Mittwoch, 23. Mai 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.

Οι εξελιξεις στην προεκλογικη Ελλαδα και ειδικα στην γαλαζια πολυκατοικια θυμιζουν μεσημεριανες σαπουνοπερες τυπου "τολμη και γοητεια" η' "ατιθασα νιατα", αποδεικνυουν δε για αλλη μια φορα αυτα που απειρες φορες εχουμε γραψει στο ιστολογιο: Τα κομματα, οπως και οι ποδοσφαιρικες ομαδες, ειναι ιδιωτικες επιχειρησεις. Ο καθενας εκει μεσα παει για την καρεκλα. Για την καρεκλα και την μασα, ξεχναμε ιδεολογιες, συγγενειες, φιλιες και τα συναφη. Ιδου τα προσφατα παραδειγματα:

 Ο Στ. Μανος της "Δρασης" βαρεθηκε να ειναι πλεον μονος. Αναζητωντας ... δραση και υψηλοτερα ποσοστα στις δημοσκοπησεις, ασφαλως δε και μια θεση στο κοινοβουλιο, τα εκανε πλακακια με τον Θ. Τζημερο της ΔΗ.ΞΑ. Για χαρη του Τζημερου εκανε στην παντα τον Γρ. Βαλλιανατο της ΦΙ.Σ.Για τον Τζημερο δεν ξερουμε πολλα.Θυμομαστε ομως, οτι ο Ν. Δημου ειχε γραψει καποια καλα λογια για αυτον πριν απο το εκλογικο αποτελεσμα της 6ης Μαιου. Τοτε προφανως δεν ησαν γνωστες οι θεσεις του Τζημερου για τα εθνικα ζητηματα, διοτι αυτος εμφανιστηκε ως ο βασικος λογος, για τον οποιον παραγκωνιστηκε ο Βαλλιανατος. Απο τοτε, ο Δημου δεν εχει γραψει κατι υπερ η' κατα του Τζημερου.

 Οι εντυπωσιακες παρουσιες της δεξιας πτερυγας εμφανιζονται κυριως στην Ν.Δ. Η πλεον αισθητη εξ αυτων ειναι της Ντ. Μπακογιαννη, που ακολουθωντας το παραδειγμα του τωρινου προεδρου Α. Σαμαρα, οταν καποτε ειχε αποφασισει να ανεξαρτητοποιηθει απο την Ν.Δ., επραξε ομοιως. Διελυσε το κομμα της ΔΗ.ΣΥ., το οποιο δεν πηρε εδρες στις εκλογες της 6ης Μαιου και εισχωρησε στα ενδοτερα της Ν.Δ. Πλεον θα ειναι μαζι με τον αδελφο της Κυριακο και, ποιος ξερει; Αναλογως των αποτελεσματων της 17ης Ιουνιου η' και αργοτερα, στο εγγυς μελλον, να αναλαβει εκεινη την ηγεσια της Ν.Δ., οπως καποτε ειχε πραξει και ο πατερας της - οχι υπο τις αναλογες συνθηκες.

 Ακομα ομως πιο εντυπωσιακες ειναι οι υπολοιπες αφιξεις στην πολυκατοικια της Ν.Δ.: Μετα τους Μ. Βοριδη και Α. Γεωργιαδη, και οι Χ. Ανατολακης, Γ. Κιλτιδης, Κ. Βελλοπουλος και Θ. Πλευρης προσερχονται στη μεγαλη οικογενεια της δεξιας παραταξης. Ο αδελφος του Αδωνη Λεωνιδας, καθως και ο πατερας του Θανου, ο γνωστος και μη εξαιρετεος Κωνσταντινος, παραμενουν στον ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφερη.  Μαλιστα ο πατηρ Πλευρης εσπευσε να καταδικασει τους αποστατες του ΛΑ.Ο.Σ., μαζι δε και τον γιο του. Ο δε προεδρος Καρατζαφερης, ασκωντας δρυμυτατη επιθεση εναντιον τους απο τις συχνοτητες του καναλιου του, χρησιμοποιησε σκληρη γλωσσα, αποκαλωντας τους "προδοτες", "ρουφιανους" και "τρωκτικα" μεταξυ αλλων. Το μενος του Καρατζαφερη ηταν τετοιο, που εσπευσε ν' αποκαλυψει οτι ο Σαμαρας πριν (η' μηπως μετα;) την 6η Μαιου του ειχε ζητησει να ερθει στην Ν.Δ. με κανα δυο δικους του, αλλα εκεινος δεν δεχτηκε. Καθοτι αντιμνημονιακος...

 Το τι μελει γενεσθαι, δεν μπορουμε να το γνωριζουμε. Ζουμε ομως για την στιγμη που καποιοι δημοσιογραφοι θα σπασουν τα κοντερ της AGB με το να βαλουν σε τηλεοπτικη εκπομπη τον Αδωνη της Ν.Δ. απεναντι απο τον Λεωνιδα του ΛΑ.Ο.Σ. και τον Πλευρη πατηρ εναντια στον Πλευρη υιο! Τετοιου ειδους τηλεμαχιες σιγουρα θα προκαλεσουν τυφωνες γελιου μετα δακρυων στον καθε Ελληνα και στην καθε Ελληνιδα. Αλλα τι τα θες, αυτα εχουν η πολιτικη, η διασημοτητα, η δοξα της αναγνωρισιμοτητας. Ο Αδωνης και ο Λεωνιδας θα κονταροχτυπηθουν στον προεκλογικο στιβο, ισως δε και απο τα εδρανα της βουλης, μπροστα απο τις τηλεοπτικες καμερες για την εξουσια, ακριβως οπως ο Ριτζ και ο Θορν καυγαδιζαν για την γκομεναρα Μπρουκ στην αλησμονητη σαπουνοπερα "τολμη και γοητεια"... Ταυτοχρονως, ο πατηρ Πλευρης να δειχνει οτι δεν δεχεται την αποφαση του τζουνιορ να ανεξαρτητοποιηθει απο αυτον, να μην δεχεται οτι ο Θανουλης του εχει ηδη δυο θητειες στα βουλευτικα εδρανα και παει για τριτη (ισως και για να χτυπησει την ισοβια βουλευτικη συνταξη, που λενε οτι την παιρνεις αμα εχεις υπηρετησει τρεις θητειες στη βουλη) - κατι που ο ιδιος ποτε δεν καταφερε. Αυτα ομως πιθανον να γινονται μπροστα στις καμερες για τα ματια του κοσμου. Στις οικογενειακες συνεστιασεις τους, δεν νομιζουμε οτι θα μαλωνουν για τα πολιτικα. Δεν πιστευουμε οτι ο Αδωνης θα διωξει τον Λεωνιδα απο την οικογενειακη εκδοτικη επιχειρηση, ουτε οτι ο πατηρ Πλευρης θ' αποκληρωσει τον υιο (αφου του εχει ηδη αφησει το δικηγορικο γραφειο). Ο Αδωνης μπορει πλεον να μην εμφανιζεται στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, αφου την εκπομπη ανελαβε ο Λεωνιδας, αλλα εχει την δικια του εκπομπη στο Blue Sky, στην οποια μερικες φορες εμφανιζεται και ο Λεωνιδας. Απο εδω και μπρος δεν ξερουμε τι θα γινει. Ο Πλευρης πατηρ, μεντωρ του Αδωνη, κατα δηλωσεις του ιδιου, εχει εκπομπη στο ΚΟΝΤΡΑ. Αν θα κανει και καμιαν αλλη στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, αυτο παιζεται. Ο δε Βελλοπουλος, απο την στιγμη που δεν ειναι στον ΛΑ.Ο.Σ., λογικα δεν θα εχει και την εκπομπη του στο καναλι φερεφωνο του ΛΑ.Ο.Σ. Οπως ομως ο Αδωνης εχει την εκπομπη του στο Blye Sky για να διαφημιζει το περιοδικο του και να πουλαει τα βιβλια των εκδοσεων του, ετσι και ο Βελλοπουλος κανει το ιδιο απο την συχνοτητα του Extra. Ουτε αυτος, ουτε ο Αδωνης, ουτε ο Πλευρης τζουνιορ θα απαγγελουν πλεον διθυραμβους για την προεδραρα του ΛΑ.Ο.Σ. Παιζεται εαν κανουν το ιδιο για το καινουργιο τους αφεντικο.

 Εξυπακουεται δε, οτι ολες αυτες οι μεταγγραφες στην πολυκατοικια της Ν.Δ. εγιναν, διοτι συμφωνα με δηλωσεις των νεοεισερχομενων στελεχων, η δεξια (μνημονιακη) παραταξη χρειαζεται ενα αναχωμα εναντι στην ραγδαια ανοδο της αντιεξουσιαστικης, αντιμνημονιακης αριστερας, και ειδικα του ΣΥΡΙΖΑ, κυριως οπως αυτη εκφραστηκε απο το αποτελεσμα των εκλογων της 6ης Μαιου (και δεν γινεται επειδη ολοι αυτοι θελουν να βολευτουν και παλι). Οσον αφορα αυτο το τελευταιο, μας φαινεται πως ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσιπρας, πρεπει να ειδε αρκετες φορες την ταινια "οι Εκδικητες" που προβαλλεται εδω και καμποσες εβδομαδες στους κιν/φους (βλ. το σχετικο κειμενο ενταυθα, 05/2012) και εχει επηρρεαστει απο το πνευμα της. Πως αλλιως να ερμηνευσουμε τον παθιασμενο, ατερμονο λαικισμο του, το θρασος του εναντι Ολαντ και Μερκελ, τις ατακες τυπου: "Οι δυναμεις της ελπιδας θα κατατροπωσουν τις δυναμεις του κακου στις 17 Ιουνιου"; Η' το αλλο το ωραιο: "Δεν θα μας διωξει η Ε.Ε. απο το ευρω, μην ανησυχειτε, θα παραμεινουμε στην ευρωζωνη και θα συνεχισουν να μας στελνουν χρηματα";

 Οι εξελιξεις στο πολιτικο σκηνικο τρεχουν. Εμεις τρεχουμε να τις προλαβουμε. Ελπιζουμε να μπορεσουμε. Κατα τα αλλα, ειμαστε περιεργοι να δουμε τι αλλο θα συμβει στις κομματικες πολυκατοικιες. Πανω απ' ολα ομως αδημονουμε να ζησουμε στιγμες μεγαλειου με τηλεμαχιες μεταξυ των αδελφων Γεωργιαδη και των Πλευρηδων! Να τους θαυμαζουμε ενω αλληλοτρωγονται στον αερα υπο το σαρδονιο χαμογελο καποιου ατσιδα δημοσιογραφου. Θα πονεσουν τα πλευρακια μας απο τα γελια στο θεαμα τετοιων σκηνων, απο την αλλη πλευρα ομως, δεν μπορουμε να φανταστουμε καλυτερο παραδειγμα που να φαινεται τοσο ξεκαθαρα η ανθρωπινη ματαιοδοξια, η υπερμετρη φιλοδοξια, ο οπορτουνισμος, η λαχταρα για μια καλη θεση στα ψηφοδελτια, για μια θεση στη βουλη, για μια καρεκλα σε υπουργειο.
 

Keine Kommentare: