Montag, 22. September 2008

ΦΑΤΑΟΥΛΕΣ.

Απιστευτο αυτο που συμβαινει στην Βολιβια - αλλα ακρως πραγματικο: Ο ινδιανικης καταγωγης προεδρος της χωρας επιθυμει τον καταμερισμο του πλουτου, ωστε να ενισχυθουν ολες οι κοινωνικες ταξεις. Οι ακροδεξιοι, οι ανωτερες κοινωνικες ταξεις, οι ετσι κι αλλιως παμπλουτοι λευκοι, αντιδρουν! Λες και θα πεινασουν ποτε! Λες και ειπε ο Μοραλες οτι θα στερηθουν την dolche vita, την οποια απολαμβανουν - πανακριβα σπιτια και αυτοκινητα, ταξιδια και σπουδες στο εξωτερικο, γλεντια, δεξιωσεις κ.α. που εχει αποκτησει εδω και χρονια η καθε οικονομικα ισχυρη ελιτ!
Τις προαλλες πληρωσαν αυτοι οι κυριοι καποιους τραμπουκους για να πανε να κανουν φασαριες στην Σαντα Κρουζ. Που; Στις παραγκες των Ιντιος. Εβλεπες παιδαρελια στους δρομους (οι "γνωστοι-αγνωστοι" της Βολιβιας προφανως) να κραδαινουν ροπαλα και δοκαρια, πουλωντας με αυτον τον τροπο "τσαμπουκα" στους φουκαραδες τουs Ιντιος. Λες και δεν ειναι ανθρωποι αυτοι. Δεν εχουν δικαιωματα στη ζωη. Να μην φανε. Να μην πιουν. Να μην γλεντησουν. Να μην πανε σχολειο. Να μην σπουδασουν. Να μην εργαστουν με αξιοπρεπη μισθο.
Φοβηθηκε η ελιτ της Βολιβιας μην ζημιωθει οικονομικα απο τον καταμερισμο του πλουτου που επιθυμει ο Μοραλες! Λες και αυτο σημαινει οτι θα χασουν τα προνομια τους η´τα εκατομμυρια τους! Ολα για τον εαυτουλη τους τα θελουν. Ουτε ενα ψιχουλο να μην μεινει για τον αλλο. Ο φαταουλισμος σε ολο του το μεγαλειο. Για αυτο και στειλαν τους τραμπουκους για να τρομοκρατησουν τα φτωχαδακια τους Ιντιος. Κατι εκαναν. Οι Ιντιος αντισταθηκαν. Και θα παλευουν για το δικιο τους, γιατι εχουν απαιτησεις απο την ζωη και την χωρα τους.
Αυτα καλο θα ειναι να τα βλεπουν και οι Φαταουλες και οι Ιντιος αλλων χωρων - ονοματα δεν λεμε...

Keine Kommentare: