Donnerstag, 20. Januar 2011

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ...

Η ειδηση θα χαροποιησει τους λατρεις του γνωστου βιβλιου του Ιουλιου Βερν "ταξιδι στο κεντρο της γης" - και οχι μονο αυτους. Αλλα και ολους οσους αγαπουν την φυση, τα ταξιδια, την επιστημη της σπηλαιολογιας, την φωτογραφια.
Μολονοτι ανακαλυφτηκε το 1991, τον Απριλιο του 2009 εγινε εντουτοις γνωστο στο ευρυ κοινο, οταν βρετανοι σπηλαιολογοι αποφασισαν να εξερευνησουν το σπηλαιο Hang Son Doong στα συνορα του Βιετναμ με το Λαος. Η εξερευνηση του διεκοπηκε, λογω κλιματικων συνθηκων, για να συνεχιστει παλι τον Νοεμβριο του 2010 ως τον Απριλιο του τρεχοντος ετους. Περα απ' αυτο το χρονικο διαστημα, το σπηλαιο πλημμυριζει και διακυβευονται ζωες.
Προς το παρον εχει γινει γνωστο οτι το σπηλαιο αυτο εχει μηκος πανω απο 5 χλμ., υψος γυρω στα 200 μ. και πλατος καπου 150 μ. Θεωρειται πλεον το μεγαλυτερο σπηλαιο του κοσμου και εχει πολλα ακομα μυστικα να φανερωσει.
Οι φωτογραφιες του Carsten Peter απο το νεο τευχος του National Geographic Magazine δειχνουν την ομορφια της φυσης σε ολος της το μεγαλειο. Ειναι δυσκολο να περιγραφει με λογια. Γι' αυτο αφηνουμε τις κατωθι φωτογραφιες να μιλησουν για αυτο:








Το φυσικο καλλος του σκηνικου του σπηλαιου συγκρινεται με τα αντιστοιχα των σπηλαιων του Μεξικου, αλλα και των δικων μας, της Μελλισανης στην Κεφαλλονια και του Διρου στη Λακωνια.








Keine Kommentare: