Freitag, 12. September 2008

ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ...

Καποιοι πιστευουν οτι υπαρχουν καλες και κακες παραδοσεις. Ο Ταλας συμπληρωνει οτι υπαρχουν επιπλεον και αχρηστες παραδοσεις. Οπως αυτη που θελει τον εκαστοτε πρωθυπουργο της χωρας να κανει πολιτικες δηλωσεις και εξαγγελιες καθε Σεπτεμβριο, κατα την διαρκεια της ΔΕΘ (Διεθνης Εκθεση Θεσσαλονικης). Τι σχεση μπορει να εχει μια εκθεση εμπορικου χαρακτηρα με την κυβερνητικη πολιτικη, πως και γιατι εγινε αυτο το περιεργο κραμμα, μονο οι επινοητες του "εθιμου" ειναι πραγματικα σε θεση να γνωριζουν. Μηπως σχετιζεται με το οτι τον Σεπτεμβριο τελειωνουν ουσιαστικα "τα μπανια του λαου", ξεκινουν τα σχολεια και τα παν/μια και ολοι σχεδον επιστρεφουν στις δουλειες τους; Μηπως φαινομενικα δειχνει με αυτον τον τροπο η εκαστοτε κυβερνητικη ηγεσια οτι στηριζει την ελληνικη περιφερεια (αφου η εκθεση λαμβανει χωρα στην συμπρωτευουσα);
Οι δηλωσεις του πρωθυπουργου το περασμενο Σαββατοκυριακο δυστυχως επιβεβαιωνουν την αποψη του Ταλα περι αχρηστης παραδοσης. Ουτε ενας - δημοσιογραφος, απλος πολιτης, πολιτικος - δεν υπηρξε που δεν προσεξε τις γενικοτητες, τις αοριστολογιες, τις ασαφειες, τις αντιφασεις και τα κενα του λογου του Κωστακη κατα την συνεντευξη τυπου που εδωσε στα πλαισια της ΔΕΘ. Ο ανθρωπος αυτος ειναι ικανος μονο να γυριζει τα σουβλακια στην σχαρα, οπωσδηποτε οχι για να ειναι επικεφαλης κυβερνητικου σχηματος! Παραταυτα, το κομμα του - που ως κυβερνηση εφερε την χωρα σε λιγοτερο απο 4 χρονια διακυβερνησης (το ψηφισαν για δευτερη φορα!) 40 χρονια πισω - προηγειται στις δημοσκοπησεις - κατι που δειχνει, και που αρκετοι πιστοποιουν, οτι δεν παμε καλα και τα θελουμε και τα τραβαμε. Οι υπουργοι του διαρκως αυθαιρετουν, ενω ο μεγας υπουργος οικονομιας κατακρεουργει τα βαρεα και ανθυυγεινα επαγγελματα, θετει νεους φορους και παραλληλα μειωνει μισθους και συνταξεις. Ολα αυτα μαζι, ενω περιφερει την βλαμμενη του φατσα απο συνεντευξη τυπου σε συνεντευξη τυπου. Ο συναδελφος του του ΥΠΕΧΩΔΕ εφηυρε το "Εθνικο Κτηματολογιο" για να βαλει κι αυτος το κατιτις του απο τις τσεπες του λαου - λες και δεν ειναι ολα δηλωμενα στην φορολογικη δηλωση που κανει ο εκαστοτε πολιτης.
Γιατι καθεται και τα ανεχεται ο κοσμος ολα αυτα; Αφου ολοι γνωριζουν πλεον, οτι ολοι αυτοι εκει μεσα ειναι φαταουλες και τρωνε χωρις σταματημο. Απο την αλλη μερια ομως, ειναι οι αλλοι καλυτεροι; Δεν θα κανουν τα ιδια αμα βγει αλλο κομμα για κυβερνηση; Σε παλαιοτερο κειμενο του ιστολογιου ειχε γραφτει, οτι με τα κομματα αυτα, εχει ο πολιτης την αισθηση οτι βρισκεται μεταξυ Σκυλλας και Χαρυβδης. Και πως να μην ειναι δηλαδη; Ο Κωστακης απεχει πολυ απο το στυλακι του "ευρωπαιου" και "αερατου" θειου του, τοσο εμφανισιακα, οσο και επικοινωνιακα. Υποτιθεται οτι προσπαθει να μας το παιξει "λαικος", κατα το παραδειγμα του Ανδρεα (του γνωστου Ανδρεα), αλλα δεν πειθει. Ασε το οτι περπαταει σκυφτος, σαν να του εχουν χωσει κανα μπαστουνι στον κωλο... Ο δε Γιωργακης θυμιζει εμφανισιακως τον παππου του, αλλα ειναι πολυ "χλιαρος". Φαινεται οτι δεν μπορει να κουμανταρει το κομμα-μαγαζακι που "κληρονομησε". Η Αλεκα και το ΚΚΕ ειναι γραφικοι. Ο Αλεκος ειναι ιδεολογος της πλακας. Ο Αλεξης, απλως ενα παιδακι. Ειχε πασοκικο βυσμα κατα την διαρκεια της θητειας του στην αεροπορια, αλλα το κομμα του αρνειται να συνεργαστει με το ΠΑΣΟΚ. Ο ΛΑ.Ο.Σ. τελος, ειναι κατι σαν το τσιρκο Μεντρανο. Καλα κρασια δηλαδη...
Οσο παει και χειροτερευει η κατασταση. Δεν βλεπει φως στην ακρη του τουνελ ο Ταλας. Ωραιες οι απεργιες, οι καταληψεις, οι διαμαρτυριες και οι διαδηλωσεις, αλλα με αυτες δεν ιδρωνει το αυτι της κυβερνησης. Ποσο μαλλον, που αυτες επιβαρυνουν αλλες κοινωνικες και επαγγελματικες ομαδες. Μια λυση θα ηταν να υπαρξει καθολικη απεργια, οπως προτεινει ο φιλος Βασιλης. Να μην εργαστουν δηλαδη ουτε οι εργοδοτες. Να ακινητοποιηθουν τα παντα ταυτοχρονα. Μια αλλη ειναι να εκμεταλλευτουν καλυτερα την ψηφο τους οι πολιτες. Η ψηφος εχει δυναμη. Απο αυτην εξαρταται ο καθε υποψηφιος, αν θα εκλεγει βουλευτης η´ οχι.
Μεχρις ομως να φτασουμε στο σημειο που θα εξαναγκαστουν οι πολιτικοι κατω απο την εμμεση πιεση των αναφερθεντων μετρων να παρουν αποφασεις που θα ωφελησουν το λαο και την χωρα, θα δοθουν λιγες προτροπες, ωστε να τα βγαλουμε περα και να επιβιωσουμε:
1) Αποφευγετε τα δανεια απο τραπεζες, τα ενεχυροδανειστηρια, τους τοκογλυφους.
2) Μην βγαζετε πιστωτικες καρτες. Πραγματικα δεν τις χρειαζεστε.
3) Προσεχετε οταν κλεινετε συμβολαια με ασφαλιστικες εταιρειες, εταιρειες κινητης τηλεφωνιας και διαδικτυου και τραπεζες. Μελετηστε προσεκτικα καθε σας κινηση και ψαξτε τα πλεονεκτηματα που προσφερει η καθε ασφαλεια και τραπεζα, η καθε μια απο αυτες τις εταιρειες, ιδωτικες ως επι το πλειστον. Ρωτηστε εμπιστους σας για το ποια απο ολες αυτες ειναι πραγματικα εγκυρη, σοβαρη και φερεγγυος. Μη βαζετε οπου κι οπου την υπογραφη σας!
4) Προσοχη με επενδυσεις σε εργα τεχνης, εταιρειες, μετοχες, καθως και αγορες οικοπεδων, καταστηματων, οικιων. Θυμηθειτε την φουσκα του Χρηματιστηριου! Αν δεν γνωριζετε τους χωρους αυτους, καλυτερα να μην δοκιμασετε. Δεν αξιζει το ρισκο.
5) Χρησιμοποιειστε τα μεσα αστικης συγκοινωνιας, αντι του αυτοκινητου και της μοτοσυκλετας σας. Για αυτο υπαρχουν!
6) Προσοχη στα καθημερινα σας εξοδα. Καντε αποταμιευση και κρατηστε λιστα με τα εξοδα και τα εσοδα σας. Αναλογιστειτε εαν οντως χρειαζεται να αγοραζετε καθε τρεις και λιγο καινουργια ρουχα και παπουτσια. Εαν αξιζει τον κοπο να ταξιδευετε για διακοπες σε πανακριβους προορισμους κατα τις υψηλες τουριστικες σαιζον, και ειδικα εαν το προσφερομενο σερβις ειναι αντιστροφως αναλογο των τιμων. Για ποιους λογους το κανετε αυτο;
7) Διαβαζετε παντα προσεκτικα τους λογαρισμους του ηλεκτρικου, του νερου, του τηλεφωνου, των κοινοχρηστων, της θερμανσης κ.α. που σας ερχονται. Ελεγχετε τακτικα τους αντιστοιχους μετρητες, καθως και τις οποιες συσκευες χρησιμοποιειτε - ποσo ρευμα η´νερο καταναλωνουν κτλ. - ωστε να αποφυγετε δυσαρεστες εκπληξεις (π.χ. "φουσκωμενους λογαριασμους").
8) Εν κατακλειδι να θυμαστε: Καλλιο πεντε και στο χερι, παρα δεκα για καρτερι!

1 Kommentar:

TaLaS hat gesagt…

Αποφευγετε επισης να δινετε πληροφοριες για την οικονομικη σας κατασταση και τον τραπεζικο σας λογαριασμο σε δευτερα και τριτα προσωπα, ειτε αυτα ειναι συγγενεις και φιλοι, ειτε οι υπαλληλοι της τραπεζας σας. Ελεγχετε τακτικα τον τραπεζικο σας λογαριασμο. Τα χρηματα σας ειναι προσωπικη σας υποθεση και οι υπαλληλοι της τραπεζας σας οφειλουν μονο να σας βοηθουν στις συναλλαγες σας. Τιποτε περισσοτερο.

Προσεχετε επισης τα καθημερινα σας εξοδα. Δεν χρειαζετε να αγοραζετε καθε μερα τυροπιτες και καφεδες. Παρτε οτι εχετε αναγκη απο το σπιτι σας στη δουλεια.