Samstag, 1. Dezember 2012

ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΡΧΑΙΑ...

 Απλοι, καθημερινοι, φτωχοι ανθρωποι ειναι, ειπε ο συνηγορος υπερασπισης για τους κατηγορουμενους της κλοπης του Μουσειου της Ολυμπιας που εγινε τον Φλεβαρη του τροχοντος ετους (βλ. www.notis-o-talas.blogspot.de/2012/02/blog-post_29.html). Ησαν οι πελατες του τοσο φτωχοι, που θα αυτοκτονουσαν! Ειχαν φτασει στην υστατη αναγκη, για αυτο και προχωρησαν στην κλοπη. Ο εγκεφαλος της σπειρας πωλουσε αναπτηρες στο Μοναστηρακι για να τα βγαλει περα.

 Ανθρωποι φτωχοι, που να ξεραν τι ειχε πει ο στρατηγος Μακρυγιαννης πριν απο 200 τοσα χρονια σε κατι αλλους, να μην πουλησουν αρχαια, διοτι για αυτα επολεμησαν ... Αλλα και να ειχαν ακουσει την περιφημον ρηση του στρατηγου, σιγα... Προεχει το χρημα.

 Και εμεις στο ανωθι λινκ που δινουμε, στο παρεπεμφθεν κειμενο της 29.02.2012, αλλιως τα φανταζομασταν: Νομιζαμε οτι ο εγκεφαλος θα ειναι κανενας πολυεκατομμυριουχος συλλεκτης εκ Ελβετιας η' Αμερικης... Πως θα ηθελε τα αρχαια και ειδικα το μυκηναικο χρυσο δαχτυλιδι για την ιδιωτικη του συλλογης, που θα την δειχνει μονο στους πιο εχεμυθους φιλους του στα κοκτεηλ παρτυ που θα δινει στην βιλα του. Πως οταν θα εμενε μονος του θα αυτοικανοποιουνταν στην θεα των αντικειμενων. Και τοτε θα εισεβαλλε ο Ιντιανα Τζοουνς κραδαινοντας το μαστιγιο του και ουρλιαζοντας "they belong in a museum!". Ομως τα πραγματα δεν εγιναν ετσι.

 Κατι φτωχαδακια απο Πατρα μερια ησαν, που ξεραν τα κατατοπια και θελαν να κανουν το κολπο γκροσσο. Ουτε  εκατομμυριουχος συλλεκτης εξ αλλοδαπης, ουτε Ιντιανα Τζοουνς υπαρχει στο παραμυθι αυτο. Μονο ο Μακρυγιαννης και τα λεχθεντα του υπαρχουν. Αλλα αυτον δεν τον θυμηθηκαν οι επιδοξοι θηρευτες του Μουσειου. Προεχει το χρημα και τα κλαπεντα θα πωλουνταν σε οποιον εδινε. Ευτυχως που μεσολαβησε η Αστυνομια.
 

Keine Kommentare: