Dienstag, 8. Juli 2014

ΕΝΤΟΜΟΦΑΓΙΑ: ΜΟΔΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ;

Εντελως συμπτωματικα και χωρις να υπαρχει η προθεση συνεχειας - εμμεση συνδεση ομως γινεται παρα ταυτα - με το ακριβως προηγουμενο κειμενο, θεωρουμε πως πρεπει να γινει μια εστω και μικρη αναφορα στο κατωθι:

 Πρεπει να ηταν πριν απο 2 ή 3 εβδομαδες, οταν καποιοι ποσταραν σε σελιδες του facebook την ειδηση που υποτιθεται οτι βασιζεται σε επιστημονικες μελετες: Καποια "ανθρωπολογικη ερευνα" σε καποιο παν/μιο των ΗΠΑ "απεδειξε" οτι ο εγκεφαλος των πρωτων ανθρωπιδων αναπτυχθηκε λογω της διατροφης των με εντομα. Το ανθρωπινο ειδος δηλαδη - μας λενε καποιοι - εξελιχθηκε επειδη ετρωγε εντομα ...

Δεν εχουμε σημειωσει το σχετικο λινκ, πρεπει ομως να πουμε, οτι για εμας το "επιχειρημα" αυτο αποτελει το κερασακι στην τουρτα της σχετικης ιστοριας με την εντομοφαγια: Αυτο το λεμε, διοτι εδω και περιπου 2 χρονια συστηματικα σε αραια μεν αλλα τακτα χρονικα διαστηματα ακουμε σε εκπομπες-μαγκαζινα ή διαβαζουμε σε σχετικα ιλλουστρασιον εντυπα - ειδικα εις τας Ευρωπας - περι εντομοφαγιας και σχετικων εστιατοριων σε Λονδινα, Παρισια και Βερολινα, για την χρησιμοτητα της εντομοφαγιας, για τις ποικιλιες στις χωρες που ασκειται κτλ. Παραλληλα - επισης σε τακτα χρονικα διαστηματα - τα ΜΜΕ παγκοσμιως αναφερουν μονιμως τα αρνητικα της κρεοφαγιας στο περιβαλλον και την οικονομια, τις μεταλλαγμενες τροφες κ.α. Που και που ξεσπαει και καποιο σκανδαλο, οπως με τα μολυσμένα κρέατα παντος ειδους.

 Τι σημαινουν ολα αυτα; Εχουμε μηπως και εδω μια παγκόσμια συνωμοσία που θελει να μας αλλαξει τους κανονες διατροφης μας; Ή μηπως προκειται για μοδα, ειναι κατι τρεντυ δηλαδη και με τον καιρο θα παρελθει; Πραγματικα δεν γνωριζουμε - ευχομαστε ομως να ισχυει το δευτερο ... Διοτι εαν ειναι οντως μοδα, ναι, καποια στιγμη θα ξεπεραστει. Και επειδη ειναι μοδα, δεν ειναι κατι το επιβεβλημενο. Εμεις τουλαχιστον δεν προτιθεται να την ακολουθησουμε. Σαφως και λεγονται πολλα - και υπαινισσονται πολλα περισσοτερα - για τα ηδη υπαρχοντα προιοντα και τις μεθοδους καλλιεργειας, επεξεργασιας και διακομιδης τους, οπως τα οπωρολαχανικα, τα γαλακτοκομικα, τα κρεατα και τα ψαρια, αλλα απο την στιγμη που κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μας επιβαλει να τρωμε τηγανιτές ακρίδες, βραστά σκαθάρια, σωταρισμένες κάμπιες και σαρανταποδαρούσες, για ποιο λογο να το κανουμε; Οι πολιορκημενοι του Μεσολογγιου ειμαστε;

 Ας επικαλεστουν οσες ερευνες θελουν οι θιασωτες της "μοδας" αυτης για να υποστηριξουν τους ισχυρισμους τους. Ας ανοιξουν οσα ρεστοραν θελουν. Ουδεποτε ακολουθησαμε κατι μονο και μονο επειδη θεωρηθηκε "τρεντυ", ακομα και τοτε που ημασταν εφηβοι και με σαφως λιγοτερς γνωσεις και εμπειριες. Δεν εχουμε σκοπο να το κανουμε τωρα.

Keine Kommentare: