Mittwoch, 20. Juni 2012

ΒΕΡΟΛΙΝΕΖΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.

Μια φορα και εναν καιρο, υπηρχαν 2 αεροδρομια στην πρωτευουσα της Γερμανιας, το Βερολινο. Το ενα ηταν στα βορεια, στην περιοχη Τεγκελ (Tegel), το αλλο βρισκοταν στα νοτια, στο Σονεφελντ (Schönefeld). Για τους ντοπιους, αυτα ηταν συνηθισμενα πραγματα, μιας και μετα τον 2 ΠΠ η πολη ειχε χωριστει στα δυο και υπηρχαν ετσι και δυο πανεπιστημια. Με την πτωση του Τεχους και την Ενωση των δυο Γερμανιων, τα παν/μια και τα αεροδρομια συνεχισαν να ειναι διπλα. Για τα παν/μια ακομα δεν γνωριζουμε, αλλα πριν καιρο, καποιοι ειχαν αποφασισει να ενωσουν τα 2 αεροδρομια σε ενα μεγαλο για να εξοικονομησουν. Ασυμφορα για την πολη να εχει 2 αεροδρομια.

 Αποφασιστηκε λοιπον να χτιστει ενα μεγαλο υπερσυγχρονο αεροδρομιο στην περιοχη του Σονεφελντ και να σταματησουν την λειτουργια τους τα αλλα. Τα εγκαινια θα γινονταν στις 3 Ιουνιου 2012. 2 βδομαδες ομως πριν τα εγκαινια, ανακοινωθηκε οτι το νεο αεροδρομιο - το οποιο θα ονομαζοταν "Willy Brandt Flughafen Berlin-Brandenburg" - δεν ηταν ακομη ετοιμο. Υπηρχαν προβληματα στα συστηματα ασφαλειας μεταξυ αλλων. Τα παλια αεροδρομια θα συνεχισουν να λειτουργουν μεχρι τον Μαρτιο 2013, οποτε και λεγεται οτι το ενιαιο αεροδρομιο θα παραδωθει στο κοινο. Εν τω μεταξυ, χιλιαδες υποψηφιων επιβατων, τουριστικων γραφειων και αεροπορικων εταιρειων κανουν αλλαγες στις κρατησεις, στις ημερομηνιες και γενικα στα εισιτηρια τους, προκειμενου να εξυπηρετησουν τον κοσμο. Ειδικα που απο σημερα, 20 Ιουνιου εως και τον Αυγουστο, ξεκιναει η περιοδος διακοπων για τους Γερμανους.

 Και στην τελικη αναλυση, ποιο ειναι το ηθικο διδαγμα της ιστοριας αυτης; Μην ταξεις τ' αγιου κερι και του παπα λιβανι; Παρεπιπτοντως, καρατσεκαριστηκε οτι ουδεις εκ των αρμοδιων για το φιασκο προερχεται απο τις χωρες των P.I.G.S. Οποτε, ας μαλωσουμε τους Γερμανους, τους εφευρετες της οργανωτικης και συστηματικης εργασιας για το καζο με το νεο αεροδρομιο και το διεθνες ρεζιλεμα. Αιδως κυριοι που κατηγορειτε ολους τους αλλους, αλλα δεν φροντιζετε τα του οικου σας!

Keine Kommentare: