Montag, 10. März 2014

ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.

«Ημουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο» (Auguste Corteau, συγγραφεας)


 Ο γραφων δεν σκοπευει να μακρυγορησει στο παρων κειμενο, διοτι δεν υπαρχουν και τοσα πολλα απο πλευρας του να ειπωθουν: Καποια πραγματα σ΄αυτην την ζωη ειναι σαν μαχαιρια δικοπα. Ο αυτοσαρκασμος ειναι ενα απο αυτα. Πρεπει να προσεχει κανεις τα παντα - τι και πως το λεει, σε ποιους απευθυνεται κτλ. Δεν ειναι ο κοσμος μας αγγελικα πλασμενος, δεν ειναι ολοι οι συνανθρωποι μας καλοι και αγιοι - τουναντιον, πολλοι εχουν την κακια στην ματια τους, τον φθονο στο μυαλο τους, το μισος στην καρδια τους, την ειρωνια στην ακρη των χειλων τους. Και δεν χαριζονται σε τιποτε και σε κανεναν - οταν βρουν ευκαιρια, την εκμεταλλευονται στο επακρο.

 Ο γραφων θεωρει ατυχη στιγμη την ανωτερω δημοσια δηλωση του Αυγουστου Κορτω, με την οποια ο γνωστος συγγραφεας μολις πριν απο λιγες μερες θελησε να εκφρασει τους λογους για τους οποιους δεν συμμετεχει στο κομμα του δημοσιογραφου Σταυρου Θεοδωρακη "Το Ποταμι". Ατυχη, διοτι εκφραστηκε μεσω δημοσιου μεσου - εν προκειμενω του φεισμπουκ, στο οποιο εκατομμυρια χρηστες εχουν προσβαση - και επιπλεον παραηταν αναλυτικη και επεξηγηματικη. Ο Κορτω δεν χρειαζοταν να εισελθει σε λεπτομερειες, δεν χρωσταει τιποτε σε κανεναν, παρα μονον στους δικους του ανθρωπους. Οπως φανηκε στη συνεχεια, η μικρη λεπτομερεια-στοιχειο της προσωπικης του ζωης, οχι μονο δεν εγινε σεβαστη, αλλα εγινε και η πλατφορμα στην οποια καποιοι επιτηδειοι εφτυσαν ολη τους τη χολη. Δεν ηταν απαραιτητο να γινει αυτο. Οπως ομως εγραψε ηδη ο διαχειριστης του παροντος ιστολογιου, αυτος εδω δεν ειναι ενας κοσμος αγγελικα πλασμενος. Οι επιτηδειοι βρηκαν ευκαιρια να χτυπησουν. 

 Δεν εχει νοημα να ζητας απο τετοιους ανθρωπους να σε σεβονται - δεν ξερουν τι θα πει σεβασμος και ουτε προκειται να μαθουν ποτε. Τα μονα πραγματα που μπορεις να κανεις ειναι, να καλυπτεις τα νωτα σου. Να μην δινεις αφορμη για ειρωνειες και χτυπηματα κατω απο την μεση δημοσιοποιωντας προσωπικα ζητηματα. Αν παρα ταυτα δεις οτι ο απεναντι ξεκιναει τις μαγκιες, φροντισε με τον τροπο σου να του κοψεις τον αερα. Και μην αυτοσαρκαζεσαι δημοσιως και ενωπιων αγνωστων.  Μην προβεις σε ενεργειες, τις οποιες καποιοι αλλοι αργοτερα μπορει να στρεψουν εναντιον σου. Προσπαθησε να προστατευσεις τον εαυτο σου και τους δικους σου.



Keine Kommentare: