Freitag, 26. Juli 2024

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 40.

 Στα απόνερα των φετινών Ευρωεκλογών (βλ. αντίστοιχο κείμενο 06/2024 εντ.), η φον ντερ Λάϊεν επανεξελέγει πρόεδρος της Κομμισσιόν. Η Μαλτέζα Μετσόλα εκλέγει πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί και τα ονόματα των επιτρόπων της ΕΕ.

 Τον περασμένο μήνα έλαβαν χώρα εκλογές και στο ΗΒ. Οι Εργατικοί κερδίσαν τους Συντηρητικούς και ο Σούνακ παρέδωσε την σκυτάλη στον Στάρμερ.

 Και στην Γαλλία έλαβαν χώρα εκλογές, και μάλιστα σε 2 γύρους (30/06, 07/07). Κέρδισε αριστερό κόμμα. Η Λεπέν, που την θεωρούσαν φαβορί, ήρθε 3η...

 Στις ΗΠΑ προεδρικές εκλογές θα λάβουν χώρα τον Νοέμβριο. Στις 13/07 έγινε απόπειρα δολοφονίας του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος την γλίτωσε με αμυχές και ματωμένο δεξί αυτί. Στις 21/07 παραιτήθηκε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και νυν πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν. Δεν τράβαγε άλλο. Την πολυπόθητη θέση διεκδικεί η νυν αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρρις.

 Στις 06/10 θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Κατεβαίνουν 7 υποψήφιοι. 

 Στις 20/07 τιμήθηκαν τα 50 έτη από την τουρκική εισβολή και τον διαμελισμό της Κύπρου. Οι γείτονες φυσικά πανηγυρίσαν. Στις 24/07 έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο η ετήσια εκδήλωση για τα 50 έτη από την αποκατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας και η μετάβαση στην Μεταπολίτευση. Για το θέμα με την τουρκική εισβολή, τα έχουμε γράψει και σε παλιότερο κείμενο (βλ. εντ.). Ας μην επαναλαμβανόμαστε.

Από σήμερα, 26/07 και μέχρι τις 11/08, θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι. Ελπίζουμε σε πλούσιο, ποιοτικό θέαμα, εντυπωσιακά ρεκόρ, απουσία σκανδάλων και νίκες για Έλληνες και Κυπρίους αθλητές.

 

Keine Kommentare: