Montag, 9. November 2020

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 29.

 1) Ο κορονοιος συνεχιζει το ταξιδι του. Τα κρουσματα πολλαπλασιαζονται, οι θανατοι αυξανονται παγκοσμιως. Στην Ελλαδα η κυβερνηση επεβαλε και παλι καθολικο lockdown, οπως ειχε κανει τον Μαρτιο. Οι μετακινησεις μεταξυ 9 μ.μ. - 5 π.μ. απαγορευονται, εκτος και εαν προεχουν ιατρικοι ή επαγγελματικοι λογοι. Κατα την διαρκεια της ημερας θα πρεπει να στελνονται και παλι σμς στο 13033 με τους λογους της μετακινησης - οι οποιοι θα ειναι επισης περιορισμενοι. Εξυπακουεται οτι μασκα φοριεται παντου, και σε κλειστους και σε ανοικτους χωρους.


2) Ο εκλεκτος γειτονας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογαν ηδη από το καλοκαιρι συνεχιζει να προκαλει με αλλεπαλληλες navtex και αποστολη ανιχνευτικων/ ερευνητικων πλοιων οπως τα Oruc Reis και Barbatos στα ορια της ελληνικης υφαλοκρυπιδας. Ειναι φανερο οτι θελει να δοκιμασει τις αντοχες των αλλων. Η ελληνικη πλευρα απανταει με διαβηματα σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και οποιον βρει. Ειδωμεν... Εν τω μεταξυ η τουρκικη λιρα καταρρεει μερα με την μερα και ο νεο σουλτανος εχει ανοιξει μετωπα σχεδον παντου, τα οποια φαινεται πως αδυνατει να κλεισει...


3) Ο 70φευγα μπαρμπα Τζο Μπαιντεν θα γινει ο 46ος προεδρος των ΗΠΑ. Μαζεψε περισσοτερες ψηφους απο τον Ντοναλντινο Τραμπολινο, ο οποιος συνεχιζει να φερεται σαν κακομαθημενο παιδακι. Παρα την ηλικια του, ο μπαρμπα Τζο ειχε το σθενος να πολεμησει και επιβραβευτηκε και απο την σωουμπιζ της χωρας του, η οποια δεν αντεχε με τιποτε τον ρατσιστη/σεξιστη Τραμπολινο. Ο τελευταιος αλλωστε τα εχει κανει μανταρα σε ολους τους τομεις. Για να δουμε ομως τι θα καταφερει ο μπαρμπα Τζο,  ο οποιος θα αναλαβει επισημως στις 20 Γεναρη 2021 τα ηνια. 


Keine Kommentare: