Montag, 10. Januar 2011

ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ.

Θα μπορουσε να δωσει ενα σωρο αλλους τιτλους για το παρον κειμενο, οπως "ο Φραχτης" η' "το Συρματοπλεγμα". Κατεληξε τελικα στον παροντα, παραδειγματιζομενος απο την αποδοση στα ελληνικα του τιτλου "Συρματα στα λιβαδια" γνωστου παλιου γουεστερν, το οποιο ειχε σαν θεμα τους τις φονικες αψιμαχιες μεταξυ ραντζεριδων γαιοκτημονων και καουμποιδων στην Αγρια Δυση του 19ου αιωνα. Οι μεν πρωτοι ειχαν αγορασει με τον εναν η' με τον αλλον τροπο εκτασεις γης, τις οποιες περιεφρασσαν με συρματοπλεγματα. Αυτο δεν αρεσε στους γελαδαριδες που μετεφεραν ολοκληρα κοπαδια, μιας και οι περιφραξεις περιοριζαν το οραμα τους για την γη της ελευθεριας απο την μια μερια. Ενω απο την αλλη τους δημιουργουσαν δυσκολιες με τους αγοραστες των ζωων, που ηθελαν το εμπορευμα στην ωρα του. Ετσι οι καουμποιδες ειτε αναγκαζονταν να ακολουθησουν αλλους, πιο επικινδυνους δρομους, μεσα απο αγονες περιοχες, φαραγγια, εχθρικες ινδιανικες φυλες και μεξικανους καμπαλερος, ειτε να αντιμετωπισουν τους γαιοκτημονες στα ισα, με τα ρεβολβερ τους.

Δυστυχως, η σημερινη κατασταση, με την εγερση συρματοπλεγματος κατα μηκος των ελληνοτουρκικων συνορων, θυμιζει τις οχι και τοσο ενδοξες στιγμες της αμερικανικης ιστοριας της Αγριας Δυσεως. Υποτιθεται οτι ο φραχτης αυτος θα ανακοψει την επελαση λαθρομεταναστων στην αγνη ελληνικη γη.
Οπως ομως ειχε γραφτει και παλαιοτερα στο παρον ιστολογιο, υπαρχει ο νομος της Φυσικης που λεει οτι καθε Δραση ισοδυναμειται με ιση Αντιδραση. Οι λαθρομεταναστες θα εισελθουν στην χωρα, με τον εναν η' με τον αλλον τροπο. Ηδη κυκλοφορουν δημοσιευματα στον ελληνικο Τυπο, τα οποια πληροφορουν οτι εχουν ανακαλυψει καινουργια μονοπατια για να εισερχονται. Ουτε η Frontex δεν μπορει να κανει τιποτε.

Για αλλη μια φορα η γραφειοκρατικη, μικροκομματικη λογικη του νεοελληνικου κρατους φερεται να επισκιαζει τα παντα. Δαπανωνται εκατομμυρια ευρω για φραχτες με συρματακια και για κεντρα υποδοχης λαθρομεταναστων, αντι οι υθυνοντες να κατσουν κατω και να αξιοποιησουν σωστα τα χρηματα που τους διατιθενται προς την δημιουργια ορθης πολιτικης προς αντιμετωπιση του θεματος αυτου. Ειναι λυπηρο να χανονται ανθρωπινες ζωες απο κρυοπαγηματα, προσπαθωντας να μπουν παρανομα στη χωρα. Πολυ δε, οταν οι περισσοτεροι απο αυτους εχουν πληρωσει, συμφωνα με ρεπορταζ ελληνικων εφημεριδων, πολλες χιλιαδες δολλαρια σε μεσαζοντες που θα τους περασουν απεναντι, στη χωρα της "ελευθεριας" και της "δημοκρατιας". Οταν το καταχρεωμενο ελληνικο κρατος δαπαναει πολλα εκατομμυρια για την στοιβαξη και περιποιηση τους σε "κεντρα υποδοχης μεταναστων" και μεταφορας τους εν συνεχεια στην αθηναικη πρωτευουσα - για ποιο λογο; - εις βαρος της τσεπης του ελληνα φορολογουμενου με την μειωμενη συνταξη, τον μειωμενο μισθο, την ανασφαλιστη εργασια με συμβαση.
Αλλα ας οψονται αυτοι που υπεγραψαν την συνθηκη του Δουβλινου ΙΙ!



Keine Kommentare: