Sonntag, 2. Dezember 2018

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 25.

Τι εβδομαδα ηταν αυτη, η τελευταια του μηνος Νεομβριου, που προχτες μας χαιρετισε!

(1) Αφεθηκε ελευθερη (προσωρινα και με ορους) η καθαριστρια, η οποια ειχε τιμωρηθει με 10 χρονια φυλακης γιατι ειχε πλαστογραφησει το απολυτηριο του Δημοτικου - ειχε φτασει μεχρι την Ε΄ ταξη.

 (2) Αντθετως δεν επαθε τιποτε ο κυρiος Παναγιωτης Ρουμελιωτης! Ο απο τον ΣΥΡΙΖΑ διορισμενος προεδρος της ΑΤΤΙΚΑ ΜΠΑΝΚ, πρωην ευρωβουλευτης, πρωην υπουργος των κυβερνησεων Α. Παπανδρεου (ΠΑΣΟΚ) της δεκαετιας του 1980 κτλ. 71χρονος κος Ρουμελιωτης γρονθοκοπησε τον 60αρη διευθυνοντα συμβουλο και αντιπροεδρο της ιδιας τραπεζας, επειδη ο τελευταιος δεν ενεκρινε δανειο υψους περιπου 100.000 ευρωπουλων σε "φιλο" του κου Ρουμελιωτη (ή του ΣΥΡΙΖΑ). Επιπλεον ο διευθυνων συμβουλος-αντιπροεδρος σχολιασε αρνητικα τον κο προεδρο, με τα σχολια του να εχουν καταγραφει. Εχει περασει κατι περισσοτερο απο μια βδομαδα και ομως ο κος Ρουμελιωτης παραμενει ατιμωρητος! Καμια αυταπαγγελτη διωξη, καμια καταγγελια, καμια μυνηση εως τωρα. Τοσο ισχυρος ειναι;

 (3) Συνεληφθει ο τηλεοπτικος ενεχυροδανειστης Ριχαρδος (Δημητρης Μυλωνας) για ξεπλυμα μαυρους χρηματος, λαθρεμποριο χρυσου, συσταση εγκληματικης οργανωσης και αλλες τετοιες ομορφιες. Αφεθει ελευθερος για να απολογηθει. Εκανε πραγματι χρυσες δουλειες στην Ελλαδα της κρισης, εχοντας ανοιξει πανω απο 100 καταστηματα σε ολη τη χωρα. Το θεμα βεβαια ειναι να αποδειχτει εαν ολες αυτες οι δραστηριοτητες ηταν και ειναι νομιμες ή οχι.

(4) Μεσοβδομαδα εγιναν καποια συλλαλητηρια για την Μακεδονια διοργανωμενα απο μαθητες. Στην Βορεια Ελλαδα κλεισανε σχολεια για αυτο. Στην δε Αθηνα απεργησαν τα ΜΜΜ και εγινε μια απεργια ιδιωτικων υπαλληλων.

 Οσον αφορα εξωτερικες ειδησεις, ειχαμε και παλι ενταση μεταξυ Ουκρανιας και Ρωσιας λογω της Κριμαιας (παλι). Οι Ουκρανοι εξοπλιζονται και εκαναν λογω γαι κυρηξη πολεμου. Προς το παρον η κατασταση μενει μετωρη, ισως διοτι αυτο το Σαβ/κο διεξαγεται η συναντηση των ισχυρων (G20). 

 Εν τω μεταξυ ομαδες διαδηλωτων ονοματι "τα κιτρινα γιλεκα" καψανε κυριολεκτικα το Παρισι αυτο το Σαβ/κο ως αντιδραση στην πολιτικη του προεδρου τους Εμμανουελ Μακρον. Η δραση τους ειχε ξεκινησει ηδη απο την περασμενη εβδομαδα, με διαδηλωσεις σε πολλες πολεις της Γαλλιας. Οπως και στην δικη μας περιπτωση με τον Τσιπρα και τους φιλους του που μπηκαν δυναμικα στην πολιτικη σκηνη με εφφετζιδικους τροπους (αγραβατωτοι, με νεους στο επιτελειο, χωρις λιμουζινες και αστυνομικες συνοδειες), ετσι και ο Μακρον που υποτιθεται οτι θα εφερνε κατι νεο και καλο, τα θαλασσωσε και απογοητευσε. Και στην Γαλλια υπαρχουν υψηλη ανεργια, υψηλοι φοροι, ανεβασμενες τιμες σε βασικα αγαθα. 

 Ο γειτονας Εντογαν και το επιτελειο του, αλλα και αλλοι πολιτικοι της Τουρκιας, συνεχιζουν τους λεονταρισμους εναντι της Ελλαδος και της Κυπρου - της τελευταιας εφ΄ αφορμης των ερευνων αμερικανικης πετρελαικης εταιρειας εντος ομως των χωρικων υδατων της Κυπριακης Δημοκρατιας (που δεν αφορουν φυσικα ουτε την Τουρκια ουτε το ψευτοκρατος της κατεχομενης ζωνης). Δυστυχως δεν βγαινει κανενας απο αυτους που εχουν την ισχυ για να πουν σε αυτους τους μεγαλοστομους να το βουλωσουν επιτελους!

 Και μια και μιλαμε για Αμερικανους, να ενημερωσουμε οτι την Παρασκευη απεβιωσε ο 41ος προεδρος των ΗΠΑ (1989-1993) Τζωρτζ Μπους σε ηλικια 94 ετων. Διαδεχτηκε τον Ροναλντ Ρηγκαν, κατα την θητεια του οποιου υπηρετησε απο το ποστο του 43ου αντιπροεδρου. Ο Μπους υπηρξε προεδρος των φοιτητων του παν/μιου του στην Μασσαχουσετη, εκδοτης της φοιτητικης εφημεριδας και αρχηγος των ομαδων μπειζμπωλ και ποδοσφαιρου του ιδιου παν/μιου. Στον Β΄ ΠΠ υπηρετησε ως αεροπορος. Μετα τον πολεμο ασχοληθηκε με τις πετρελαιοπηγες στο Τεξας. Με ολα αυτα στο βιογραφικο του, εδινε την εντυπωση ενος ειδους Φλας Γκορντον - κατι που απο οτι φαινεται ειχε περαση στους συμπατριωτες του, για αυτο και τον εκλεξαν προφανως. Η θητεια του σημαδευτηκε απο την Πτωση του Τειχους του Βερολινου, την διαλυση της Σοβιετικςη Ενωσης και το γκρεμισμα του Σιδηρου Παραπετασματος. Ο Ψυχρος Πολεμος ειχε τελειωσει. Αλλοι πολεμοι ομως προβλεποταν στον οριζοντα: Επι των ημερων του Μπους ξεκινησε ο σημερα γνωστος ως ο 1ος πολεμος του Κολπου. Καλα τα πηγε κι αυτος με τα στρατιωτικα ...

Keine Kommentare: