Dienstag, 29. Januar 2019

ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΙΜΜΕΝΑ 26.

Τα ΜΜΕ εκαναν και παλι τα κολπα τους και μας δοθηλε η εντυπωση πως το 2018 φευγοντας κληροδοτησε ασχημες ειδησεις στο 2019 που μολις μπηκε. Μαθαμε λοιπον οτι μια φοιτητρια δολοφονηθηκε στη Ροδο απο δυο ψευτονταηδες - απο τη στοφα εκεινων που επειδη πανε γυμναστηριο, εχουν μοντερνο κινητο και αυτοκινητο (με τα λεφτα αλλων φυσικα) νομιζουν οτι ο κοσμος τους ανηκει. Ειναι καθαρματα, και εκ των υστερων μαθευτηκε οτι φεροντουσαν και σε αλελς κοπελες ασχημα. Θα πληρωσουν για τις αναισχιτες πραξεις τους στις φυλακες. Το λαθος της φοιτητριας ηταν  - και να μας συγχωρεσουν εδω η οικογενεια, οι φιλοι της και ολοι και οσες τα βλεπουν διαφορετικα - οτι εμπλεξε μαζι τους αντι να δημιουργησει φιλιες με τους συμφοιτητες της στην σχολη της. Σταματουμε εδω, διοτι εαν επεκταθουμε θα παμε σε αλλους δρομους.

 Ο Ντοναλντ Τραμπ κυρηξε "shut down" των δημοσιων υπηρεσιων στις ΗΠΑ. Οι υπηρεσιες ανοιξαν και παλι στις 25 Γεναρη μετα απο 34 περιπου ημερες.  10 μερες νωριτερα, η Βρετανια αποχαιρετουσε την ΕΕ χωρις σχεδιο εξοδου ("Brexit"). Αβεβαιο δειχνει το μελλον της Γηραιας Αλβιωνας, με αρκετους να θελουν να το αλλαξουν και να επανελθουν στην ΕΕ. 

 Λιγο μετα το τελος της εορταστικης περιοδου, ο ΥΠΑΜ και προεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμενος αποφασιζει να αποχωρησει απο την κυβερνηση. Στην θεση του υπουργοποιειται ο Αρxηγος ΓΕΕΘΑ κυριος Αποστολακης, εκφραστης παρομοιων λεκτικων επιθεσεων με τον προκατοχο του προς τους γειτονες Τουρκους. Η αιτια της εκουσιας απομακρυνσης Καμμενου ειναι η διαβοητη "Συμφωνια των Πρεσπων" η οποια τελικα επικυρωθηκε στις 25 Γεναρη απο την ελληνικη Βουλη και παρα τις διαμαρτυριες και επι δυο συνεχομενα Σαβ/κα πορειες και διαδηλωσεις στην πλατεια Συνταγματος. Παρα τις προσπαθειες του Καμμενου, δεν μπορεσε να πεισει για τα φιλοπατριωτικα του αισθηματα. Βουλευτες του οπως η Ελενα Κουντουρα και ο Τερενς Κουικ, που πηγαν εναντια στην γραμμη του κομματος (εναντια στις θεσεις και επιθυμιες Καμμενου ουσιαστικα), διαγραφηκαν μεν απο το κομμα, αλλα παραμενουν ως Υπουργοι ή Υφυπουργοι στην κυβερνηση. 

 Ο νεαρος τενιστας Στεφανος Τσιτσιπας εφτασε μεχρι και τα ημιτελικα του Australian Open. Καταφερε να επικρατησει του σπουδαιου Φεντερερ αλλα εχασε απο το Νρ. 1 της παγκοσμιας καταταξης Ναδαλ. 

 Μεσα στον Γεναρη απεβιωσαν σημαντικες προσωπικοτητες. Τρεις εξ αυτων ειναι οι Φανης Κακριδης, Σαραντης Καργακος και Θεμος Αναστασιαδης. Ο μεν Κακριδης, γιος του γνωστου φιλολογου Ιωαννη Κακριδη, υπηρξε καθηγητης στο παν/μιο Ιωαννινων. Οπως και ο πατερας του, ετσι και ο ιδιος ο Φανης Κακριδης ασχοληθηκε με ζηλο και διεπρεψε στις μελετες περι του Ομηρου και του εργου του. Στο ευρυ κοινο υπηρξε επισης γνωστος μεσω των επιφυλλιδων στην εφημεριδα "το Βημα της Κυριακης". Ο συναδελφος του, φιλολογος Σαραντης Καργακος, υπηρετησε στην ιδιωτικη εκπαιδευση. Εγινε γνωστος μεσω προσκλησεων απο εκπομπες ιδιωτικων καναλιων, οι οποιες τον επεβαλαν τροπω τινα ως τον ειδημονα για θεματα ιστορικου ενδιαφεροντος. Δια της εκθεσης και προβολης του εκ των καναλιων, ο Καργακος ανεπτυξε μια περσονα, η οποια μετεδιδε μια αυρα ή αισθηση αλαζονιας και υπεροπτικης συμπεριφορας. Οταν μιλουσε επαιρνε μια εκφραση του τυπου "εγω-ειμαι-η-απολυτη-αυθεντια-εδω-περα-και-οταν-μιλαω-δεν-θα-με-διακοπτει-κανεις". Λυπουμεθα εαν ενοχληθει κανεις με αυτα, αλλα αυτην την εντυπωση (μας) εδινε. 

 Οσο για την Θεμο Αναστασιαδη που απεβιωσε την περασμενη εβδομαδα μολις, εχουμε αναφερθει και παλιότερα για το εργο που αφησε. Δυστυχως δεν μπορουμε να αλλαξουμε τιποτε:  Ο μακαριτης εγινε γνωστος με ατακες και σλογκαν καφενειακου-γηπεδικου τυπου, τα οποια εγραφε στην τελευταια σελιδα της εφημεριδας "Ελευθεροτυπια", στην στηλη "μαυρη τρυπα". Με αυτες τις ατακες και τα σλογκαν περασε απο το χαρτι στο γυαλι και εκανε χαβαλετζιδικες εκπομπες τυπου "ΟΛΑ". Δεν υπαρχει κατι περισσοτερο να ειπωθει για αυτες - χαβαλες γινοτανε, βιντεακια με αστειες φασεις προβαλλονταν, σεξιστικα υπονοουμενα ακουγονταν. Οι εκπομπες αποδειχτηκαν επιτυχεις και ο μακαριτης εξελιχθηκε σε εκδοτη. Η φυλλαδα του ηταν (φυσικα) "κιτρινη". Και επειδη οι εκπομπες του ησαν τοσο πετυχημενες, λειτουργησαν ως κολυμβυθρα του Σιλωαμ για τον δημιουργο τους. Κατι σκανδαλακια με λεφτα που βρεθηκαν σε σακουλες σκουπιδιων, κατι πονηρα  και "ροζ" dvd που πουληθηκαν, κατι ανακρισεις σε δικαστηρια, με τον μακαριτη στην θεση του κατηγορουμενου να απολογειται οτι δεν ασχολειται με τα οικονομικα αλλα μονο τα εκδοτικα (πρεπει να υπαρχει καποιου ειδους πατεντα για ολους αυτους που μεταφερουν εκατομμυρια ευρω ή δολλαρια σε σακουλες σκουπιδιων ή πάμπερς, ανοιγουν τραπεζικους λογ/σμους στην Ελβετια και αλλους φορολογικους παραδεισους αλλα δεν ξερουν ταχα μου ποσα εχουν, πως βρεθηκαν στα χερια τους κτλ.) περασαν αλλα δεν ακουμπησαν. Τα σεξιστικα υπονοουμενα ειτε μεσω των εκπομπων ειτε δια της κιτρινης φυλλαδας δεν πτοησαν καποιες κυριες εξ αυτων, οι οποιες αναλογως του συμφεροντος τους παριστανουν τις φεμινιστριες. Μια εξ αυτων των κυριων ηταν θαμωνας της εκπομπης του μακαριτη και ο ρολος της αναβαθμιστηκε και εγινε και συμπαρουσιαστρια. Φυσικα τον συλλυπηθηκε μιας και ησαν φιλοι.
 

Keine Kommentare: