Mittwoch, 24. Juni 2009

ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΣ...ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ!

Δεν θυμοτανε και πολλα απο το μαθημα της Φυσικης που εκανε στο σχολειο. Δεν του αρεσε κιολας, ετσι οπως γινοτανε. Του εμεινε ομως το αξιωμα "η Δραση φερνει ιση με αυτην Αντιδραση" - η´ καπως ετσι. Το αξιωμα αυτο επιβεβαιωνεται χαρις σε ενα προσφατο γεγονος:
Ειχε ανακαλυψει αυτο το μικρο γυμναστηριακι εδω και λιγους μηνες, πολυ κοντα στο σπιτι που εμενε. Ενα δωματιο τοσο επι τοσο, με εναν μικρο διαδρομο στη μεση. Αριστερα και δεξια, δυο μικροτερα δωματιακια με οργανα γυμναστικης: Ποδηλατο, μπαρα με παγκο, κυλιομενο διαδρομο, αλτηρες, τροχαλια. Ολα αυτα στο μινι γυμναστηριο, στο υπογειο της φοιτητικης εστιας.
Πηγαινε καθημερινα, νωρις το πρωι, τρεχοντας. Ηθελε να κανει κατι για τον εαυτο του, τον οποιο για χρονια ειχε παραμελησει. Που χρονος για να ασχοληθει, με ολες αυτε τις υποχρεωσεις... Εδω και λιγους μηνες ομως, τα πραγματα ησαν καλυτερα. Βραδυα δεν γινοταν να πηγαινει, αφενος γιατι δεν ειχε χρονο, και αφετερου, μια φορα που πηγε, ειδε οτι το γυμναστηριακι ηταν κατειλημμενο κυριολεκτικα απο καμποσους μαντραχαλαδες. Και τα οργανα γυμναστικης δεν εφταναν για ολους...
Το προβλημα που αντιμετωπιζε καθε πρωι, αφου προσπαθουσε να παταξει την πρωινη νυστα, ηταν οτι μπαινοντας στο γυμναστηριακι, αντικρυζε μπροστα του μιαν εικονα χαους: Περαν του οτι τα οργανα που ηθελε να χρησιμοποιησει, οπως η μπαρα στον παγκο, ησαν κυριολεκτικα βαρυφορτωμενα με βαρη ασηκωτα για αυτον, πολλες απο τις πλακες που χρησιμοποιουνται για τις μπαρες καθε ειδους - ειτε ισιες, ειτε κεκλημενες - ηταν πεταμενες στην βρωμικη μοκετα του πατωματος. Πολυ επικινδυνο πραγμα δηλαδη. Θα μπορουσε ανετα καποιος, προσπαθωντας να αγνοησει την ακαταστασια αυτη, να σκονταψει κατα λαθος σε καποιο απο τα πεσμενα βαριδια και να χτυπησει σοβαρα!
Κανονικα απαγορευοταν η κατασταση αυτη. Παντου στους τοιχους του γυμναστηριου υπηρχε ο κανονισμος του: "Μετα την χρηση των βαρων και προς σεβασμο προς τους υπολοιπους χρηστες του χωρου, τα βαρη πρεπει να τοποθετουνται στις ειδικες θηκες εντος του γυμναστηριου. Οι παραβατες τιμωρουνται με αφαιρεση της καρτας εισοδου." Αυτον τον κανονισμο, οπως φαινεται, δεν τον τηρουσε κανενας. Δεν υπηρχε κανενας ελεγχος αλλωστε.
Εκεινος ομως δεν μπορουσε να κανει αλλιως. Τον ενοχλουσε η ακαταστασια, τα πεταμενα εδω και εκει βαρη. Τον ενοχλουσαν τα βαρυφορτωμενα μηχανηματα. Ειχε παει για συγκεκριμενο σκοπο, να γυμναστει με την ησυχια του, σηκωνοντας οσο πιο πολλα βαρη μπορουσε, προκειμενου να δυναμωσει τους μυες του. Αν και εχανε καμποσα λεπτα απο τον χρονο του, τακτοποιουσε το γυμναστηριακι, το οποιο ειχε γινει σχεδον σαν το δευτερο σπιτι του. Απολαμβανε τις στιγμες που γυμναζοταν, αν και οι ασκησεις με βαρη ειναι κουραστικες και επιπονες.
Καποιο πρωινο, μπαινει μεσα στον χωρο. Η ιδια κατασταση, οπως και καθε μερα, με τα βαρη πεταμενα σε ολες τις πλευρες. Καθως πηγε να τα τοποθετησει στις θεσεις τους και να ετοιμασει τα οργανα τα οποια θα χρησιμοποιουσε εκεινη την μερα, βλεπει ενα μικρο χειρογραφο σημειωμα. Ηταν τοιχοκολλημενο επανω απο τις θηκες που τοποθετουνται οι πλακες και οχι ιδιαιτερα ευαναγνωστο. Μπορεσε να καταλαβει οτι ηταν γραμμενο απο καποιον που εμενε ακριβως απο επανω. Ο ανωνυμος και ερασιτεχνης ντετεκτιβ ειχε υποψιν του οτι καποιος πηγαινε νωρις το πρωι στο γυμναστηριακι και διαμαρτυρονταν για τον θορυβο απο τα χρησιμοποιημενα οργανα, που δεν τον αφηνε να απολαυσει τον υπνο του. Ζητουσε δε απο τον χρηστη να αφησει τα βαρη οπως ησαν και να κανει λιγοτερο θορυβο.
Οι απαιτησεις του ανωνυμου και ερασιτεχνη ντετεκτιβ, που μπορει να ειναι και γυναικα, ειναι απολυτως κατανοητες και σεβαστες. Ο πρωινος χρηστης του χωρου σε καμια περιπτωση δεν εχει σκοπο να ενοχλησει τον οποιονδηποτε. Απαιτει και αυτος ομως με την σειρα του κατανοηση απο την αλλη πλευρα. Υπαρχει ενας κανονισμος για το συγκεκριμενο γυμναστηριο, ο οποιος δεν τηρειται παρα μονο απο τον πρωινο χρηστη. Η επικινδυνοτητα απο τα πεταμενα βαρη ειναι υπαρκη, οπως επισης ειναι ρεαλιστικη η αποψη, οτι δεν μπορει ο χρηστης να δουλεψει με υπερογκα βαρη και πρεπει να τα αλλαξει. Οι πραξεις του πρωινου χρηστη δεν ειναι τιποτε αλλο, παρα αντιδραση στις πραξεις των χρηστων του γυμναστηριου της προηγουμενης νυχτας, που υπερφορτωνουν τα οργανα με βαρη, πετανε τις βαριες πλακες στο εδαφος και οταν ολοκληρωνουν την προπονηση τους φευγουν, αφηνοντας τον χωρο στην ακαταστασια που βρισκει καθε πρωι ο επομενος χρηστης. Συχνα μαλιστα, αφηνουν και τα φωτα αναμμενα ολη τη νυχτα. Εαν λοιπον ο ανωνυμος και ερασιτεχνης ντετεκτιβ εχει προβληματα, θα πρεπει να απευθυνθει στους κυριους υπαιτιους, οι οποιοι εχουν την αμεση και αποκλειστικη ευθυνη για την ολη κατασταση. Εκτος κι αν... ο ανωνυμος και ερασιτεχνης ντετεκτιβ ειναι ο ιδιος χρηστης του γυμναστηριου κατα τις βραδυνες ωρες, πραγμα που θα εξηγουσε την προσβαση του στον χωρο (καθοτι χρειαζεται ειδικη ηλεκτρονικη καρτα για να εισελθει κανεις), οποτε...ο ιδιος ειναι υπαιτιος της επικρατουσας καταστασης. Και στην περιπτωση αυτη, ο πρωινος χρηστης δεν φταιει, εαν ο βραδυνος επισκεπτης ειναι τεμπελης και ανοργανωτος, και εαν προτιμαει να κοιμαται ολημερις.
Δυστυχως πολλοι ανθρωποι ειναι ετσι, οπως πολλακις εχει αποδειχτει μεσω διαφορων κειμενων του εν λογω ιστολογιου: Αντι να αναλαβουν την ευθυνη των πραξεων τους, κοιτανε να φορτωσουν τα λαθη τους στις πλατες αλλων. Εαν ο ανωνυμος και ερασιτεχνης ντετεκτιβ θελει τον πρωινο χρηστη και κερατα και δαρμενο απο πανω, κανει μεγαλο λαθος. Δραση=Αντιδραση, κανονας της Φυσικης αγαπητε! Τουτεστιν, ψαξε αλλου για κοροιδα και μαυρα προβατα. Εδω μας τελειωσαν!



2 Kommentare:

in antis hat gesagt…

Αγαπητέ Τάλα, μου είχε συμβεί και εμένα κάτι παρόμοιο στο πανεπιστήμιο. Αρχικά απόρησα γιατί την πληρώνω εγώ και προσπάθησα να εξηγήσω. Μετά τους πήρε ο διάολος και δεν με ξαναενόχλησαν. Η υπευθυνότητα παρεξηγείται από τεμπέλικα και κομπλεξικά ανθρωπάκια.
Την καλημέρα μου!

TaLaS hat gesagt…

Αχ, συναδελφε, ασε... Εχω μεινει σε ενα σωρο σπιτια, εκανα την καθαριστρια και οταν καποτε μου την εδωσε γιατι οι συγκατοικοι μου ειτε δεν ηταν ενταξει στις υποχρεωσεις τους στο σπιτι, ειτε εκαναν φασαρια νυχτιατικα (μου ειχε τυχει παρτυ σε σπτι που εμενα Δευτερα την νυχτα ως τα χαραματα και την επομενη ειχα διαγωνισμα) εβρισκα τον μπελα μου. Ουτε οι εκαστοτε σπιτονοικοκυρες και επιστατες μπηκαν στο κοπο να παρουν θεση. Οσο για το πανεπιστημιο, αναφερω καποια πραγματα που μου συνεβησαν στο κειμενο "μικροι δικατορες". Kαι εκει τα ιδια. Ταλας, αιωνιως ριγμενος!
Ευχαριστω, να περνας καλα.