με το Οραμα, οταν το τελευταιο επιμενει να θυσιαστει προκειμενου να μην πεσει το πετραδι της νοησης στα χερια του Θανου - και επικαλειται μαλιστα το παραδειγμα του ιδιου του Καπταιν Αμερικα, ο οποιος μεχρι προτινος θα γινοταν ευχαριστως θυσια για τους αλλους.]

 (2) Πως ξερει ο Θανος που ακριβως βρισκονται τα πετραδια, π.χ. της νοησης και του χρονου που φυλασσονται στην Γη;

 (3) Τι απεγινε το ξιφος του Χαιμνταλ, το οποιο ανοιγει την Μπιφροστ;

 (4) Θα εμφανιστει το Κοκκινο Κρανιο στην Γη (με ή χωρις υπερδυναμεις); Δεν ειναι πλεον Φυλακας του πετραδιου της ψυχης.

 (5) Το Οραμα παρουσιαζεται εδω ως αδυναμο ον που πρεπει αλλοι να προστατεψουν απο την μανια του Θανου. Στο κομικς ομως το Οραμα ειναι μαζι με τον Θωρ και εν απουσια του Χαλκ ενας εκ των ισχυροτερων Εκδικητων.

 (6) Αφου ειδαμε οτι ο Θωρ στην δικη του ταινια (Νοεμβριος 2017) μπορει να ελεγχει τους κεραυνους και χωρις οπλο, γιατι δεν μπορεσε να πολεμησει τον Θανο με αυτον τον τροπο στις αρχες της ταινιας; 

 (7) Υπαρχουν καποια ρομαντικα ειδυλλια, π.χ. μεταξυ Σταρκ και Πεππερ, Σταρλορντ και Γκαμορα, Οραματος και Βαντας, Δρ. Μπαννερ και Μαυρης Χηρας, αλλα μενουν στον αερα (ειδικα των τελευταιων). Καποια εξ αυτων (Οραμα/Βαντα, Σταρλορντ/Γκαμορα) εχουν ασχημο τελος, γιατι το ενα εκ των δυο εμπλεκομενων μελων σκοτωνεται.

 (8) Η χρηση των πετραδιων της αιωνιοτητας δεν υπηρξε ιδιαιτερως αποτελεσματικη απο την πλευρα του Θανου. Θα μπορουσε να τις ειχε χρησιμοποιησει πολυ καλυτερα αντι να εμπλακει σε μαχες σωμα με σωμα με τους αντιπαλους του. Οταν εφτασε λ. χ. στον Τιτανα ειχε ηδη τα πετραδια της πραγματικοτητας και της ψυχης. Ναι μεν αιφνιδιαστηκε στην αρχη, αλλα θα μπορουσε να αξιοποιησει τις δυναμεις των δυο αυτων πετραδιων. Το ιδιο αργοτερα στην Ουακανδη, οπου εφτασε και με το πετραδι του χρονου. Δεν ειναι αλλωστε ενας απλος υπερκακος, αλλα ενας ηγετης με πολιτικες και στρατηγικες δεξιοτητες. Αντιθετα ειδαμε οτι χρησιμοποιησε το πετραδι της πραγματικοτητας μονο μια φορα στους Φυλακες του Γαλαξια για να πιασει την Γκαμορα και το πετραδι του χρονου για αποσπασει το τελευταιο πετραδι, αυτο της νοησης, απο το Οραμα. Ο τελευταιος θα μπορουσε επισης να χρησιμοποιησει το πετραδι της νοησης που φερει στο μετωπο του για να αντισταθει στον Θανο (οπως ειχε κανει στον Ουλτρον το 2015) αντι να κρυβεται. Πιστευουμε οτι θα ηταν πολυ πιο εντυπωσιακο το οπτικο αποτελεσμα της ταινιας, εαν ο Θανος αξιοποιουσε τις δυναμεις των πετραδιων της πραγματικοτητας, της ψυχης και του χρονου για να καταβαλλει τους αντιπαλους του. Ακομα δε και την πετρα του διαστηματος ωστε να τους τηλεμεταφερει αλλου. Θα μπορουσε π.χ. να τους κανει να πολεμησουν μεταξυ τους δια της πετρας της ψυχης ή να δημιουργησει μια παραλληλη πραγματικοτητα με την ομωνυμη πετρα. Θα μπορουσε να χρησιμοποιησει την πετρα του χρονου ωστε να κανει την Μαυρη Χηρα να γερασει προωρα και τον Καπταιν Αμερικα να γινει ξανα ο αδυναμος και ασθενικος νεος που ηταν πριν λαβει τον ορο του υπερστρατιωτη. Αυτα ειναι πραγματα που εχουν εν μερει παρουσιαστει σε καποια κομικς και σειρες κινουμενων σχεδιων. Αναρωτιομαστε εαν θα τα δουμε ποτε στην μεγαλη οθονη. Ισως θα πρεπει να περιμενουμε την τεταρτη ταινια των Εκδικητων, σε εαν περιπου χρονο απο τωρα.

 Στα κομικς δε υπαρχει και ενα εβδομο, λευκο πετραδι. Το πετραδι της ζωης ή της αληθειας. Αναρωτιομαστε εαν θα το δουμε στην επομενη ταινια των Εκδικητων. Ή εαν αυτη θα εχει ακομα πιο επικες σκηνες, αντιστοιχες με καποια κομικς, στα οποια εμφανιζονται Εκδικητες απο το παρελθον, το παρον και το μελλον να πολεμουν τον υπερκακο της ιστοριας. Αυτο θα ηταν κατι το οποιο δεν εχει ξαναπαρουσαστει στον κιν/φο και θα ηταν καταπληκτικο να γινει. Αρκει και μονο να το φανταστει κανεις ως εικονα: Δεκα ντουζινες Καπταιν Αμερικας (με τις στολες του Β΄ ΠΠ, της μαχης της Ν. Υ., της Σοκοβιας, της Λειψιας, της Ουακανδης) και αντιστοιχες Μαυρες Χηρες, Μπακηδες, ακολουθουμενοι απο λεγεωνες Γερακοματιδων, οι οποιοι με τα βελη τους σκοτεινιαζουν τον ουρανο. Χιλιαδες Οραματα, Αιρονμεν (με ολες τις παραλλαγες σε αρματωσια), Warmaschines και Θωρς ιπτανται και αλλες χιλιαδες Χαλκς και Γιγαντανθρωπων επιτιθενται στον υπερκακο που θελει να σκλαβωσει κοσμους. Ταυτοχρονα, μυριαδες Βαντες και Δρ. Στρειντζ χρησιμοποιουν τις μαγικες τους δυναμεις ενω Σπαιντερμεν και Quicksilvers δεν σταματουν να τον σφυροκοπουν.

 Επισης, θα δουμε στην τεταρτη ταινια των Εκδικητων, εαν (1) ο Σταρκ και η Νεμπουλα καταφερουν να φυγουν απο τον Τιτανα με το διαστημοπλοιο των Φυλακων του Γαλαξια (ειδικα εαν αυτο γλυτωσε απο την επιθεση του Θανου), (2) ζωντανεψει το Οραμα με την ουακανδιανη τεχνολογια (αναφερθηκε στην παρουσα ταινια οτι το Οραμα εξελισσεται ως οργανισμος και μπορει να ζησει και χωρις το πετραδι της νοησης), (3) θα χρησιμοποιησει ο Θωρ το νεο του οπλο Stormbreaker ως υποκαταστατο του ξιφους του Χαιμνταλ (ειπωθηκε και αυτο στην φετινη ταινια, πως ο πελεκυς ανοιγει πυλες σε αλλες διαστασεις) για να βρει τον Θανο μαζι με τους υπολοιπους επιβιωσαντες Εκδικητες στο συμπαν, (4) εμφανιστουν αγαπημενοι χαρακτηρες, οπως ο Μυρμηγκανθρωπος, η Σφηκα και ο Γερακοματης;

 Ας ελπισουμε οτι τα μεγαλα κεφαλια του MCU θα μας προσφερουν ενα αξεχαστο και εντυπωσιακο θεαμα του χρονου.

Keine Kommentare: