Samstag, 14. Februar 2009

ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ...

Καρδουλες απο δω, καρδουλες κι απο εκει. Τα μηνυματα στα κινητα και τα αναριθμητα διαφημιστικα σε τηλεοπτικα και διαφημιστικα καναλια δινουν και παιρνουν. Τα κοκκινα τριανταφυλλα, τα σοκολατακια και οι ευχετηριες καρτες γινονται αναρπαστες καθε χρονο τετοια μερα. Γιατι; Γιατι στις 14 Φεβρουαριου εορταζεται η γιορτη του Αγιου Βαλεντινου, προστατη των ερωτευμενων.

Ειδικα για τα ελληνικα δεδομενα δεν παιζει κανεναν απολυτως ρολο, εαν ο αγιος αυτος δεν ειναι αναγνωρισμενος απο την ορθοδοξη εκκλησια, παρα μονο απο την καθολικη. Δεν ειναι επισης εξακριβωμενο, εαν οντως ο αγιος αυτος ειχε καποια σχεση με τον τομεα, του οποιου θεωρειται προστατης. Οι πληροφοριες για αυτο προερχονται απο καποια μεσαιωνικα χειρογραφα. Ο δε Βαλεντινος ηταν επισκοπος Ρωμης και μαρτυρησε για αγνωστους λογους κατα την διαρκεια της κυριαρχιας του αυτοκρατορα Κλαυδιου ΙΙ του Γοτθου.
Ολα αυτα ομως δεν ενδιαφερουν τους ζαχαροπλαστες, τους ανθοπωλες και ειδικα τα Μ.Μ.Ε. που πασαραν στο αδαες κοινο την συγκεκριμενη μερα ως υποχρεωτικη εορτη, βρισκοντας ετσι αλλη μια ευκαιρια να τα κονομισουν χοντρα. Βεβαια στην εποχη που ζουμε και εν μεσω οικονομικης κρισης, τι αλλο θα μπορουσαν να κανουν; Οικογενειαρχες ανθρωποι οι πιο πολλοι, πρεπει να βγαλουν τα προς το ζην. Βεβαια το ολο νταβαντουρι με την γιορτη των ερωτευμενων ειναι πιο παλιο απο την οικονομικη κριση του 2009. Αλλα τελος παντων...
Το θεμα ειναι οτι οπου και να στρεψεις το κεφαλι σου τετοια μερα καθε χρονο, θα δεις αυτα τα πραγματα: Λουλουδακια, καρδουλες, γλυκακια, φιλακια, αγαπουλες και τα παρομοια. Λες και τις υπολοιπες ημερες του χρονου δεν ειναι ο κοσμος η´απαγορευεται να ειναι ερωτευμενος. Οπως και η παγκοσμιος ημερα κατα του Ειντζ. Ολες τις αλλες μερες το πεταμε δηλ. κατω απο το χαλι το προβλημα και ξαφνικα το θυμομαστε και αρχιζουμε τις στατιστικες με θυματα, εξαπλωση κτλ.;
Οχι αγαπητοι εμποροι (συν)αισθηματων. Ο Ταλας δεν θα παρει το προιον σας. Δεν σας χρωσταει τιποτε. Οποτε και οπως θελει θα δειξει την αγαπη του για καποιο προσωπο. Δεν ειναι υποχρεωμενος να περιμενει ποτε θα ερθει η 14 Φεβρουαριου για να το κανει, ουτε χρειαζεται να αποδειξει κατι σε κανεναν. Ας ζησουν αλλοι την ψευδαισθηση οτι η ημερα αυτη ειναι πιο ιδιαιτερη απο αλλες. Ο Ταλας δεν χρειαζεται ψευδαισθησεις.

Keine Kommentare: