Mittwoch, 9. November 2011

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

Πιστευουμε οτι ειναι πλεον ευρεως γνωστο, ποσο μεγαλη ... συμπαθεια υπαρχει μεταξυ εφημεριδων και τηλεοπτικων καναλιων. Μεσω δηλαδη δυο διαφορετικων τυπων ΜΜΕ. Ειναι επισης εδω και χρονια κοινο μυστικο το ποσο δρυμεια κριτικη ασκει ο πρωτος τυπος στον δευτερο, ειδικα για για την ποιοτητα και το ειδος των εκπομπων που αποκαλουνται πρωιναδικα και μεσημεριαναδικα, ριαλιτι σωου και ουτω καθ' εξης. Για αυτο και μας ξενισε, οταν επι δυο και τρεις βδομαδες βλεπουμε να διαφημιζεται απο στηλες μεγαλων αθηναικων εφημεριδων φρεσκοεκδιδομενο πονημα, μετεφρασμενο στα ελληνικα.


Μιλαμε τωρα, να εχουμε διαβασει ρεπορταζ για το συγκεκριμενο εργο ισα με 3 η' και 4 φορες...




Και περι τινος προκειται; Απλα μια αμερικανιδα δημοσιογραφος καθισε και εγραψε ενα βιβλιο με πικαντικες λεπτομερειες απο την ζωη μεγαλων συνθετων.




Υποθετουμε με την δικη μας απλη λογικη, οτι κανενας σωφρον ανθρωπος δεν παει να αγορασει ενα βιβλιο που αναφερει οτι ο Βαγκνερ φορουσε γυναικεια εσωρουχα, ο Μπετοβεν ζουσε μες την βρωμια, ο Μοτσαρτ ηταν κυκλοθυμικος και ο Λιστ επνιγε το κουνελι.... Στο κατω κατω της γραφης, ποιος ενδιαφερεται για αυτα τα πραγματα; Αλλο να απολαμβανεις την μουσικη των συνθετων αυτων, αλλο να ασχολεισαι με την προσωπικη τους ζωη κοιτωντας μεσα απο την κλειδαροτρυπα. Εκει που καταντησαμε ομως και ηθικα, εκτος απο την οικονομικη και κοινωνικη καταρρακωση, βιβλια σαν κι αυτο θεωρουνται ιδιαιτερα και προβαλονται μαλιστα μεσω των κατεξοχην εντυπων, τα καταφερονται κατα τα αλλα εναντιον κουτσομπολιστικων τηλεοπτικων εκπομπων και των συναδελφων τους δημοσιογραφων που επιμελουνται και παρουσιαζουν τετοιου ειδους εκπομπες.




Αν αυτο το πραγμα δεν λεγεται υποκρισια, ας μας πει τοτε καποιος πως να το αποκαλεσουμε.











Keine Kommentare: