Mittwoch, 29. Februar 2012

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΙ.

Εντελως προσφατα υπεπεσε η προσοχη μας στο κειμενο www.pkool.gr/2012/02/i-wra-tou-apologismou/ ειδικα μετα απο σχολια αναγνωστων απο διαφορα αλλα μπλογκς σχετικα με το εν λογου κειμενο. Στο αρθρο της ιστοσελιδας εκεινης, ο κυριος Πετρος Κ., υποτιθεται οτι απολογειται δημοσιως για τα οποια λαθη τον οδηγησαν να κλεισει την εταιρεια του. Βασικα προσπαθει να αμυνθει εναντιον ολων αυτων που ενοψει οικονομικης κρισης εχουν πεσει επανω του και τον χτυπανε.


Εμεις δεν εχουμε καμια προθεση ουτε τους μεν ουτε τους δε να στυλιτευσουμε. Αλλα δεν μπορουμε να μην πλανταξουμε απο τα γελια με ολη αυτη την φασαρια στο διαδικτυο για τον Πετρο. Να θυμησουμε οτι απο το 2009, πριν ξεσπασει η κριση, ειχαμε αναφερθει στο...φαινομενο του λαιφσταιλ, των τιμητων και των δημιουργων του: www.notis-o-talas.blogspot.com/2009/03/golden-boys.html . Και την σημερον ημερα ερχονται καποιοι και ωρυονται, διοτι μολις θυμηθηκαν οτι ο κακος Πετρος φταιει για ολα!


Δεν προκειται να παιξουμε τον δικηγορο του διαβουλου ουτε για την μια, ουτε για την αλλη πλευρα. Σαφως και φερει ευθυνες ο Πετρος για την σταση ζωης που κρατησε εδω και δεκαετιες. Μπεντλευ μπορει να μην οδηγησε, αλλα η διαφημιση που εκανε μεσω των εντυπων του για τον εαυτο του και για καποιους αλλους θιασωτες, ανοιξε την πορτα στον νεοπλουτισμο, τον καταναλωτισμο, την νεοελληνικη μαγκια. Με ατακες του στυλ "ειναι ψωνια ολοι οσοι πινουν βοτκα μαρτινι στα σκυλαδικα για να πουλησουν μουρη/ οι ελληνες μπαρμεν δεν ξερουν να φτιαχνουν το ποτο/ την καλυτερη βοτκα μαρτινι την ηπια σε μπαρ ξενοδοχειου στην Σιγκαπουρη κτλ." δειχνεις οτι και συ εισαι ψωνιο αγαπητε μου. Σιγα μη σηκωθω να παω Σιγκαπουρη να πιω βοτκα μαρτινι επειδη μου το λες εσυ! Καλλιο να μαθω την συνταγη, να παρω τα υλικα και να μαθω να το φτιαχνω μονος μου.


Σε γενικες γραμμες ποτε μας δεν συμπαθησαμε, ουτε το συγκεκριμενο ατομο, ουτε τα εντυπα του, ουτε τους μιμητες του, οπως φαινεται αλλωστε και απο το λινκ σε παλαιοτερο κειμενο του παροντος ιστολογιου. Σε γενικες γραμμες, δεν νομιζουμε οτι αξιζουν κατι ανθρωποι που πιστευουν οτι οποιος δεν εχει σουπερ αυτοκινητο, δεν εχει παει στο ταδε μαγαζι, δεν εχει κανει διακοπες στο δεινα μερος, δεν φοραει ρουχα της ταδε μαρκας που κοστιζουν τοσα ευρω, ειναι αποτυχημενος. Η απολογια του Πετρου δεν ειναι καν απολογια. Αντιθετως με τον κυριο Αγγελακα και διαφορους αλλους ιστολογους, η σταση του δεν μας εκπλησσει καθολου. Κατανοητο επισης, το οτι εδω δεν αναφερει οτι αυτος εφερε το λαιφσταιλ στην Ελλαδα, οπως εχει δηλωσει απειρες φορες μεσω των εντυπων του. Ουτε μας λυπει το οτι μονο την εκπομπουλα του σε ιδιωτικο καναλι εχει για να ζησει την οικογενεια του. Δεν γνωριζουμε ποσα παιρνει για την εκπομπουλα αυτη που δεν προσφερει και κατι ουσιαστικο στην τηλεθεαση, μιας και οι καλεσμενοι του δεν χρηζουν πρωτοτυπιας: Ατομα που πηγαινοερχονται απο πλατο σε πλατο και δεν εχουν κατι το ιδιαιτερο να πουν για την προσωπικη τους ζωη, η οποια αλλωστε δεν ενδιαφερει και κανεναν.


Ο κυριος αυτος παντως σιγουρα δεν θα γινοταν τοσο διασημος, αν δεν υπηρχαν οι πασης φυσεως θιασωτες και οπαδοι. Καποια ιστολογος σχολιαζε οτι "ο Πετρος ευνουχισε μια ολοκληρη γενια, γιατι μεσω των εντυπων του της ψυθιριζε οτι πρεπει να εχει το ταδε αυτοκινητο για να ριξει γκομενα π.χ. κι αν δεν το εχει να το ξεχασει. Κι εκεινη το ξεχασε". Μπορει η ιστολογος να εχει δικιο. Ουκ ολιγες ομως δεσποινιδες εχουν ριξει χυλοπιτες για αυτους τους λογους σε νεους!


Στην τελικη, ισως οι περισσοτεροι που σημερα καταφερονται εναντιον του Πετρου να ειναι οι ιδιοι που καποτε ειχαν τα εντυπα του για ευαγγελιο τους, που ξερουν απ' εξω κι ανακατωτα ολα τα κλαμπ της πρωτευουσας κτλ. Μονο που τωρα, λογω κρισης, σφιγγει το ζωναρι και αδειαζει πιο γρηγορα η τσεπη. Και καποιος πρεπει να την πληρωσει και για το λαιφσταιλ των περασμενων δεκαετιων. Οπως εχουμε γραψει αλλωστε και σε παλιοτερα κειμενα στο ιστολογιο, η νοοτροπια μερικων στη χωρα μας αντανακλαται σε φρασεις τυπου "να πας στρατο ρε, εγω που πηγα τι ημουν;, οταν δουλευουμε δεν κανουμε διακοπες" κτλ. Νοοτροπια που δειχνει την μνησικακια του κοσμου. Τον Πετρο τον τρωει τωρα ο λυκος, αν και εχουμε την εντυπωση οτι επειδη θα του κατσει βαρυς στο στομαχι, καποτε θα τον αφοδευσει!


Keine Kommentare: