Samstag, 21. März 2015

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.



Εχτες Παρασκευη, 20 Μαρτιου, αποφυλακιστηκαν ο αρχηγος της Χρυσης Αυγης Νικος Μιχαλολιακος και ο βουλευτης του ιδιου κομματος, ονοματι Λαγος. Στις 29 Μαρτιου αποφυλακιζεται ετερο μελος του κομματιδιου αυτου, ο (δυστυχως επισης βουλευτης) Χρ. Παππας. Ο Κασιδιαρης ειναι ηδη εξω. Ολες αυτες οι αποφυλακισεις γινονται διοτι εχει παρελθει το 18μηνο, κατα το οποιο ησαν προφυλακισμενοι.

 Η αποφυλακιση των ανωτερων στελεχων της Χρυσης Αυγης καταδεικνυει την αποτυχια τοσο του νομικου συστηματος οσο και του κρατικου πολιτικου μηχανισμου να βγαλουν το φασιστικο αυτο μιασμα μια και καλη εκτος της πολιτικης. Κανονικα θα επρεπε να απαγορευσουν στην Χρυση Αυγη να κατεβει στις εκλογες του Γεναρη 2015 με οποιοδηποτε ονομα. Δεν το επραξαν, οπως ειχαν κανει και την ανοιξη του 2012 - και τοτε μπηκε για πρωτη φορα η Χρυση Αυγη στη Βουλη. Αντ΄ αυτου καναν κατι μαγειρεματα άρπα-κόλλα (οπως γινονται ολα σχεδον τα πραγματα στην Ελλαδα, απο τις κινηματογραφικες ταινιες και τις τηλεοπτικες εκπομπες, μεχρι το προσφατο - ας το πουμε "γκραφφιτι" - στο κτηριο του Πολυτεχνειου). Τωρα πλεον η Χρυση Αυγη ειναι 3ο κομμα στη Βουλη και δεν αποκλειεται - λογω της αποφυλακισης των στελεχων της, τα οποια μετα απο αυτην την πραξη θα θεωρηθουν για καποιους σιγουρα ηρωες - να ανεβει ακομα περισσοτερο.

 Ημεις κρουωμε και θα συνεχισουμε να κρουωμε τον κωδωνα του κινδυνου, διοτι αυτου του ειδους η ατιμωρησια της Χρυσης Αυγης ενδεχεται να επιφερει σοβαροτατα προβληματα στην πολιτικη και την κοινωνια στο εγγυς μελλον.

Keine Kommentare: