Dienstag, 17. Juli 2012

Fathers and Sons.



 Την ωρα που ο δημοφιλης πατερας του εδινε συνεντευξη τυπου στα πλαισια της φετινης comcon στο Σαν Ντιεγκο της Καλιφορνια για την νεα του ταινια "Expendables 2", παρεα με τους κολλητους του, ο γιος του αφηνε την τελευταια του πνοη. Ενα ιατρικο πορισμα λεει οτι μπορει να ηταν ηδη μια βδομαδα νεκρος. Ο Sage Stallone ηταν ενα χρονο μικροτερος μου. Λογικα τα ειχε ολα: Χρηματα, σπιτια, αυτοκινητα. Θα μπορουσε να αλλαζει τις γκομενες σαν τα πουκαμισα, οπως εκαναν και αλλοι επωνυμοι γονοι, οπως τα καμαρια του Martin Sheen. Φαινεται ομως οτι κατι ελειπε απο την ζωη του Sage και αυτο ηταν ο διασημος πατερας του. Ο μεγας και τρανος Συλβεστερ Σταλλονε. Ο ιταλοαμερικανος μαγκας που επαιζε τον σκληρο σε σειρες ταινιων με τιτλο Ροκυ και Ραμπο. Που απο την δεκαετια του '80 και την θητεια του Ρηγκαν στον Λευκο Οικο πορωσε ενα σωρο παλλικαρακια ανα την υφηλιο να τρεχουν στα γυμναστηρια, προκειμενου να του μοιασουν. Τοτε βεβαια κανεις δεν αναρωτιοταν πως ειναι δυνατον μεταξυ Ροκυ 2, Ραμπο 2, Ροκυ 3, Ροκυ 4, Κομπρα και Ραμπο 3 να αλλαζει τοσο ευκολα και γρηγορα μυικο ογκο και γραμμωση το σωμα του Συλβεστρου. Ουτε προβληματισε κανεναν το παραμυθι που φουμαρε, οτι πριν τον Ροκυ ηταν απενταρος και αστεγος στη Νεα Υορκη, δεδομενου οτι η οικογενεια του ειναι Νεουρκεζοι. Περαν του ... σκανδαλου σε αεροδρομιο της Αυστραλιας πριν απο λιγα χρονια, που βρηκανε απαγορευμενες ουσιες πανω του και της ακομα πιο αποτυχημενης πλαστικης εγχειρησης στη μουρη, ουδεις ενδιαφερεται για το οτι ενας ανδρας εξηντατοσων Μαιων κυκλοφορει με βαμμενο μαυρο μαλλι. Αλλα αυτο δεν πρεπει να ειναι ενα κειμενο για τον Συλβεστρο, αλλα για τον γιο του.

  Υπεπεσα κιολας σε ενα σοβαρο λαθος: Οπως ολοι αυτες τις μερες, γραφω και εγω, "ο γιος του Σταλλονε".  Φταιω και γω, φταινε και ολοι οσοι το κανουν αυτο. Απο τη γεννηση του το παιδι αυτο το αποδιδαμε σε καποιον. 36 χρονων τερματισε την ζωη του και μιλαμε για αυτο, αναφερομενοι παντα στον πατερα του. Οπως και στα ελληνικα χωρια, που πας καποιου και σε ρωτουν: "Ποιανου εισαι;" Δεν εχεις δικια σου προσωπικοτητα, δεν εχεις δικια σου ζωη, εισαι ο γιος του ταδε και η κορη της δεινα. Αυτο καναμε και στον Σειτζ. Κανενας δεν ασχοληθηκε σοβαρα με αυτο το παιδι, που ειχε μεν υλικα αγαθα απεριοριστα, αλλα οχι ηθικα. Οι γονεις του χωρισαν οταν ηταν παιδι ακομα. Και αντιθετα απο την οικογενεια του Σην, ο Συλβεστερ Σταλλονε αντικειμενικα ειναι διασημοτερος, λογω των προαναφερομενων ταινιων. Τα ιδια και με τον γιο του Τσαρλτον Ιστον, τον Φρειζερ. Και με τον γιο του μαικλ Νταγκλας, τον Καμερον. Οι πατεραδες διασημοτεροι απο τους γιους. Και να θελουν οι γιοι να κανουν κατι, ειτε εκτος ειτε εντος συναφιου, δυσκολα θα τα καταφερουν. Η νοοτροπια των γυρω δεν τους αφηνει. Μεσω των ταινιων, ο Σταλλονε, ο Ιστον, ο Μιτσαμ και αλλοι, προβαλλαν την εικονα του αυτοδημιουργητου. Του αντρακλα. Του πολυ βαρβατιλα. Αντε να τους ανταγωνιστεις. Οι πατεραδες ειναι τα πολυ αρσενικα, οι γιοι τα μομολα. Αυτο βλεπουν οι μεγαλοπαραγωγοι του Χολλυγουντ. Και οχι μονο αυτοι. Οι γιοι, λεει, τα βρηκαν ετοιμα. Δεν κοπιασαν. Τι να τους κανουμε; Οξω!

   Ο Σειτζ ηθελε να ξεφυγει απο τη σκια του μεγαλου πατερα του, που την μια επαιζε τον μποξερ, την αλλη τον κομαντο, την τριτη τον μπατσο, την τεταρτη τον νταλικιερη και ουτω καθεξης. Παντα τον σκληροτραχηλο και λιγομιλητο ανθρωπο της δρασης. Ηθοποιος δεν εγινε, στο χολλυγουντιανο περιβαλλον ομως δεν εχεις και ιδιαιτερα πολλες επιλογες. Ασχοληθηκε με την σκηνοθεσια και με δευτεροκλασατες παραγωγες. Δεν πηγε παραπερα, δεν ανεβηκε παραπανω. Ισως αν ζουσε περισσοτερο ... Ποιος ξερει, μπορει να προσπαθουσε να επικοινωνησει με τον πατερα του τηλεφωνικως τις τελευταιες μερες. Μπορει για τον Συλβεστρο το μαρκετινγκ της ταινιας του να ηταν πιο σημαντικο απο τις κλησεις του γιου του. 

 Επισης τραγικο το οτι ελαχιστοι σχολιασαν την ειδηση του θανατου του, οταν αναρτηθηκε σε ιστοσελιδες. Οι ιδιοι και οι ιδιοι τιτλοι για να διαφημισουν καποιοι και να κερδισουν: "Νεκρος βρεθηκε ο γιος του Σταλλονε" κτλ... Συλληπητηρια οπωσδηποτε αρμοζουν στην οικογενεια και ελπιζω οτι μετα απο αυτο ο Συλβεστρος θα διαλογιστει επι των ευθυνων του ως πατερα. Μα πανω απ' ολα συλληπητηρια στον ιδιο τον Σειτζ, η ζωη του οποιου ειχε τραγικη καταληξη.
 

Keine Kommentare: