Mittwoch, 10. Februar 2010

ΝΕΟ ΦΡΟΥΤΟ.

Το θεμα δεν παιζει πολυ ακομα στα Μ.Μ.Ε., μολονοτι τα αφορα. Κατανοητο, προς το παρον υπαρχουν χιλια δυο σημαντικοτερα. Ενδεχεται ομως να τα απασχολησει στο εγγυς μελλον.
Σε αυτο το εγγυς μελλον, η τεχνολογια της τηλεορασης θα αλλαξει. Μεχρι προτινος η τηλεοραση ηταν αναλογικη. Θα γινει λοιπον ψηφιακη! Στην Ε.Ε. το χρονικο περιθωριο για την εφαρμογη και λειτουργια της ψηφιακης τεχνολογιας απο τα κρατη μελη της θα ειναι το 2012. Ατυχως δεν προσδιοριστηκε ακομα, εαν εννοειται η αρχη η' το τελος του 2012...
Η DIGEA ειναι η εταιρεια που θα αναλαβει την τεχνολογικη υποστηριξη και εφαρμογη της ψηφιακης τηλεορασης στην Ελλαδα. Υπαρχει και η σχετικη διαφημιση, που λεγεται οτι πληροφορει το πως και το γιατι. Μολονοτι ακομα και οι οροι αναλογικη και ψηφιακη τηλεοραση ξενιζουν, εντουτοις αυτο που γινεται κατανοητο ειναι, οτι η καθε συσκευη τηλεορασης, βιντεο και ντιβιντι χρειαζεται και απο εναν ξεχωριστο αποδικωποιητη, ωστε να λειτουργησει το σημα της ψηφιακης. Εδω περιπλεκονται καπως τα πραγματα, διοτι τα ελληνικα ιδιωτικα καναλια απαιτουν αποδικωποιητη MPEG 4, αλλα η DIGEA προσφερει ενα αλλο μοντελο, το οποιο δεν ειναι συμβατο με την τεχνικη υποστηριξη των ιδιωτικων, αλλα με αυτη των κρατικων καναλιων!
Ευλογως λοιπον μπορει να διερωτηθει κανεις, προς τι ολη αυτη η φασαρια. Καποιοι μπορει να τον πουν απλοικο, αυτος ομως βλεπει κατι αλλο: Οτι προβλεπεται να παιχτουν χοντρες κομπινες με το νεοφερμενο φρουτο της ψηφιακης τηλεορασης - μπιζνες που εχουν να κανουν με αποδικωποιητες μαιμου, μιζες απο και προς ορισμενες εταιρειες που θα συσταθουν γυρω απο το νεο αυτο φρουτο κτλ. που δεν μπορουμε καν να φανταστουμε!
Περιμενετε, σε λιγα χρονακια ισως αποκαλυφθουν και τα σχετικα σκανδαλα. Κατα τα αλλα, θα ειμαστε ολοι σε αναμονη για τα μαραφετια που μας ετοιμαζουν για καθε συσκευη, αφου ειναι απαραιτητα, ακομα και εαν θελουμε να δουμε μια βιντεοκασετα, παρα τις σαχλαμαρες των καναλιων. Απο την αλλη, υπαρχει και η προοπτικη του Διαδικτυου - αν δεν εφευρουν κανα κολπο και για αυτο...

Keine Kommentare: