Montag, 18. August 2014

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ dresscode ΣΑΣ κε. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ!


                      Αξιοτιμε κυριε πρωθυπουργε,

με εκπληξη παρακολουθησαμε την ειδησεογραφια της περασμενης εβδομαδας, κατα την οποια πρωταγωνιστησατε σε εναν ρολο διαφορετικο απο εκεινο στον οποιον σας ειχαμε μεχρι τωρα συνηθισει. Ηταν πραγματικα ευχαριστο που σας ειδαμε - μαζι με τον Υπουργο Πολιτισμου της κυβερνησης σας - οχι μονο να επισκεπτεσθε τον αρχαιολογικο χωρο της Αμφιπολης, οχι μονο να επιθεωρειτε την ανασκαφη του ταφικου μνημειου (το οποιο συζητειται απο πέρυσι) αλλα και να εμφανιζεσθε ως εκπροσωπος των αρμοδιων αρχαιολογων στα ΜΜΕ δινονταν συνεντευξεις και πληροφοριες περι των διαστασεων και της πιθανης χρονολογιας του μνημειου ωσαν ειδημων! Η μεγαλυτερη και πιο ευχαριστη εκπληξη ασφαλως και ηταν οταν ανεβηκατε την σκαλωσια για να επιθεωρησετε απο κοντα την εισοδο του ταφικου μνημειου (βλ. φωτ. εντ.) - ο αντιπροεδρος της κυβερνησης σας δεν θα ηταν σε θεση να πραξει κατι τετοιο για ευνοητους λογους! Σας θαυμασαμε πραγματικα - δεν θυμομαστε αληθεια εαν ησασταν τοσο δραστηριος και ως Υπουργος Πολιτισμου πριν απο λιγα χρονια!





Δυστυχως για εσας, ειμαστε αναγκασμενοι να σας κρινουμε αυστηρα για το dresscode το οποιο επιλεξατε - οπως και ο Υπουργος Πολιτισμου - για την επισκεψη σας. Ως τεως Υπουργος Πολιτισμου ο ιδιος, οφειλατε να γνωριζετε οτι με τετοια υποδηματα και τετοιο παντελονι δεν επισκεπτομασθε αρχαιολογικους χωρους - τα ρουχα και τα υποδηματα που φορουσατε δεν ειναι απλως ακαταλληλα, αλλα και επικινδυνα: Σκεφτειτε να σκονταφτατε ή να γλιστρουσατε (ειτε εσεις, ειτε ο Υπουργος) - εδω μια ισχυαλγια κατα την κολυμβηση και σας εβγαλε νοκ αουτ το Σαββατοκυριακο αυτο, εαν πεφτατε επειδη τα υποδηματα σας δεν ειναι τα καταλληλα για τον χωρο, θα παθαινατε μεγαλυτερη ζημια! 

 Για αυτο και απο τις σελιδες του ιστολογιου μας, με το παρον κειμενο σας συνιστουμε δυο τρια πραγματακια που πρεπει να λαβετε υποψιν - και κυριως να προμηθευτειτε - ωστε να εισθε καταλληλα προετοιμασμενος και στον τομεα αυτον την επομενη φορα που θα επισκεφθειτε καποιον αρχαιολογικο χωρο:

 Για καπέλα κοιταξτε στα κειμενα μας εδώ και εδώ και επιλεξτε το μοντελο που νομιζετε οτι σας ταιριαζει: Θελετε δερματινο της Barmah ή της Rogue, θελετε ψαθινο, οτι αγαπατε - αλλα φροντισθε να ειναι λιγο "μαγκικο", να σας δινει εναν αερα "adventurer". Εσεις αλλωστε σκιζετε μνημονια, εκει θα κολλησετε;

 Πολυ σημαντικο πραγμα τα υποδήματα. Επιλεξτε οπωσδηποτε αρβυλακια ή μποτακια με γερες σολες (τα "τρακτερωτα", που λεμε). Π.χ. σαν τα Timberland, αλλα χωρις το μοτιβο με τα σταυρουδακια στις σολες, μαις και εισθε θρησκος και συνομιλειτε με τον Υψιστο. Τα υποδηματα της φωτογραφιας ειναι ιδανικα για τις επιδρομες σας στους αρχαιολογικους χωρους της επικρατειας.




Μιας και βλεπουμε οτι σας αρεσει να ανεβαζετε τα μανικια, σας προτεινουμε μακρυμανικο πουκάμισο "safari style" με τσεπες, στο χρωμα της κιμωλιας ή ανοιχτο γκρι - οχι καταλευκο δηλαδη, για να μην λερωνεται ευκολα και εαν τυχει και λερωθει, να μην φαινεται καθαρα η ζημια. Η φωτογραφια σας δειχνει πως ειναι ενα τετοιο πουκαμισο.




Ασορτι με το πουκαμισο πρεπει να ειναι το παντελονι που θα φορεσετε οταν θα βρισκεσθε σε αρχαιολογικο χωρο. Το ιδανικο παντελόνι πρεπει να ειναι επισης "safari" ή "military style". Τι καλυτερο επομενως απο το cargo της φωτογραφιας με πλαινες τσεπες σε εκρου/ μπεζ χρωμα;



Αν αντεχετε την ζεστη, παρτε και ενα γιλεκο επισης "safari style" με πολλες τσεπες. Ισως και ενα φουλαρι για τον λαιμο. Τελευταια ειναι της μοδας στις ανασκαφες τα γαντια που χρησιμοποιουν στα γυμναστηρια για να μην πριζεται το δερμα οταν σηκωνουν τις μεταλλικες μπαρες - αυτα με τα κομμενα δαχτυλα. Παρτε ενα ζευγαρι, σε καλο θα σας βγει.

 Εκτος απο τα ρουχα αυτα, φροντιστε να εχετε μαζι σας κατα την επισκεψη σας σε αρχαιολογικους χωρους αρκετο νερο, μια πυξιδα, κυαλια, ταινια μετρησης τουλαχιστον 5 μ., ελβετικο σουγια ή πολυεργαλειο, μπλοκ με χαρτι μελιμετρέ και οργανα μετρησης (πολυμετρο χαρακα με διαφορες κλιμακες, τριγωνο, μοιρογνωμονιο). Αν ολα αυτα δεν χωρανε στις τσεπες του γιλεκου και του παντελονιου, φροντιστε να τα βαλετε σε ενα σακκιδιο. 

 Μην παρετε μυστρι μαζι σας, θα σας δωσουν οι αρχαιολογοι - τα μυστρια αλλωστε που χρησιμοποιουν στις ανασκαφες ειναι διαφορετικα σε σχημα και μεγεθος απο εκεινα των οικοδομων. Το ιδιο ισχυει και για διαφορα συναρμολογουμενα φτυαρακια, αξινες, τσαπες που μπορει κανεις να βρει στο Μοναστηρακι. 

 Αυτα απο εμας - καλες αγορες και καλη διασκεδαση στους αρχαιολογικους χωρους που θα βρεθειτε!

                 Με εγκαρδιους χαιρετισμους,

                                Τ.


Υ. Γ.: Αφου εισθε απο την Μεσσηνια και παραθεριζετε συχνα στην Πυλο, γιατι δεν κανετε μια εξορμηση με τον προαναφερομενο εξοπλισμο στην περιοχη, η οποια βριθει αρχαιοτητων ( μυκηναικα ανακτορα Ανω Εγκλιανου και Ικλαινας, νεκροπολη Βοιδοκοιλιας, αρχαια Μεσσηνη, Τριφυλια);


 

Keine Kommentare: