Samstag, 12. Mai 2012

ΜΠΑΧΑΛΟ!

Μια βδομαδα σχεδον εχει περασει απο τοτε που εγιναν εκλογες. Το αποτελεσμα; Ενα μπαχαλο!

Η μπανανια δεν λεει να τελειωσει. Οι συμπατριωτες μας ψηφισαν πρωτο κομμα τη ΝΔ του Αντουαν, με μεγαλη διαφορα απο το δευτερο σε εδρες (108), που ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπρα (52), αντι να την τιμωρησουν, οπως και θα επρεπε. Χαρις στον ισχυοντα εκλογικο νομο, το πρωτο κομμα πηρε και τις εδρες των κομματων που δεν μπηκαν στη Βουλη. Το ΠΑΣΟΚ ηρθε ευτυχως τριτο και καταιδρωμενο. ΛΑΟΣ και Ντορα ευτυχως ειναι απεξω, αλλα δυστυχως μπηκαν 21 βολευτες της Χρυσης Αυγης, και οι πορωμενοι ανεγκεφαλοι που τους ψηφισαν και ανεμιζουν τις σημαιες τους εχουν πορωθει ακομα περισσοτερο. Σε λιγο θα αναγκαζουν τον κοσμο να πεφτει στα τεσσερα και να προσκυναει τον Φυρερ τους.

 Εδω και μια βδομαδα, τα τρια κομματα διαδοχικα, εχουν παρει διερευνητικη εντολη για την δημιουργικα κυβερνητικου σχηματος. Και τα τρια με την σειρα, εδωσαν την διερευνητικη εντολη πισω. Ηταν αδυνατον να συνεννοηθουν μεταξυ τους για να βγαλουν κυβερνηση.

 Μας φαινεται οτι ο πολυκομματισμος και οι συνταγες περι συγκυβερνησης πολλων κομματων/ συνασπισμος κομματων δεν ταιριαζουν στην Ελλαδα και τον Ελληνα. Δεν ειναι της νοοτροπιας τους. Απο την αλλη, δεν ξερουμε τι μαγειρευτηκε πισω απο τις κλειστες πορτες απο την Δευτερα και μετα. Μπορει Σαμαρας, Τσιπρας και Βενιζελος να ησαν τοσο αλλαζονες και να ηθελε ο καθενας την πρωθυπουργικη καρεκλα και βασικα υπουργεια για παρτι του; Δεν θα μας τα πουνε αυτα τα παπαγαλακια της δημοσιογραφιας. Οσο για τις ... κωλοτουμπες, εδωσαν και πηραν μεσα στη βδομαδα! Ο αντιμνημονιακος Κουβελης, που μας το επαιζε αντιρρησιας προ καλπης, εκ των υστερων το σκεφτηκε να συνεργαζοταν με το ΠΑΣΟΚ... Αλλα και ολα τα αντιμνημονιακα κομματα που μπηκαν στη Βουλη να καναν συνασπισμο, παλι δεν θα επαιρναν αυτοδυναμια. Συνεργασια αντι/ και υπερμνημονιακων θα χαλουσε την ... καλη εικονα και των μεν και των δε, αφου θα επεφταν πολυ στα ματια των ψηφοφορων τους.

 Ο συνομηλικος μας Τσιπρας φαινεται να εχασε την ευκαιρια να γινει πρωθυπουργος. Θα ηταν και ο νεοτερος στην ιστορια της χωρας. Θα μου πειτε, απειρος και ασχετος ειναι, αλλα ο Γιωργακης και ο Κωστακης πριν απο αυτον τι εισανε; Παντως δεν τον ζηλευουμε που εφτασε εκει που εφτασε. Δεν ξερουμε τι ... τιμημα πληρωσε για να φτασει εκει που εφτασε...

 Η συνεχεια της χαοτικης ιστοριας στο πολιτικο σκηνικο της χωρας μας θα δωθει απο την αρχη της εβδομαδας. Ο Προεδρος πρεπει να παρει την μεγαλη αποφαση: Θα προκυρηξει νεο γυρο εκλογων και υπερεσιακη κυβερνηση; Βαση ποιου εκλογικου νομου θα ψηφισει ο κοσμος; Θα επανελθει ο δικομματισμος; Και ποιες θα ειναι οι εξελιξεις σε οικονομια, υγεια, παιδεια και αλλους τομεις στο μεσοδιαστημα; 

 Η προσφατη πολιτικη κατασταση παντως συνετελεσε στο  εχουμε αλλον εναν γυρο διεθνους ξεφτιλας. Ειδικα στη Γερμανια, ο κοσμος γελαει με τα καμωματα των Ελληνων πολτικων. Φυσικα, η αποψη οτι οι Γερμανοι φορολογουμενοι ταιζουν τους τεμπεληδες Ελληνες κυριαρχει, οπως και τα ποσοστα που θελουν την Ελλαδα να φευγει απο την ευρωζωνη. Καπου το 70% των Γερμανων δεν θελουν την Ελλαδα ουτε στο ευρω, ουτε στην Ε.Ε. 

 Οι Ελληνες πολιτικοι βεβαια, αλλου τυρβαζουν...

Keine Kommentare: