Donnerstag, 11. Februar 2010

ΞΕΦΤΙΛΕΣ.

Συνεβει προχτες το πρωι. Στο κεντρο της Αθηνας. Συγκεκριμενα στην πλατεια Κολωνακιου, στο διασημο καφενειο Da Capo, εκει που συνωστιζονται οι εγχωριοι celebrities.
Διαφορες ιστοσελιδες (π.χ. troktiko, zougla κ.α.) ανεφεραν για μια λογομαχια που παιχτηκε μεταξυ του δημοσιογραφου Θαναση Λαλα και του Κωστα Μπακογιαννη, γιου του αποθανοντος Παυλου Μπακογιαννη και της βουλευτη και πρωην υπουργου Εξωτερικων επι κυβερνησης Ν.Δ. Ντορας και εγγονου του Κωνσταντινου Μητσοτακη. Ο Κωστας αποκαλεσε τον Λαλα "ξεφτιλισμενο" δημοσιως και εφυγε απειλωντας.

Κωστας Μπακογιαννης
Κοιτωντας στις σχετικες ιστοσελιδες, ανακαλυπτει κανεις οτι η ιστορια αυτη κρυβει μια περιεργη προιστορια: Ηταν Νοεμβριος του 2009 και η Ντορα αγωνιζονταν για να κερδισει την καρεκλα του προεδρου της Ν. Δ. Εν μεσω της προεκλογικης της καμπανιας, το περιοδικο Veto του Μακη Τριανταφυλλοπουλου, με το οποιο συνεργαζεται ο Λαλας, δημοσιευει ενα αρθρο καποιου που φερει το ψευδωνυμο "Ψυχαναλυτης". Το κειμενο του, υπο τον τιτλο "Η Ντορα στο ντιβανι" ειναι ενα σαχλο μειγμα μυθοπλασιας, φθονου και κομπλεξισμου, δειγμα του πως να μην κανεις δημοσιογραφια, με σποντες περι της εμφανισης της Ντορας, υπονοουμενα περι δηθεν σχεσεων της με Σαμαρα και Αβραμοπουλο κτλ. Βεβαια, απο ενα κιτρινο φυλλαδιο του Ομιλου "Μακης" δεν περιμενει κανεις κατι καλυτερο. Η Ντορα φυσικα, το θεωρησε προσβλητικο και τον τρεχει και αυτη στα δικαστηρια. Μπορει βεβαια ο ιδιος ο Μακης να ειναι μαζοχας, γιατι ολο και κατι γινεται, ολο κατι περιεργο θα βρει να γραψει στις φυλλαδες του η' να πει στις εκπομπες του, το οποιο ειναι παραμυθι, με αποτελεσμα να εξοργιζει τους παντες γυρω του και να τον τρεχουν σαν "ψαρακι".
Το περιεργο ειναι οτι ο υιος της Ντορας αντεδρασε τωρα, 4 μηνες απο την δημοσιευση του κειμενου αυτου και προφανως επιτεθηκε στον λαθος ανθρωπο! Θα μπορουσε να ειχε απευθυνθει κατευθειαν στον ιδιο τον Μακη.
Απο την μια μερια ειναι κατανοητη η συμπεριφορα του. Του εβρισαν τη μανα και ηθελε να την πει. Απο την αλλη, ισως θα επρεπε να ειχε ενεργησει νωριτερα. Και ισως θα ηταν καλυτερα να αποφευγει τετοιου ειδους συμπεριφορες και μαλιστα δημοσιως. Τον εαυτο του και την οικογενεια του βλαπτει.
Το πιο ωραιο ομως ειναι, οτι ο καθενας απο τους εμπλεκομενους ειναι για τα...πανηγυρια!
Ο Μακης γιατι κανει λαμογιες και ψευτοδημοσιογραφια.
Ο Λαλας μαλλον δεν εμπλεκεται αμεσα στην εν λογω ιστορια. Αγιος παντως δεν ειναι, για οσους θυμουνται την χρυση του εποχη στο "Βημα", με τις συνεντευξεις που επαιρνε απο νομπελιστες, συγγραφεις και ηθοποιους, αλλα και τα παρατραγουδα με τον χωρισμο του απο την πρωην συζυγο του.
Ο Κωστας γιατι αν δεν ηταν η μητερα του βουλευτης και Υπουργος Εξωτερικων, θα ετρεχε απο δω και απο κει μοιραζοντας βιογραφικα, οπως κανουν χιλιαδες νεοι της χωρας. Αντιθετος, χαρη στην οικογενεια του μπηκε σε ποστο ως αναλυτης και συμβουλος στο Υπουργειο Εξωτερικων. Τι γινοταν εκει μεσα επι Ντορας, το γνωριζουν πολυ καλυτερα οι υπαλληλοι του Υπουργειου.
Οσο για την Ντορα, το αρθρο του Ψυχαναλυτη ηταν οντως τραβηγμενο, αλλα ας μην ξεχναμε, οτι η ιδια υποστηριχθηκε πολυ απο τον πατερα της, ο οποιος οχι μονο την κατεβασε στην πολιτικη, αλλα την εχρισε και Υπουργο στην τοτε κυβερνηση του, των αρχων της δεκαετιας του 1990. Η δημοτικοτητα της απο τοτε οφειλεται, οπως εκτιμα η πλειοψηφια του ελληνικου λαου, στην συμπαθεια που γνωρισε απο αυτον, παρουσιαζομενη ως τεθλιμμενη χηρα του Παυλου Μπακογιαννη.
Συνοψιζοντας, τα προαναφερομενα dramatis personae μονο το φωτοστεφανο που δεν φορουν! Εχουν ολα τους απο κατι μεμπτο.
Ε ρε ξεφτιλες ολοι!

Keine Kommentare: