Montag, 4. August 2014

Dawn of Justice: ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΙΚΗΤΩΝ;


Δεν παει πολυς καιρος απο τοτε που εληξε και η φετινη διοργανωση Comic-Con 2014 στο Λος Αντζελες των ΗΠΑ - η μεγαλυτερη και διασημοτερη εκθεση που σχετιζεται με τα προιοντα της 9ης Τεχνης. Η διοργανωση διεξαγεται παντα τετοια εποχη, μεσα με τελη Ιουλιου/ αρχες Αυγουστου. Τα τελευταια χρονια δε εχει επικρατησει να παρουσιαζονται σε αυτην και οι σχετικες ταινιες, η υποθεση και οι χαρακτηρες των οποιων εχουν εμπνευστει απο τα κομικς. Ετσι λοιπον στα πλαισια του φεστιβαλ αυτου παρουσιαστηκαν - μεταξυ πολλων αλλων - και φωτογραφιες με κοστουμια και συντελεστες της πολυαναμενομενης ταινιας  "Superman vs. Batman: Dawn of Justice", η οποια θα προβληθει σε παγκοσμια προβολη την ανοιξη του 2016 (εναν χρονο δηλαδη μετα την προβολη της ταινιας - αντιπαλου δεους "Avengers 2: Age of Ultron").

 Μεχρι στιγμης γνωριζουμε οτι ο Henry Calvill θα υποδυθει και παλι τον Superman/ Kal El/ Clark Kent, ο Ben Aflek τον Batman/ Bruce Wayne, ενω η νεοεμφανιζομενη Gal Gadot θα ερμηνευσει την Wonder Woman. Ο Jason Momoa αναμενεται να κανει ενα περασμα απο την ταινια ως Aquaman.

 Μολονοτι ειναι ακομα πολυ νωρις για συμπερασματα, μολονοτι ειμαστε γνωστες των χαρακτηρων αυτων απο τα κομικς και τις εως τωρα εκδοχες των σε ταινιες κινουμενων σχεδιων και μη, δεν μπορουμε ομως να κανουμε διαφορετικα, παρα να σκεφτομαστε ακριβως οπως θα σκεφτοταν καποιος, ο οποιος δεν εχει γνωση των χαρακτηρων, αλλα εχει υποψιν του την κινηματογραφικη μεταφορα των προπερσινων "Avengers" απο τα στουντιο των Marvel-Disney-Paramount. Ο σινεφιλ που εχει αυτην την εμπειρια, εχει ενημερωθει για την νεα ταινια - συμπαραγωγη της D.C. με την Warner Bros. - βλεπει το ποστερ (εικ. εντ.) και σχετικες φωτογραφιες, πιθανον ειναι να κανει διαφορους συνειρμους για το μελλον του προτζεκτ αυτου στο μυαλο του.

 Διοτι δεν ειναι μυστικο πλεον το γεγονος οτι οι D.C. - Warner θελουν να δημιουργησουν μια ζωντανη κιν/κη μεταφορα της υπερομαδας "Justice League" (JLA) με ηθοποιους. Και ο ανωθι αναφερομενος σινεφιλ που το ξερει αυτο, αλλα εχει δει οτι προηγηθηκαν οι Εκδικητες κινηματογραφικα, θα θεωρησει και με το δικιο του, οτι η αποπειρα των D.C. - Warner παταει και στηριζεται γερα πανω στην συνταγη της υπερηρωικης ομαδας της Marvel!

 Ας ριξει ο αναγνωστης μια ματια στην αφισα της ταινιας που παρατιθενται εδω για του λογου το αληθες: Οι Superman - Batman - Wonder Woman  ειναι οι "Big Three" της JLA, οπως αντιστοιχα οι Captain America - Iron Man - Thor ειναι οι "Big Three" των Εκδικητων της Marvel. Οι σε κινηματογραφικο επιπεδο συγκρισεις των δυο τριαδων ειναι πλουσιοτατες και πραγματικα δεν ειναι να απορει κανεις που οι η τριαδα της Warner θυμιζει εντονα την αντιστοιχη της Marvel: Ο Superman (Henry Calvill) φαινεται να ειναι ιδεαλιστης και να ακολουθει το παραδειγμα αμερικανικων αξιων τοσο, οσο και ο Captain America (Chris Evans). Ο Batman (Ben Aflek) μοιαζει να ειναι κυνικος, οπως συχνα ειναι και ο Iron Man ως Tony Stark (Robert Downey Jr.) οταν δεν εκπιπτει σε εκκεντρικοτητες. Οσο για την Wonder Woman (Gal Gadot), μηπως αναμενεται να παιξει τον ρολο ενος θηλυκου Thor (Chris Hemsworth); Πως θα δικαιολογηθει η υπαρξη της στο συμπαν της ταινιας; Διοτι ως γνωστον προκειται για μια αρχαια Αμαζονα απο την μυθικη Θεμισκυρα, την πατριδα ολων των Αμαζονων. Πως θα καταφερουν να συνυπαρξουν οι τρεις αυτοι διαφορετικοι χαρακτηρες στην μεγαλη οθονη, χωρις η παρουσια τους να φερνει στους θεατες την υπενθυμιση οτι βλεπουν τους Εκδικητες της Warner; Διοτι οπως αναφερθηκε, ηδη γραφονται γκρινιες στα σχετικα φορα του διαδικτυου. Απο την αλλη ομως, αναφεραμε επισης οτι ειναι ακομα πολυ νωρις για να βγουν συμπερασματα.

Keine Kommentare: