Sonntag, 29. März 2009

ΚΟΠΩΣΗ.

Ανηκει στην γενια των σαρανταρηδων. Ειναι ανηψιος του επονομαζομενου "εθναρχη". Ενας αλλος θειος του, καθως και καποιος ξαδελφος του εχουν διατελεσει κατα καιρους βουλευτες και υπουργοι. Ειναι διδακτωρ πανεπιστημιου. Εδω και λιγα χρονια ειναι προεδρος του κομματος που ιδρυσε ο "εθναρχης" θειος του. Επι 5 χρονια διατελει πρωθυπουργος. Απο παιδι δεν του εχει λειψει τιποτε. Τα ειχε ολα στο χερι. Δεν χρειαστηκε να κοπιασει. Και ομως δηλωσε προσφατα οτι αισθανεται κουρασμενος.

Καποιοι εσπευσαν να πουν, οτι αισθανεται ψυχικη κουραση. Τι σημασια εχει ομως αυτο;
Ειδικα οταν υπαρχουν ανθρωποι, οπως ο εβδομηνταρης κυρ Γιαννης, με δυσκολα παιδικα χρονια, με προβληματα υγειας απο πολυ νωρις, με χιλιες δυο οικογενειακες, οικονομικες, επαγγελματικες, κοινωνικες υποχρεωσεις; Ανθρωποι που γνωρισαν την στερηση και τις δυσκολιες της ζωης, που βγηκαν στην βιοπαλη απο τα μικρατα τους; Και ομως, αυτοι οι ανθρωποι, παρολο που εργαζονται σκληρα ολη τους τη ζωη για εναν μισθο, μια συνταξη της πλακας, παρολο που εχουν προβληματα υγειας, παρολο που εχουν ολες αυτες τις υποχρεωσεις και τις σκοτουρες, δεν εχουν πει ποτε τους την λεξη "κουραστηκα".
Αυτοι οι ανθρωποι, και σιγουρα πολλοι αλλοι απο τις νεοτερες γενιες, οταν ακουν τον νυν πρωθυπουργο της χωρας να λεει "κουραστηκα", δεν ξεκαρδιζονται στα γελια, οπως εγραψε προσφατα δημοσιογραφος, θελοντας μαλλον να διασκεδασει τις εντυπωσεις. Αντιθετως, εξοργιζονται. Γιατι βλεπουν και ξερουν οτι δεν εχει κανεναν απολυτως λογο να δηλωνει κουρασμενος. Βλεπουν οτι επι 5 χρονια δεν εχει γινει τιποτε σημαντικο για την κοινωνια, την οικονομια, την παιδεια, την υγεια, τον πολιτισμο της χωρας. Βλεπουν την διαφθορα, την εγκληματικοτητα, την ανεργια, την ακριβεια να αυξανονται και να μην υπαρχει κανεις που να δηλωνει ειτε αρμοδιος, ειτε υπευθυνος, ειτε προθυμος να κανει κατι για να σταματησει την κατρακυλα.
Ο κουρασμενος μας πρωθυπουργος, που σε καποιες δημοσκοπησεις τον αναφερουν ως τον πλεον καταλληλοτερο για την θεση αυτη, ειναι εντελως ακαταλληλος για ολους και για ολα. Επι 5 χρονια δειχνει ποσο αχρηστος ειναι, παπαγαλιζοντας ανουσια κειμενα συμβουλων του, περνωντας περισσοτερες ωρες της ημερας σε ταβερνες και ουζαδικα, παιζοντας σαν μικρο παιδι με playstation. Η παρουσια του ως ηγετη χωρας στο εξωτερικο ειναι ανευ σημασιας και δεν λογιζεται σοβαρα απο τους ξενους ομολογους του - σιγουρα οχι μονο εξαιτιας της εμφανισης του. Ευκολα τιθεται ετσι στο περιθωριο απο αυτους σε διεθνεις συνδιασκεψεις.
"Ο κοσμος το εχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι", λεει η παροιμια. Ολοι τον εχουν παρει χαμπαρι. Ισως και ο ιδιος να εχει καταλαβει οτι ειναι ανικανος. Ευλογο λοιπον το ερωτημα, γιατι δεν αποσυρεται η´ γιατι δεν τον αποσυρουν. Να ησυχασουμε ολοι. Αυτος ο ανθρωπος μας εχει πραγματικα κουρασει...

Keine Kommentare: