Montag, 11. Januar 2021

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 30.

 Η νεα χρονια μας μπηκε φορτσατη: Υπαρχουν 3-4 εμβολια κατα του κορονοιου, τα οποια μοιραστηκαν (ισως πιο σωστο ειναι να πουμε οτι πωληθηκαν) στις χωρες τις ΕΕ. Οι εμβολιασμοι, με προτεραιοτητα ιατρικο-νοσηλευτικο προσωπικο, ευπαθεις ομαδες και ανωτατους κυβερνητικους λειτουργους, ηδη ξεκινησαν.  Το lockdown και τα σχετικα με αυτο περιοριστικα μετρα συνεχιζονται. Παρα ταυτα υπαρχουν πολλοι που δεν καταλαβαινουν και κανουν του κεφαλιου τους. Καποιοι θεουσοι λογου χαρη που ετρεξαν να συνωστηθουν στις εκκλησιες ανημερα των Θεοφανειων. Και καποιοι αυτοαποκαλουμενοι celebrities που πηγαν να κανουν ρεβεγιον στο Ντουμπαι (η ξενοφερτη εκδοχη αυτου ειναι το ρεβεγιον στην Καραιβικη) και εκ των υστερων κλαψουριζουν στα φιλα προσκειμενα καναλια διαφορες δικαιολογιες (πως ειναι μονιμοι κατοικοι Ντουμπαι ή ειχαν παει για δουλειες ή οτι δεν εχουν μια κτλ.). Ολοι τους εξαγριωσαν τους υπολοιπους που ειναι αναγκασμενοι να κλεινονται στα σπιτια τους ή να βγαινουν εξω στελνοντας σμς. 

 Ο πρωθυπουργος προχωρησε σε ανασχηματισμο. Δεν εγιναν δραστικες και ριζικες αλλαγες, απλα καποιοι πηγαν σε αλλα ποστα (π.χ. Μακης Βοριδης, Κωστας Χατζιδακης) και ελαχιστοι πηραν καρεκλα και χαρτοφυλακιο υφυπουργου ή αναπληρωτη υπουργου. Κατα τα αλλα, μια απο τα ιδια.

 Εντος του 2021 οι φιλτατοι Ντοναλντ Τραμπ και Ανγκελα Μερκελ αναμενεται να αποχωρησουν απο τα ποστα τους. Ο πρωτος βεβαια επιμενει να συμπεριφερεται σαν κακομαθημενο παλιοπαιδο. Οχι μονο δεν αναγνωριζει τα αποτελεσματα των εκλογων του Νοεμβριου 2020, αλλα βαζει και φιτιλιες. Ετσι την περασμενη εβδομαδα, σκληροπυρηνικοι οπαδοι του εισεβαλλαν δια της βιας στο Καπιτώλιο. Υπηρξαν θυματα. Αυτη η ατυπα εμφυλιοπολεμικη διενεξη απεκαλυψε το ποσο ευαλωτες παραμενουν οι ΗΠΑ. Και αποδεικνυουν ποσο μεγαλη ζημια εκανε ο Τραμπ ως προεδρος της χωρας αυτης.

 Κατα τα αλλα η φετινη εορταστικη περιοδος (24.12.2020-07.01.2021) ηταν μουδιασμενη, αργη, αγχωμενη, φοβισμενη. Οι λογοι ειναι γνωστοι: Τι και πως να γιορτασεις οταν τα παντα υπολειτουργουν, με τον κινδυνο του κορονοιου να κρεμεται σαν δαμοκλειος σπαθη πανω απο τα κεφαλια του κοσμου; Δεν υπηρξαν καλαντα και γιορτινα τραγουδια. Δεν υπηρχε διαθεση για εορταστικη ατμοσφαιρα. Ειδικα για τον Ταλα το κλιμα ηταν ακομα πιο βαρυ εξαιτιας της απώλειας. Στο οικογενειακο τραπεζι των Χριστουγεννων και της Πρωτοχρονιας ηταν ιδιαιτερα αισθητη η απουσια εκεινου του ενος μελους. Αναγκαστικα συμμετειχε ο Ταλας στα δρωμενα αυτα. Με τι ορεξη... Τιποτε. Αλλα εκανε λιγες ωρες υπομονη. Αλλωστε περνουσε το μεγαλυτερο μερος της ημερας μονος του. Αυτο ειναι και το καλυτερο για εκεινον.

  


Keine Kommentare: