Montag, 23. März 2009

ΛΕΦΤΑ!

Καποιους τους πειραξε που βγηκαν μερικοι συμβασιουχοι του ΥΠ.ΠΟ. να διαμαρτυρηθουν κλεινοντας την Ακροπολη. Προβαλλοντας το θεμα, το παρουσιασαν απο την δικη τους οπτικη γωνια. Τωρα θυμηθηκαν πως η Ακροπολη ειναι μνημειο παγκοσμιας κληρονομιας. Τους ενοχλησε που οι συμβασιουχοι εμποδισαν δηθεν τα πληθη των τουριστων να γεμισουν με τα φραγκα τους το ταμειο του αρχαιολογικου χωρου. Οταν η Λα Λοπεζ φωτογραφιζονταν μπροστα στον Παρθενωνα δειχνοντας τα μπουτια της, δεν ηταν προκληση για το μνημειο "τους" της παγκοσμιου πολιτιστικης κληρονομιας. Λογικο, αφου η Λα Λοπεζ τους τα εσκασε. Αλλα οι συμβασιουχοι φαινεται οτι τους ενοχλουν πιο πολυ.
Αυτοι οι καποιοι δεν ενδιαφερονται να μαθουν ουτε το πως, ουτε το γιατι εκαναν οι συμβασιουχοι αυτην την κινηση. Δεν ενδιαφερονται για το γεγονος οτι ανθρωποι ανω των 40, με οικογενεια, ακαδημαικες περγαμηνες και προυπηρεσια εργαζονται με συμβασεις, ειτε ως ωρομισθιοι, ειτε ως εκτακτοι, ειτε αοριστου χρονου και χαρις το διαταγμα του φιλτατου Πακη, μετα το περας των 24 μηνων μενουν ανεργοι! Δεν τους αφορα το οτι συμφωνα με αλλη διαταξη, ο συμβασιουχος εργαζομενος σε φορεα του δημοσιου, θα πρεπει να μεινει ανεργος για 8 μηνες, εαν θελει να εργαστει και για δευτερη φορα στο δημοσιο - με συμβαση εννοειται. Και πως μονο 2 φορες ολες κι ολες επιτρεπεται να εργαστει στο δημοσιο. Ισως και για αυτους τους λογους να μην δημοσιοποιηθηκε η απαντηση του Γενικου Γραμματεα του ΥΠ.ΠΟ., οταν συναντηθηκε με τους εν λογω συμβασιουχους και ερωτηθηκε απο αυτους, τι θα απογινουν: Τους απαντησε ορθα κοφτα να πανε να δουλεψουν στα σουβλατζιδικα και τις πιτσαριες. Αυτην την απαντηση δινει το κρατος σε ενηλικες και μεσηλικες οικογενειαρχες, αποφοιτους των ανωτατων πανεπιστημιακων σχολων του, απο τους οποιους αξιωνει κιολας να πληρωνουν φορους.
Εν πασει περιπτωσει, ολες τις πληροφοριες, εξαγγελιες και δηλωσεις μπορει κανεις να τις διαβασει στην ιστοσελιδα www.sitemaker.gr/seka/ καθως και στο πολυ ενημερωτικο ιστολογιο http://www.eforeiaarxaiotiton.blogspot.com/ .
Ακουγοντας, βλεποντας, διαβαζοντας για αυτα τα πραγματα, καθε ευσυνειδητος αγανακτει και πικραινεται. Τι πρεπει να κανει ομως, οταν την ιδια στιγμη δημοσιοποιουνται οι μισθοι καποιων "διαμορφωτων κοινης γνωμης" και ειδικα αυτων που εργαζονται στην κρατικη τηλεοραση;
Και παλιοτερα ειχε παιξει το θεματακι αυτο, με αφορμη το μισθο καποιας παρουσιαστριας κοινωνικης, υποτιθεται, εκπομπης της κρατικης τηλεορασης. Η οποια φυσικα, καποια στιγμη τα μαζεψε και εφυγε για ιδιωτικο καναλι. Το προβλημα ομως παραμενει. Την περασμενη εβδομαδα ειχε βγει καποιος παρουσιαστης ιδιωτικου καναλιου και θελοντας να δειξει στο κοινο ποσο μαγκας ειναι, αφηγηθηκε, πως εκανε καποτε δοκιμαστικο για παρουσιαση δελτιου ειδησεων στην κρατικη τηλεοραση, ποσο πολυ αρεσε και πως ο τοτε διευθυντης του προτεινε να μεινει στο καναλι με συμβολαιο 6 μηνων και μισθο 1.700 ευρω. Τοτε ο μαγκας παρουσιαστης του αντιπροτεινε να μεινει με συμβολαιο αοριστου χρονου και μισθο 10.000 ευρω!
Αυτα οταν τα ακουει ο νεος που εργαζεται για 700 ευρω, η νοικοκυρα, ο συνταξιουχος, ο μεροκαματιαρης που δουλευει απο τα χαραματα και παει σουρουπο στο σπιτι του, λογικο θα ειναι να κατεβασει ολοκληρα μοναστηρια και να πεταξει το χαζοκουτι απο το παραθυρο. Διοτι προκειται για πολυ προκλητικες κουβεντες μιας μικρης επαγγελματικης μεριδας προς το συνολο της ελληνικης κοινωνιας. Ο παρουσιαστης βεβαια που τα εξεστομισε αυτα, αρχισε να λεει καποια πραγματα για ελευθερη αγορα κτλ. Ποιος νοιαζεται ομως για δικαιολογιες... Προπαντως οταν ειναι ακατανοητο, γιατι υπαρχουν τοσο υψηλοι μισθοι στον χωρο των media σε σχεση με αλλες επαγγελματικες ειδικοτητες. Ειναι ακατανοητο, γιατι ο παρουσιαστης με την γραβατουλα του, κλεισμενος στο στουντιο με το κλιματιστικο του, η μοντελα-γλαστρα, ο στυλιστας και η αστρολογος κουτσομπολιστικου μαγκαζινο θα πρεπει να αμειβονται με αστρονομικα ποσα, ενω καποιοι αλλοι με γνωσεις και εμπειρειες στους τομεις τους καλουνται να τα βγαζουν περα με μισθους της πλακας; Για ποια ελευθερη αγορα μιλαμε, οταν προιοντα βασικης αναγκης κοστιζουν το διπλασιο απο οτι σε αλλες χωρες της Ε.Ε. οπως π.χ. η Γερμανια, αλλα οι μισθοι και οι συνταξεις ειτε μενουν στασιμοι, ειτε πετουν, ενω ταυτοχρονα αυξανονται οι φοροι και οι λογαριασμοι; Τα αστρονομικα ποσα ειναι τοσο απαραιτητα και στον τομεα των Μ.Μ.Ε.; Τοσο πολυ εχουν εντρυφησει αυτοι που τα ζητουν στην χλιδη; Λεμε για τους πολιτικους και τους διευθυντες τραπεζων και δημοσιων οργανισμων που δινουν αυξηση στον εαυτο τους. Αλλα δυστυχως και καποιοι ανθρωποι του χωρου των media δεν ειναι καλυτεροι...
Επιμετρον: Σε ενα επιμορφωτικο προγραμμα του γερμανικου γραφειου ευρεσεως εργασιας που συμμετειχε ο Ταλας πριν απο μερικα χρονια, καλουνταν οι υποψηφιοι να αυτοαξιολογηθουν και να αναφερουν καποια πραγματα για τον εαυτο τους, τι εχουν κανει, με τι θελουν να ασχοληθουν κτλ. Ενας τυπακος απο χωρα του πρωην ανατολικου μπλοκ, που ουτε το βιογραφικο του δεν ηξερε να γραφει - και οταν το εμαθε στο σεμιναριο αυτο, αποτελουνταν απο μια σελιδα με τα βασικα (λιγα βιογραφικα και η σχολικη του εκπαιδευση μονο) - ειχε το θρασος να απαιτει, διχως να εχει ουτε τις γνωσεις, ουτε τα προσοντα και κυριως, ουτε την απαραιτητη εμπειρια, να εργαστει με μισθο 60.000 ευρω καθαρα το χρονο!
Σαν πολλοι να μας μαζευτηκαν...

Keine Kommentare: