Mittwoch, 1. Oktober 2008

ΦΟΥΣΚΕΣ...

Η προσφατη κριση στις διεθνεις χρηματιστηριακες αγορες εφερε στην μνημη του Ταλα ενα περιστατικο, το οποιο ειχε συμβει λιγα χρονια πριν. Τοτε που ο καθε ασχετος με τα οικονομικα Ελληνας "επαιζε" στο Χρηματιστηριο, λες και επροκειτο για ΛΟΤΤΟ.
Την παλια καλη εκεινην εποχη λοιπον, σπουδαζε και περιστασιακα εργαζοταν στο Freiburg, μια πολη κοντα στον περιφημο Μελανα Δρυμο (ΝΔ Γερμανια) στα συνορα Γαλλιας-Ελβετιας. Μεσω μιας παρεας γνωστων, γνωριστηκε και με καποιον Χρηστο απο την Καβαλα, ο οποιος σπουδαζε Γεωπονια. Ωραιος τυπος, γεματουλης μεν, πολυ πλακατζης δε.
Σε καποια συναντηση της παρεας, ηρθε η συζητηση και σε θεματα οικονομικου περιεχομενου. Τοτε ειναι που μας ειπε ο Χρηστος οτι "επαιζε" με μετοχες στο Χρηματιστηριο Αθηνων. Καποιος συγγενης του τον ειχε "επηρρεασει" και το ξεκινησε. Πες η καλη παρεα, πες η αφθονη μπυρα, ο Χρηστος δεν ελεγε να κλεισει το στομα του. Οι πλακες του αρχισαν να χοντραινουν. Καποια στιγμη εγινε τοσο προκλητικος και υπεροπτης ειδικα απεναντι στον Ταλα, φτανοντας στο σημειο να γινεται προσβλητικος. Και ολο αυτο το σκηνικο, διοτι ο Ταλας δεν ειναι "τζογαδορος" και δεν "παιζει" με μετοχες του Χρηματιστηριου - λες και αυτο ειναι το αλφα και το ωμεγα στη ζωη.
Ο Χρηστος ειχε αποψη περι παντος επιστητου. Πιστευε δε οτι η αποψη του ειναι ησσονος σημασιας. Συμφωνα με την βιοθεωρια του, ειναι "in" και "cool" να "παιζεις" στο Χρηματιστηριο. Οποιος ειναι αντιθετος σε αυτο, δεν εχει θεση στην παρεα του Χρηστου. Σε αυτο το σημειο ο Ταλας ηταν βεβαιος οτι δεν ειχε κανενα νοημα να προσπαθησει να μεταπεισει τον Χρηστο. Αν ο κυριος αυτος - μολονοτι μη οικονομολογος - νομιζει οτι γνωριζει τις παγιδες του Χρηματιστηριου, προβλημα του. Με τα δικα του λεφτα παιζει. Ο Ταλας δεν γνωριζει τους χωρους αυτους και δεν γουσταρει να παρει ρισκα. Και σε αυτο εμμενει, και ας λεει ο Χρηστος και ο καθε Χρηστος οτι του κατεβει.
Αργοτερα πληροφορηθηκε απο κοινους γνωστους οτι ο Χρηστος εχασε σε μια απο αυτες τις παρτιδες ενα σημαντικο ποσο και κλαιγοταν απο εδω και απο εκει. Οτι δεν επρεπε να πουλησει την ταδε μετοχη την δεινα μερα στην τοση τιμη, επρεπε να περιμενε κτλ... Αυτα παθαινει κανεις οταν μπαινει σε χωρους που δεν γνωριζει.
Μετα ξεσπασε και η γνωστη "φουσκα" του Ελληνικου Χρηματιστηριου και ολοι αυτοι οι ερασιτεχνες εσιωπησαν. Τι να απεγινε ο Χρηστος, ειναι αγνωστο. Ισως βρηκε αλλου ειδους "cool" απασχοληση...

Keine Kommentare: