Sonntag, 28. Juli 2019

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 28.



 Η νεα κυβερνηση της Ελλαδος (ΝΔ υπο Κυριακο Μητσοτακη) δειχνει να παιρνει τον ρολο της στα σοβαρα. Ηδη την επομενη της νικης και της ορκομωσιας της ξεκινησαν τα υπουργικα συμβουλια και οι προγραμματικες δηλωσεις των στελεχων της. Υπαρχει προγραμμα και θεληση να γινουν πραγματα, οπως ειναι οι επενδυσεις στο Ελληνικο, η αξιοποιηση του Τατοιου, η εφαρμογη του αντικαπνιστικου νομου, η καταργηση του πανεπιστημιακου ασυλου, η μεταφορα των φυλακων Κορυδαλλου, η ενοποιηση του Εθνικου Αρχαιολογικου Μουσειου με το ΕΜΠ, οι φοροελαφρυνσεις. Για να δουμε, θα προχωρησουν ολα αυτα; ¨Η θα βαλουν καποιοι πλατες για να μην αλλαξει τιποτε;

 Κατα τα αλλα, τμημα της Στερεας Ελλαδας ταρακουνηθηκε απο σεισμο της κλιμακας των 5 Ριχτερ περιπου που θυμησε μερες Σεπτεμβριου 1999. Ο καυσων επανερχεται και οι πρωτοι εκδρομεις - οσοι μπορουν δηλαδη -  εγκαταλειπουν τις μεγαλες πολεις. Η δολοφονια αμερικανιδας βιολογου στην Κρητη στοιχειωνει τις ψυχες μας.

 Στα διεθνη νεα, η αγαπημενη φιλη της Καγκελαριου Μερκελ Ουρσουλα βον ντερ Λαιεν εξελεγει προεδρος του Ευρωκοινοβουλιου και ο Ερντογαν με το επιτελειο του συνεχιζουν τους λεονταρισμους στο Αιγαιο, ποτε για την προμηθεια των ρωσικων οπλων που προτιμουν εναντι των αμερικανικων και ποτε λογω των ερευνων τους για κοιτασματα υδρογονανθρακων σε ζωνες περαν της κατεχομενης Κυπρου. Φυσικα οι αντιδρασεις ειναι χλιαρες απο ολους. Η δε Βολφσβαγκεν για παραδειγμα, θα ανοιξει εργοαστασιο παραγωγης εξω απο την Σμυρνη. Ο δε Τραμπ, αλλα λεει και αλλα κανει. ΕΕ και ΝΑΤΟ συζητανε για κυρωσεις, αλλα η Τουρκια του Ερντογαν δεν σκιαζεται απο αυτα. Και φυσικα, με αυτην την κατασταση, κανενας Ελληνας διπλωματης ή στρατιωτικος δεν εχει τα κοτσια ή την ευφυια να παει στα φορα, στις διασκεψεις και τις δεξιωσεις των ευρωπαιων και αμερικανων συναδελφων του για να τους πει ξεκαθαρα τα αυτονοητα. Οτι η Ελλαδα θα πρεπει να λογιζεται ως σταθερος και φερεγγυος εταιρος, η Ελλαδα βρισκεται σε καιρια γεωπολιτικη και οικονομικη θεση στην Μεσογειο και τα Βαλκανια και αυτη θα πρεπει να στηριχθει.

 Εξισου σημαντικη ειναι η ειδηση οτι απο της αρχες της περασμενης εβδομαδας ο καποιος Μπορις Τζονσον εξελεγει απο την Βουλη των Λορδων ως πρωθυπουργος, προεδρος του συντηρητικου κομματος των Τορις και διαδοχος της απερχομενης Τερεζας Μει. Ο κος Τζονσον θα πρεπει να συναψει συμφωνιες με την ΕΕ για το Brexit που θα γινει στις 31 Οκτωβριου. Ετσι λοιπον μπαινει αλλος ενας σαχλος και γελοιος τυπος στο ομωνυμο κλαμπ πολιτικων με παρομοια χαρακτηριστικα, οπως ειναι ο Τραμπ των ΗΠΑ, ο Κιμ της Β. Κορεας, ο Ερντογαν της Τουρκιας, οι πρωθυπουργοι Ουγγαριας και Πολωνιας. Ακομα και ο πρωην πρωθυπουργος της Ιταλιας Μπερλουσκονι. Βοηθεια μας!

Keine Kommentare: