Montag, 10. November 2008

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ...

Για την υποκρισια, τον φανατισμο και τον ψευδοσυντηρητισμο της νεοελληνικης κοινωνιας σε θεματα σχετικα με τον αγοραιο ερωτα, την πορνογραφια, αλλα και το σεξ γενικοτερα, εχει γινει αναφορα σε παλιοτερο κειμενο, το οποιο δημοσιευτηκε τον περασμενο μηνα (βλ. "mightiest Venus!" εντ.). Η διαπιστωση αυτη επαληθευτηκε προσφατα και στην πραξη: Συμφωνα με δημοσιευμα της εφημεριδας Espresso, σημερα οδηγηθηκε στο αυτοφωρο 25χρονος ημεδαπος απο την Σουηδια, ο οποιος τα τελευταια χρονια διαμενει μονιμα στην Αθηνα. Το "εγκλημα" του ειναι οτι ειχε δημιουργησει και διαχειριζοταν την ιστοσελιδα www.bourdela.com. Η ιστοσελιδα αυτη, η οποια λειτουργει εδω και 2 χρονια, περιεχει πληροφοριες σχετικα με οικους ανοχης, μπαρ με strip teaze shows, ξενοδοχεια, sex shops ανα την ελληνικη επικρατεια. Ακομα δε, πληροφοριες για εκθεσεις στυλ "Erotica" και σχολια επισκεπτων, οι οποιοι γραφουν περιληπτικα τις εμπειριες τους απο τις επισκεψεις τους σε αυτους τους χωρους. Ενα ατου της ιστοσελιδας ειναι, οτι ο καθενας μπορει να επιλεξει απο την τραπεζα δεδομενων της τον οικο ανοχης, το μπαρ κτλ. ανα νομο, πολη, περιοχη. Αναγραφονται δε οι διευθυνσεις και οι τιμες, ενω σε αρκετες απο αυτες τις επιλογες υπαρχουν και οι αντιστοιχες εικονες.
Ολα αυτα δεν δειχνουν να ειναι ουτε υποπτα, ουτε αντιθετα με τους νομους. Παρα πολλες παρομοιες ιστοσελιδες - στην ουσια ενα ειδος "χρυσων οδηγων" ειδικα για οικους ανοχης και τα παρομοια - υπαρχουν σε πολλες χωρες της Ε.Ε. Για αυτο και δεν ειναι κατανοητο τι παραπτωμα διεπραξε ο 25χρονος. Το δημοσιευμα τον αποκαλει "ηλεκτρονικο νταβατζη" και αφηνεται να εννοηθει, οτι καποιοι τον κατηγγειλαν οτι δηθεν διαφημιζει προνογραφικο υλικο κτλ.
Ο Ταλας δεν προτιθεται να κανει τον δικηγορο, αλλα ειναι προφανες το τι συμβαινει: Πανε να βαλουν φυλακη ενα παιδι, γιατι εκανε αυτην την ιστοσελιδα, λες και δεν υπαρχουν χειροτερα. Αλλωστε ο ιδιος δεν ειναι προαγωγος, ουτε φωτογραφιες αισχρες περιεχει η ιστοσελιδα του. Οι οικοι ανοχης που περιεχονται στην τραπεζα δεδομενων του ειναι νομιμοι - αλλα ακομα κι αν δεν ηταν, δεν ειναι δικο του προβλημα.
Το θεμα ειναι, ποιος η´ποιοι εκαναν την καταγγελια; Γνωστοι του για να τον εκδικηθουν για προσωπικες υποθεσεις; Η´μηπως καποιοι "ηθικολογοι"; Αν ομως οι τελευταιοι γνωριζαν τα της ιστοσελιδος, προφανως επειδη της εριξαν μια ματια, μαλλον δεν ειναι και τοσο "ηθικοι", οσο θελουν να δειξουν...
Για τον Ταλα ειναι κατανοητο, οτι η υποθεση αυτη ειναι απλα βουτηρο στο ψωμι καποιων. Ενα θεμα ελασσονος σημασιας, που πανε να το πλασαρουν ως πρωτοτυπια και μεγαλη επιτυχια. Αν καποιοι πραγματικα θελουν να κανουν κατι για τον τομεα, ας βγουν στους δρομους να πιασουν τους εμπορους ναρκωτικων και τους μαστροπους. Οχι παλληκαρακια που σε ενημερωνουν μεσω ιστοσελιδων οτι υπαρχει μπουρδελο στην γειτονια σου, δινοντας σου ετσι την ευκαιρια να "ξεχαρμανιασεις".
Ο αγοραιος ερωτας υπηρχε και θα υπαρχει. Και δεν ειναι προβλημα, εφοσον ειναι καθ´ολα νομιμος και απο τις Αρχες ελεγχομενος. Αλλωστε δεν εχουν ολοι συντροφο. Δικαιωμα τους ειναι να εχουν σεξουαλικες επαφες, εστω και σε αυτην την μορφη. Ο 25χρονος δημιουργος της ιστοσελιδας απλα ενημερωνε που μπορει ο οποιοσδηποτε να βρει αυτα που επιθυμει για να περασει καλα για καποιο χρονικο διαστημα. Ειναι αυτο τοσο "μεγαλο εγκλημα";

2 Kommentare:

Νikolas Doulgerakis hat gesagt…

Απο οτι γνωριζω δεν εχη συληφθη ποτε καποιος εκδοτης εφημεριδων, οπου στην τελευταια σελιδα υπαρχουν αγγελιες του τυπου ειμαι 1,85 ξανθια πρασινοματα με τελειες καμπυλες και αμα γουσταρης παρε τηλεφωνο.Και φωτογραφιες με σκληρο πορνο και με εναν υπεραστικο αριθμο για το υπερπεραν για να παρης και να ακουσης μια κυρια να αναστεναζη.Και φυσικα ας αφησουμε τις φυλαδες με τα πορνο dvd. Δεν ειμαι πουριτανος και ηθικολογος, ομως πιστευω στην ισονομια .

TaLaS hat gesagt…

Α μπραβο! Βλεπεις τι παιζεται; Και οριστε ποιοι τα πληρωνουν μετα...