Donnerstag, 17. November 2011

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΩΣ.

Το σκηνικο μαγειρευοταν.... Ο Γιωργακης ηθελε να την κοπανησει χωρις να καει η γουνα που του εχει απομεινει. Ο Αντωνακης ηθελε καρεκλα. Επι μια βδομαδα εδιναν και επαιρναν οι συναντησεις και οι παρασκηνιακες διαβουλευσεις. Ολοι το συζητουσαν, ηταν κοινο μυστικο. Παμε για συγκυβερνηση!


Ονοματα πεταχτηκαν σαν τραπουλοχαρτα στο τραπεζι. Ο τραπεζιτης Λουκας θα γινοταν πρωθυπουργος, με δυο αντιπροεδρους, εναν απο το ΠΑΣΟΚ και εναν απο την ΝΔ. Αδικως προσπαθησαν να τα μπαλωσουν οι μεγαλοκομματαρχες, αμα την αποκαλυψη των ονοματων.

Τελικα το πολυ μαγειρεμα απεδωσε και προεκυψε κυβερνητικο σχημα 49 υπουργων, αναπληρωματικων και υφυπουργων απο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ.


Δεν ειμαστε και πολυ σιγουροι τι διαφορετικο προκειται να κανει η μεταβατικη κυβερνηση εως τις εκλογες της 19ης Φεβρουαριου 2012 απο την αποτυχουσα απερχομενη. Δεν ξερουμε τι συμφωνιες παιχτηκαν κατω απο τραπεζια, πισω απο κλειστες πορτες και μικροφωνα. Η εμπλοκη μελων του ΛΑΟΣ στην κυβερνηση αυτη ειναι ενδιαφερουσα περιπτωση. Δεν πρεπει να μας παραξενεψει, αν στο μελλον το περιεργης ιδεολογιας αυτο κομμα κανει καποια εκπληξη και προκαλεσει ανατροπες στο πολιτικο κατεστημενο της χωρας.




Keine Kommentare: