Donnerstag, 21. Mai 2009

ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Τα αφιερωματα δινουν και παιρνουν αυτην την εποχη, ενοψει της προβολης της νεας ταινιας Star Trek στους κιν/φους. Ακομα θυμαμαι καποιον καθηγητη στο παν/μιο, θαυμαστη της ομωνυμης σειρας, ο οποιος συχνα πυκνα διανθιζε τις διαλεξεις του με παραδειγματα απο επεισοδια της εν λογω σειρας.
Τις προαλλες ειχε προβαλει καποιο καναλι καποια απο τις παλιοτερες ταινιες, την 8η της σειρας Star Trek με τον υποτιτλο First Contact. Προς το τελος της ταινιας αυτης, ενα διαστημοπλοιο των εξωγηινων Βουλκανιων - οντων που βαζουν την λογικη πανω απο το συναισθημα - προσγειωνεται στην Αμερικη, στο σημειο που εντοπισε ιχνη κατασκευης διαστημοπλοιων απο ανθρωπους, τα οποια μπορουν να ταξιδευουν με την ταχυτητα του φωτος. Απο αυτο το επεισοδιο γινεται και η πρωτη επαφη μεταξυ γηινων και εξωγηινων, συμφωνα με την σειρα.


Ξεκινωντας απο αυτο, σκεφτομαι πως θα ηταν, εαν το διαστημοπλοιο των Βουλκανιων συνεβαινε να προσγειωθει στην...Ελλαδιτσα μας! Ας υποθεσουμε οτι γινεται κατι τετοιο: Οι Βουλκανιοι προσγειωνονται σε ερημικη τοποθεσια λιγο πιο εξω απο την Αθηνα και σπευδουν να αποκτησουν επαφη με τους νεοελληνες. Στην θεα αυτων των ψιλολιγνων οντων με τις οφελιες, τα λοξα φρυδια, τα μυτερα αυτια, τις κελεμπιες και τις χλαμυδες, ο νεοελληνας θα μεινει σιγουρα με ανοιχτο το στομα. Στη συνεχεια, ισως σκασει στα γελια. Ειδικα, εαν δεν ειναι Αποκριες! Τα καλυτερα ομως επονται: Ο νεοελληνας μπορει να παρεξηγησει τον χαιρετισμο των Βουλκανιων με τα δυο πρωτα και τα δυο τελευταια δαχτυλα της παλαμης και να απαντησει με μουντζες και βρισιες στον εξωγηινο επισκεπτη. Εαν μεχρι αυτο το σημειο ο Βουλκανιος δεν εχει χασει την παροιμιωδη ψυχραιμια του, ειναι ενταξει. Παμε παρακατω: Καποια στιγμη και υπο αβεβαιες συνθηκες, μπορει να συμβει το απροβλεπτο και να ανακαλυφθει το διαστημοπλοιο των Βουλκανιων απο τιποτε τζιμανια νεοελληνες. Σε αυτην την περιπτωση, σιγουρα θα γινει το ελα να δεις: Ορδες δημοσιογραφων, καμερων, αστυνομικων και διαφορων περιεργων που γουσταρουν χαβαλε θα συνωστιζονται στο χωρο της προσγειωσης του σκαφους. Οι δε Βουλκανιοι θα συρονται απο πρωιναδικο σε μεσημεριαναδικο και απο τηλεπαραθυρο σε τηλεπαραθυρο, βομβαρδιζομενοι διαρκως απο ερωτησεις των μεγαλων σταρς-ειδησεογραφων των ιδιωτικων τηλεοπτικων καναλιων. Αν εχουν αντεξει εως τοτε, παμε καλα... Μεχρι να πεσουν στα χερια τυπων οπως ο Λιακοπουλος! Αν καταφερουν να ξεφυγουν απο το κεφαλοκλειδωμα που θα τους κανει, μεχρι να τους παρει τις πληροφοριες που θελει, θα φυγουν με ταχυτητα μεγαλυτερη του φωτος απο την Ελλαδιτσα και τον πλανητη και δεν προκειται να ξαναγυρισουν! Θα χασουν ετσι την ευκαιρια να μελετησουν τα εργα των αρχαιων Ελληνων, προκειμενου ομως να χασουν την ψυχικη τους ηρεμια και την λογικη τους - πραγματα για τα οποια εκπαιδευονται επι χρονια - ισως κανουν αυτην την θυσια...Ειπαμε, η υγεια πανω απο ολα!

Keine Kommentare: