Dienstag, 14. Februar 2012

ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ...

Φαινεται οτι οι πρωταγωνιστες στα γεγονοτα των τελευταιων εβδομαδων, ημερων, ωρων, θεωρησαν οτι παιζουν σε χολλυγουντιανη ταινια δρασης και ειπαν να παιξουν με τα νευρα του ελληνικου λαου. Το θεατριλικι τους με την υπερψηφιση η' την καταψηφιση του μνημονιου Νο. 3 ειχε διαφορα παρακλαδια. Τελικα το υπερψηφισαν 199 βουλευτες. Οσοι απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφισαν, διαγραφτηκαν. Ο προεδρος Κωλοτουμπας του ΛΑΟΣ ειπε να το παιξει οπλαρχηγος του 1821 και ειχε δωσει εντολη στους δικους του να μην ψηφισουν υπερ. Τα δυο παλικαρια του που τον παρακουσαν διαγραφηκαν απο το κομμα και χανουν τις βουλευτικες τους εδρες, αν καταλαβαμε σωστα.


Φυσικα και ειχε προετοιμαστει καταλληλα το κλιμα: Ισχυρη πιεση απο Τροικα/ΕΕ/ΔΝΤ να εφαρμοστουν αμεσα μετρα απο την ελληνικη κυβερνηση που αφορουν περαιτερω περικοπες μισθων και συνταξεων, καθως και απολυσεις στο δημοσιο, αλλα και εκποιησεις δημοσιας περιουσιας. Στους εγχωριους κυκλους, τα ΜΜΕ, ακομα δε και σκληροπυρηνικοι δημοσιογραφοι, που στα προηγουμενα δυο μνημονια καναν τον μαγκα, σε αυτην την περιπτωση εγραφαν οτι η χωρα θα ταπεινωθει εαν δεν δεχτει τους ορους του μνημονιου. Η αλλη πλευρα φυσικα και το τραβηξε στα ακρα, αντλωντας εμπνευση απο την μαχη των Θερμοπυλων και το επος του Μεσολογγιου, εως το επος του 1940 στα βουνα της Πινδου ("καλυτερα χρεωκοπια, παρα παραχωριση της εθνικης κυριαρχιας στους ξενους" κτλ.). Στην μεση βρεθηκε ο Μιχαλακης ο Αδιαβαστος, την γκαφα του οποιου εκμεταλλευτηκαν επαξια και οι δυο πλευρες - ασχετως αν ο ιδιος προσπαθησε να πεισει οτι το ομολογησε απο αγνοτητα και ειλικρινεια. Ο Μιχαλακης, που στα 90'ς καρπωθηκε την εξαρθρωση της 17 Ν ως προσωπικη επιτυχια, πραγμα που τον ανεδειξε ως πολυ αρσενικο στις πρωινιατικες εκπομπες καποιων ιδιωτικων καναλιων (ετσι Αλεξια;) γαλαντομων παρουσιαστριων, εχει υποπεσει στα ιδια και χειροτερα λαθη που επεσε ο τωρινος αντιπαλος του Βαγγελακης για την διαδοχη στην προεδρια του ΠΑΣΟΚ, τοτε που ο δευτερος προσπαθουσε να παρει το δαχτυλιδι της διαδοχης απο τον Σημιτη. Αυτο βεβαια ειναι μια αλλη ιστορια.


Αυτο που διαφαινεται ειναι, οτι καποιοι συνεχισαν εδω και καιρο την καταστροφολογια, προσπαθωντας να κανουν πλυση εγκεφαλου σε καποιους αλλους. Το αποκορυφωμα ηταν αλλη μια τραγελαφικη μεταμεσονυχτια συγκεντρωση 300 λεβεντοπαιδων στο γνωστο μαγαζι πανω απο την πλατεια Συνταγματος, ωστε να ψηφισουν το μνημονιο Νο. 3, το οποιο προφανως κανεις δεν ειχε διαβασει. Παραλληλα, ειδικες δυναμεις ειχαν παραταχθει εξω απο το μαγαζι για να προστατευσουν τους εντος και να τρομαξουν ισως τους εκτος που διαδηλωναν. Την ιδια ωρα, καποια αλλα καλοπαιδα απο Αμερικης, Βουκουρεστιου, Ακαδημιας, Πανεπιστημιου, Πλατεια Κοραη, Αθηνας, Ομονοια, καιγαν, σπαζαν, λεηλατουσαν. Οπως και το 2008, μετα που μαθευτηκε η δολοφονια του εφηβου απο εκεινον τον τρελομπατσο (βλ. σχετικο κειμενο εντ.). Φυσικα η αστυνομια ηταν απασχολημενη με τους διαδηλωτες στο Συνταγμα και η Πυροσβεστικη εφτασε πολυ αργα για να σωσει οτιδηποτε. Ετσι, πολλες επιχειρησεις μεταξυ των δυο πλατειων, Συνταγματος και Ομονοιας, μετρουν ζημιες πολλων χιλιαδων ευρω. Τις οποιες αμφιβολο ειναι αν θα καλυψουν τα δανεια που θα παρουν τα 300 παλικαρια, αμα την υπογραφη του μνημονιου Νο. 3.


Δυστυχως, οπως εχει ξαναγραφτει εδω και ειπωθει αρκετες φορες, οχι μονο απο εμας, ειναι σχεδον αδυνατο να προβλεψει κανεις τι θα συμβει στο μελλον με την κατασταση αυτη. Βεβαια εμεις ουτε καν οικονομολοι ειμαστε, αλλα βλεπουμε πως, ακομα και οι οικονομολογοι κωλυονται στο να δωσουν απαντησεις. Θα σωθει η Ελλαδα με τα μνημονιοδανεια; Αν δεν τα υπεγραφε και χρεωκοπουσε, ποσο βεβαιο ειναι οτι θα καταφερναν οι πολιτες της να τα βγαλουν περα; Ολοη αυτη η καταστροφολογια, εχει βασεις η' ειναι κατασκευασμα φαντασιας; Οι καταστροφες και οι λεηλασιες στο κεντρο της Αθηνας, την ωρα που οι 300 συσκεπτονταν τι θα κανουν, ποση σχεση εχουν με το ζητημα; Ηταν στημενοι και εαν ναι, ποιοι κρυβονται απο πισω; Γιατι, για αλλη μια φορα, αστυνομια και πυροσβεστικη δεν επενεβησαν αμεσα;


Οπαδοι της μιας και της αλλης θεωριας, δηλ. οι υπερ και οι κατα μνημονιοι, διαλεγουν και παιρνουν την μια η' την αλλη υποθεση. Εμεις δεν μπορουν να κανουμε κατι αλλο, παρα να παραθεσουμε τα γεγονοτα, οσο το δυνατον αναλυτικοτερα, μπας και βρουμε τον μιτο της Αριαδνης αναμεσα τους. Αλλα δεν παυουμε να αγωνιουμε για το πως θα εξελιχθει η κατασταση...







Keine Kommentare: