Sonntag, 16. Oktober 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ.

Πεπα, Μετα, Λελι, Τιτι, Πανο... Ουτε τελεταμπυς, ουτε στρουμφακια ειναι, αλλα μια παρεα εξαρτημενων απο ουσιες μεταξυ 21 και 15 χρονων, που εκλεβαν οικογενειαρχες και βιαζαν μαναδες ανηλικων παιδιων στα σπιτια τους υπο την απειλη Καλασνικωφ. Αυτους τους συνελαβαν. Ποσοι αλλοι ομως μπορει να υπαρχουν η' και να εμφανιστουν το επομενο χρονικο διαστημα; Δυστυχως οι μαγαζατορες και οι οικογενειαρχες ειναι ανυμποροι να κανουν οτιδηποτε εμπρος την δυναμη των Καλασνικωφ.


Για αυτο και μας ξενισαν τα ... επιχειρηματα του Λακη που δουλευει στο Πενταγωνο...


Το συμβαν ελαβε χωρα πριν απο μια ακριβως βδομαδα. Σε καποια οικογενειακη συναθροιση που παρευρεθηκαμε, ακουσαμε τον κυριο Λακη να την λεει σε καποιον νεαρο συγγενη μας, που δεν εχει παει στρατο. Ακολουθως δε, ο Λακης, ο οποιος δεν ειναι ακριβως συγγενης, αλλα καποιος εκ των παρευρισκοντων ειχε βαφτισει την κορη του, πηγε στον αναπηρο και ηλικιωμενο πατερα του συγγενη μας και του ελεγε μεγαλοφωνως εν μεσω οικογενειακης γιορτης διαφορες βλακειες περι οπλων και πως ο γιος του θα πρεπει να τα μαθει για ναξεριε να αμυνεται κτλ.


Το ποσο καλη εκπαιδευση γινεται σημερα στον ελληνικο στρατο και ποσο καλα μαθαινουν τα οπλα οι κληρωτοι, ειναι ενα θεμα που ισως και να χρηζει συζητησεως. Οι περισσοτεροι ξερουν παντως, ποσες φορες εχουν κανει βολες...


Με βαση ωστοσο τα ανωτερω περιστατικα, επαναφερουμε ενα γνωστο θεμα στο ιστολογιο: Αν θα πρεπει να γινομαστε βορα στις απαιτησεις των αλλων. Αν ειμαστε υποχρεωμενοι να ικανοποιουμε τους αλλους, προκειμενου να μην μας στιγματισουν με τα εγωκεντρικα συμφεροντα τους.


Ο Λακης και ο καθε Λακης που αρεσκεται να παριστανει τον πατριωτη και τον υπερανω, πως δηλαδη θα αντιδρουσε, εαν ο νεαρος εκανε την στρατιωτικη του θητεια; Πιθανον να μην ηταν ευχαριστημενος, εαν ο νεαρος δεν πηγαινε στους Ουκαδες, αλλα δεν μπορουν ολοι να γινουν κομαντα, ουτε και το θελουν. Εν πασει περιπτωσει, δεν αφορα τον καθε Λακη τι θα κανει η' τι δεν θα κανει ο οποιοσδηποτε. Αλλωστε δεν γεννηθηκε κανενας μας για να υπηρετει τους καθε λογης Λακηδες.


Με την ιδια λογικη, θεωρουμε εντελως γελοιο π.χ. το να κανει καποιος ελευθερη πτωση απο τα 1000 ποδια, επειδη καποιος τον προκαλεσε, η' επειδη θελει να εντυπωσιασει τα κοριτσια. Εκτος βεβαια και εαν αυτος ο καποιος θελει οπωσδηποτε να αποδειξει κατι.


Καπως ετσι μυγιασμενος αντιδρουσε και ο Μαικλ Φοξ ως Μαρτυ Μακφλαι στην γνωστη τριλογια "επιστροφη στο μελλον". Αλλα ακομα και ο Μακφλαι μαθαινει στην τελευταια ταινια να συγκρατει τα νευρα του και να μην αντιδρα βλακωδως οταν τον προκαλουν. Οι εριστικοι τυποι ειναι συνηθως αυτοι που εχουν το προβλημα. Προβλημα με τον εαυτο τους, το οποιο ατυχως προσπαθουν να αποκρυψουν, με το να προσβαλλουν και να προκαλουν τους αλλους.

Keine Kommentare: