Dienstag, 15. Dezember 2015

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ...

Ισως ο γραφων να ειναι εκτος τοπου και χρονου ... Αλλα καποια στιγμη, αυτα που γραφονται εδω θα γραφτουν και θα ειπωθουν. Ας γινει τωρα αυτο.

 Το θεμα εχει να κανει και παλι με τις γυναικες. Οι αποριες που υπαρχουν και εχουν αναφερθει σε παρελθοντα κειμενα (εδω, εδω, εδω, εδω) παραμενουν. Εκεινο που μενει να προστεθει ειναι το εξης: Ειναι καποια πραγματα που εκτιμα ιδιαιτερα ο γραφων - και ειδικα στις γυναικες. Το ενα ειναι να υπαρχει εμπιστοσυνη στις μεταξυ τους σχεσεις. Το αλλο ειναι να υπαρχει αλληλοσεβασμος.

 Και ενα τριτο κριτηριο ειναι που παιζει ρολο και κανει την διαφορα: Να υπαρχει ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΣ. Ειναι πολυ σημαντικο για τον γρφοντα να εχει απεναντι του μια γυναικα που σεβεται τον εαυτο της. Τοτε εχει τις προυποθεσεις να βρεθει και διπλα του. Πως θα αποκτησει μια κοπελα τον αυτοσεβασμο της για να κερδισει τον σεβασμο των αλλων; Με το να ειναι ο εαυτος της. Να ειναι ειλικρινης. Να μην πεφτει χαμηλα και δινει δικαιωματα, οπως στα παραδειγματα εδω και εδω. Να προσεχει να μην κανει λάθος επιλογές στην ζωη της που θα αποβουν τραγικες και σε περιπτωση που κανει σφαλματα, να προχωρησει σε αυτοκριτικη και να μην κατηγορει ολους τους αλλους. Και για να γινει ο γραφων πιο σαφης:

 Αγαπητη μου Φανή/ Νίκη/ Μαρίνα/ Κλεοπάτρα/ Έλλη/ Κατερίνα/ Κωνσταντίνα/ Χριστίνα/ Χρύσα/ Αθηνά/ Αλεξάνδρα/ Μπεάτα/ Ιζαμπέλ/ Υβέτ/ Κάρμεν/ Σόνια/ Νικολέτα/ Εβελίνα/ Μισέλ/ Έλενα/ Ναντίν/ Ιουλία/ Μανουέλα/ Δήμητρα/ Ευτυχία/ Σίλβια/ Σάρα -και -λοιπες,

 (1) Μην κανεις οτι ξερεις, ενω ειναι φανερο οτι δεν ξερεις. Δεν ειναι κακο να μην ξερεις τι θελεις - κακο ειναι να μην το παραδεχεσαι, να μην κανεις αυτοκριτικη και να εχεις την απαιτηση να εχει ο παρτεναιρ σου αυτοπεποιθηση. Ποσες φορες δεν εχουμε διαβασει σε συνεντευξεις, οτι κοπελες θελουν τον ανδρα με "αυτοπεποιθηση/ να ξερει τι θελει"; Αναρωτιομαστε δε, εαν οι ερωτηθεισες εχουν καταλαβει τι λενε και τι ζητανε. Τι ειναι δηλαδη ο ανδρας και πρεπει να ξερει τι θελει απο την ζωη του, μηχανημα; Εχει κανει κανενα συμβολαιο με τον Θεο; Ξερει το μελλον του; Εστω οτι υπαρχει ο Χ που ξερει τι θελει να κανει στην ζωη του. Αν του συμβει π.χ. κανα ατυχημα και μεινει αναπηρος τι γινεται; Πανε ολα τα σχεδια στραφι.

 (2) Μην εχεις την απαιτηση να σε σεβονται, οταν εσυ η ιδια δειχνεις προς ολες τις κατευθυνσεις οτι δεν σεβεσαι (αρα δεν αγαπας) τον εαυτο σου. Πως; Να μερικα παραδειγματα:

 (α) Οταν εσυ το παιζεις οπαδος της αθλησης, της υγειηνης διατροφης και παρα ταυτα βγαινεις με τον Πατσουλή-Ατελή που καθεται 10 ωρες και μπροστα στην τηλεοραση, τρωει σαλαμια και λουκανικα, πινει μπυρες και καφεδες επτα ημερες την εβδομαδα, καπνιζει και βρωμοκοπαει τσιγαριλα-μπυριλα: Ισως να μην το καταλαβαινεις, αλλα βαζεις σε περιπετειες την υγεια σου. Αληθεια, πως αντεχεις να εχεις διπλα σου τετοιους ανθρωπους;

 (β) Οταν εσυ το παιζεις οπαδος της κουλτουρας, πηγαινεις σε θεατρα, κινηματογραφους, γκαλερι, μουσεια και βιβλοπωλεια σερνοντας το "αμορε" σου που ειναι φως φαναρι ακομα και σε τυφλο πως σκυλοβαριεται, αφου ειναι νευρικος και ξυνει τα αχαμνα του ολην την ωρα. Ποσες φορες δεν εχει γινει ο γραφων μαρτυρας αναλογων θεαματων; Νεαρα κορασις εκπαγλου καλλους εις εκθεσην βιβλιου να σκυβει με παθος επανω απο τους παγκους, ξεκοκκαλιζοντας κυριολεκτικα τομους ολοκληρους, την στιγμη που ο "εκλεκτος της καρδιας της" (κατηγοριας "καγκουρα-κλαρινογαμπρου") απο διπλα κραταει στο ενα χερι το φραπογαλο (ή το τσιγαρετο) και στο αλλο "χουφτωνει" την καλλονη (για να καταλαβουν ολοι οι παρευρισκομενοι οτι ειναι "ιδιοκτησια του") μουρμουριζοντας κατι για "καφετερια" και οτι "θελει να δει το ματς και πρεπει να βιαστουν"; Και ποσες φορες δεν αναρωτηθηκε ο γραφων, τι βρηκε η καλλονη σε εναν υπανθρωπο και τα εφτιαξε μαζι του; Οταν δεν εχεις κοινα ενδιαφεροντα με καποιον, ποιος ο λογος να χανεις τον χρονο σου (διοτι για χασιμο χρονου προκειται) μαζι του;

 (γ) Οταν εσυ παριστανεις κατι που δεν εισαι και δεν εισαι ειλικρινης, ουτε απεναντι στους αλλους, ουτε απεναντι στον εαυτο σου. Ειναι καποιοι ανδρες που φαινονται με την πρωτη τι κουμασια ειναι: Οχι μονο σαν κι αυτους των κατηγοριων (α) και (β), αλλα ακομα χειροτεροι: Αγενεις και επιθετικοι. Τι θελει μια κοπελα απο τετοιους τυπους που φαινονται τι ειναι; Προστασια; Απο ποιον; Οταν ο ιδιος σας ο συντροφος ειναι επιθετικος απεναντι σας, γιατι καθεστε μαζι του; Ειναι τα λεφτα του; Η δουλεια του; Το αυτοκινητο του; Το σπιτι του; Προκειμενου δηλαδη να εχετε τις ανεσεις σας καταδεχεστε να βγειτε και να τα φτιαξετε με εναν που σας κακομεταχειριζεται; Γιατι δινετε δικαιωματα; Οι σχεσεις συμφεροντος ποτε δεν βγηκαν σε καλο - ειναι αυτο που λενε οι λεξεις.

 (δ) Οταν, πιεσμενη απο τον περιγυρο σου (οικογενεια, φιλεναδες), νομιζεις οτι θα βελτιωσεις την ζωη σου με το να τα φτιαξεις με τον πρωτο τυχοντα. Μην πιεζεις τον εαυτο σου. Δεν αξιζει να δωσεις την ζωη σου για τον καθε "χλιμιτζουρα" που θα βρεθει μπροστα σου προκειμενου να μην πουν τριτοι οτι "εμεινες στο ραφι". Δεν εχεις να αποδειξεις κατι σε κανεναν. Μην πεφτεις σε επιπολαιοτητες.
 
 Αγαπητες μου, παραδεχτειτε τα λαθη σας, καντε την αυτοκριτικη σας και φτιαξτε την ζωη σας με το να μην δινετε δικαιωματα και φυγετε μακρυα απο τετοιους θρασυδειλους τυπους που εκμεταλλευονται και κακομεταχειριζονται γυναικες. Και σταματηστε να ειρωνευεστε τους Ταλες του κοσμου αυτου ενωπιον των σπουδαιων σας γκομενων, γιατι με τις επιλογες που εχετε κανει βρισκεστε σε χειροτερη θεση! Αν θελετε, φτιαξτε τα με Ταλες - αλλα δεν θελετε, γιατι ειστε ολα οσα περιγραφονται στα ανωτερω σημεια (1) και (2). Μονο εαν αφησετε τους εγωισμους και τον σνομπισμο σας στην ακρη, μονο εαν ειστε ειλικρινεις με τους αλλους και τον εαυτο σας, μονο εαν κανετε την αυτοκριτικη σας και μονο εαν σεβαστειτε τον εαυτο σας - και δειξετε εμπρακτως οτι διεπεστε απο αυτοσεβασμο, αρα οτι αγαπατε τον εαυτο σας για να αποπειραθειτε να τον βλαψετε - θα καταλαβουν οι γυρω σας τι ανθρωπος ειστε. Και θα σας σεβαστουν και θα σας αγαπησουν.

 (Σ. σ. : Τα παραπανω γραφονται και μετα τον αποηχο του "σκανδαλου" δηθεν "αρθρου" προ εβδομαδων, οτι Ελληνιδες φοιτητριες στην χωρα της κρισης εχουν πεσει τοσο χαμηλα, ωστε να "εκπορνευονται για μια τυροπιτα" ...)  

Keine Kommentare: