Samstag, 13. Oktober 2012

ΓΙΑΤΙ EINAI Ο Chuck Bass ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ;

 Στην ιστορια του κινηματογραφου και της τηλεορασης εχουν περασει και ορισμενοι χαρακτηρες, οι οποιοι και μονο που τους βλεπεις, τους βρισκεις τοσο αντιπαθεις και σιχαμερους, που θελεις να τους πλακωσεις στο ξυλο με το καλημερα. Η πιο χαρακτηριστικη φυσιογνωμια ειναι αυτη του Oberstkommandant των Ες Ες στην ταινια "Ο Ιντιανα Τζοουνς και η τελευταια σταυροφορια" - αποκρουστικος παλιανθρωπος που αξιζε καθε μια τις μπουνιες που ετρωγε απο τον Ιντυ! Απο τοτε που κυκλοφορησε η τανια, εχουν εμφανιστει κι αλλοι αντιπαθεις τυποι στην μικρη και την μεγαλη οθονη. 

  Για τον Ταλα, ο πλεον προσφατος και επικαιρος αντιπαθητικος τυπος ειναι ο Chuck Bass απο την σειρα "Gossip Girl", τον οποιο υποδυεται με επιτυχια ο νεαρος Εντ Ουεστουικ (ο οποιος μαλλον δεν εχει καμια σχεση με τον χαρακτηρια που υποδυεται και μπορει να ειναι μια χαρα παλικαρι). Η σειρα προβαλλεται τα απογευματα του Σαββατου απο το Σταρ Τσανελ, τις ωρες δηλαδη που γλαρωνει κανεις, δεν εχει κατι καλυτερο να κανει, βαριεται η' προετοιμαζεται για την βραδυνη του εξοδο.

  Η σειρα αυτη παρουσιαζει τις ζωες μιας παρεας καλοβολεμενων πλουσιοπαιδων της Νεας Υορκης. Ο Chuck Bass (Τσακ Μπας) εχει μια on/off relationship με ενα πλουσιοκοριτσο, την Μπλερ, σκοπος της οποιας ειναι να σκαρωνει ιντριγκες προκειμενου να γινει η αρχηγος (bee queen) του κολλεγιου της. Ο Τσακ ειναι ενα βουτηροπαιδο που ζει με τα λεφτα του μπαμπα του. Ντυνεται σα μικρομεγαλο και σαν μαφιοζος της εποχης της ποτοαπαγορευσης, οπως δειχνουν και οι φωτογραφιες. Στην γκαρνταρομπα του βρισκονται τα βαρια σακκακια του παππου του, παπιγιον, τιραντες, πουκαμισα με διαφορετικο χρωμα στους γιακαδες και τα μανικια. Το χτενισμα του ειναι σαν να τον γλειψανε 5 κατσικες και το δερματακι του λειο και απαλο (μαλλον μια φορα το μηνα ξυριζεται). Ταυτοχρονα το υφακι του, με τα μισοκλειστα ματια, τα ανασηκωμενα φρυδια και το ζαρωμενο κουτελο α λα' Τσιπρα, καθως και η σιγανη φωνη, εξεπιτηδες βαθια για να βγαινουν βαρεις τονοι, κανουν τον Ταλα να αντιπαθει το αγορακι αυτο, που προσπαθει να πεισει οτι ειναι αντρας, τοσο πολυ, που ευχαριστως θα το γρονθοκοπουσε. 

 Αν συνδυασουμε ολα τα παραπανω με την συμπεριφορα του Τσακ, τοτε γινεται πιο κατανοητο, γιατι ειναι τοσο αντιπαθης: Το εικοσαχρονο αυτο πλουσιοπαιδο, γυριζει στη Νεα Υορκη με τον αερα του μικρομεγαλου και την αλλαζονια του ξερολα, θελοντας να μας πεισει οτι ειναι ανεξαρτητο και κανει οτι θελει επειδη του ανηκει η πολη. Βασικα με τα λεφτα του μπαμπα του το παιζει επιχειρηματιας και κανει το αφεντικο σε ανθρωπους με τα διπλασια απ' αυτον χρονια. Γιατι ενταξει, καλο το μανατζμεντ ξενοδοχειων και ναιτκλαμπς, αλλα το αγορακι αυτο, τι εμπειριες εχει απο τη ζωη, περαν των παρτυ; Ας πουμε οτι θελει να κανει μια ανακαινιση στο η' στα μαγαζια του. Ξερει ποιους θα προσλαβει; Ξερει απο υλικα; Μπορει ο Τσακ να χειριζεται επιδεξια τα ipods του, αλλα αμα του χαλασει η βρυση στο σπιτι, δεν θα ξερει τι να κανει. Αυτην την εντυπωση δινει τουλαχιστον. 

 Γενικα η εμφανιση του, με το κολλημενο μαλλι, τα προπολεμικα ρουχα και το στυλακι του λεφτα που το παιζει αφεντικο στα γκαρσονια, δεν πειθει. Αν ο Τσακ Μπας εκφραζει τα πλουσιοπαιδα της Αμερικης, ζητω που καηκαμε. Πανω απ' ολα ομως εκνευριζει, γιατι το στυλακι, τη συμπεριφορα δηλαδη, την εχουν και κατι δικα μας, εγχωρια φυντανια βουλευτων και εφοπλιστων. Αυτων της λαιφσταιλιδικης γενιας των '90ς και των '00ς.

Keine Kommentare: