Freitag, 29. Januar 2010

ΦΤΑΙΧΤΕΣ.

Συμβαινει συχνα να γινονται λαθη, απο τα πιο μεγαλα ως τα πιο μικρα και ασημαντα, και αυτοι οι οποιοι τα διεπραξαν να αρνουνται επιμονα και με διαφορες αστειες δικαιολογιες να αναλαβουν την ευθυνη των πραξεων τους:
"Δεν φταιω γω δασκαλε, αυτος ξεκινησε πρωτος", δικαιολογειται ο νταης τους σχολειου στον διευθυντη του, οταν τον ρωταει γιατι μαζι με την παρεα του χτυπησανε τον μικροσωμο, καχεκτικο συμμαθητη του.
"Δεν ευθυνομαι εγω κυρ λοχαγε, αλλα ο συναδελφος", λεει ο λουφαδορος, προσπαθωντας να απαλλαξει εαυτον απο την αγγαρια.
"Δεν ειμαι εγω υπευθυνος για το προγραμμα κυριε διευθυντα, αλλα ο ταδε συναδελφος που το ανελαβε", επιχειρηματολογει ο εργαζομενος, ριχνοντας τα βαρη σε αλλον.
"Ειμαι αθωος κυριε προεδρε, η δεσποινις ητο προκλητικη", ρητορευει στο δικαστηριο ο παιδοφιλος μεσηλικας που κατηγορειται για βιασμο ανηλικου.
"Δεν εφταιγα εγω κυρ αστυνομε, αυτος βρεθηκε μπροστα μου στο δρομο", προσπαθει να δικαιολογηθει ο μεθυσμενος οδηγος πανακριβου αυτοκινητου που παρεσυρε πεζο.
"Δεν το ηθελα συντεκνε, αλλα με προσβαλε την τιμη μου", απανταει ο περιφανος Κρητικος, οταν ρωταται γιατι εβγαλε μαχαιρι και εσφαξε τον φιλο του που δεν ηθελε το κερασμα του την τσικουδια, γιατι δεν επινε αλκοολ.
Ομοιως και στην πολιτικη σκηνη του τοπου. Τα περιστατικα ειναι αφθονα εδω. Και ειδικα στα οικονομικα θεματα. Η τωρινη κυβερνηση κατηγορει την προηγουμενη για την κακη οικονομικη κατασταση. Η προηγουμενη κυβερνηση κατηγορουσε την προ προηγουμενη για τον ιδιο λογο. Και αυτη με την σειρα της, την προ προ προηγουμενη και ουτω καθεξης... Και ετσι δικαιολογουν ολες οι ως τωρα κυβερνησεις την αυξηση φορων, την αυξηση τιμων σε αγαθα, το παγωμα μισθων και συνταξεων. Διοτι λεει, κατ' αυτον τον τροπο, εκτος απο τα δανεια απο την Ε. Ε., θα μαζευτει χρημα στο κρατικο ταμειο, το οποιο ειναι μονιμως μειον, αφου ετσι το αφησαν οι προηγουμενες κυβερνησεις...
Ενταξει λοιπον. Το καταλαβαμε. Παμε παρακατω. Σοβαρα νομιζουν οι πολιτικοι οτι ο κοσμος τα χαφτει αυτα τα παιδιαστικα επιχειρηματα; Πρεπει επιτελους καποιοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους και να μην εμπαιζουν. Ειδικα οταν ο κοσμος βλεπει πως βουλευτες, υπουργοι και παρατρεχαμενοι απολαμβανουν πλουσιων προνομιων. Οταν βλεπει οτι καποιοι απο τις υψηλες και ευνομουμενες κοινωνικες ταξεις φοροδιαφευγουν, αλλα αυτος καλειται να βγαλει το φιδι απ' την τρυπα. Οταν βλεπει πως δισεκατομμυρια ευρω φευγουν ως δαπανες για εξοπλισμους διαρκως επι πολλα χρονια, πραγμα που σημαινει οτι λεφτα υπαρχουν, πως μπορει να πιστεψει οτι οντως το ταμειο ειναι μειον;
Το πραγμα ειναι φως φαναρι. Καποιοι εχουν καλομαθει και νομιζουν οτι μπορουν να κοροιδευουν τους παντες αισαει. Μονο που δεν ειναι ετσι. Το παιχνιδακι με την κολοκυθια δεν προκειται να κρατησει για πολυ ακομα. Δεν ενδιαφερει πλεον κανενα η κληροδοτημενη απο προηγουμενες κυβερνησεις χειριστη οικονομικη κατασταση. Το θεμα ειναι τι κανουμε τωρα. Ο κοσμος θελει να δει πραξεις, θελει να δει αποτελεσματα χειροπιαστα. Και οπωσδηποτε η αυξηση φορων και τιμων με την ταυτοχρονη μειωση μισθων, επιδοματων και συνταξεων ΔΕΝ ειναι λυσεις!

Keine Kommentare: