Dienstag, 8. Oktober 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΗ;








 Τελικα καταδικαστηκε ο Ακης απο το Εφετειο: 20 χρονια φυλακιση και αποδοση 1 εκατομμυριου ευρω προς το ελληνικο κρατος. Η συζυγος Βικυ θα περασει 12 χρονια και θα δωσει πισω 50 χιλιαρικα...

 Ετσι πεφτουν λοιπον οι τιτλοι τελους στην καριερα του Ωραιου Μπουμελ;  Τετελεσθαι για το παλι ποτε χαιδεμενο παιδι του βαθεος ΠΑΣΟΚ των '80ς;


 Βλεποντας ξανα και ξανα τα ρεπορταζ και τις φωτογραφιες του, θυμομαστε και εμεις στιγμες απο τον βιο του ανδρος. Του εν Γερμανια των '60ς μεταναστη που σπουδαζε μηχανικος, αθλουνταν και δουλευε για το νοικι και τα διδακτρα. Του γοη, του Ελληνα Ζιγκφριντ που δεν αφησε την Γερμανιδα Μπρουνχιλντ ασυγκινητη. Και την παντρευτηκε. Του ανθρωπου για ολες τις δουλειες του Ανδρεα απο την Μεταπολιτευση και μετα. Του ανδρα που ολοι μας γνωρισαμε και αποκαλουμε με το υποκοριστικο του: Ο Ακης. 

 Ο Ακης ηταν ο ανθρωπος σκια του μεγαλου Ανδρεα. Ο μπατλερ του. Ενας Αλφρεντ Πενγουωρθ στην υπηρεσια του Ελληνα Μπρους Γουειν που ηθελε να...σωσει - κι αυτος;!;!;! - την Ελλαδα. Σκιτσογραφοι ζωγραφιζουν το αγερωχο, αετισιο προφιλ του. Σεναριογραφοι τον βαζουν να επαναλαμβανει, σαν ρομποτακι, τις ιδιες και τις ιδιες εκφρασεις: "Μαλιστα προεδρε", "ναι προεδρε". Τα ανεκδοτα για τον Ακη δινουν και παιρνουν, απο επιθεωρησεις, μεχρι σκετσακια του Μητσικωστα: -"Ακη, τι ωρα ειναι;",  -"Οτι ωρα θελεις εσυ προεδρε", "στα γενεθλια του, ο Ακης λαμβανει μονο μια καρτα με συγχαρητηρια, και αυτη ειναι απο την μανα του" κτλ.

 Στα '90ς και μετα τον θανατο του μεγαλου Ανδρεα, ο Ακης θα προσπαθησει να ξεφυγει απο την σκια του μπατλερ. Θα δοκιμασει να παιξει ενεργο ρολο στις ενδοπασοκικες εξελιξεις. Φευ ομως, ο Σημιτης θα παρει το δαχτυλιδι της εξουσιας. Ο Ακης θα βολευτει με ενα Υπουργειο. Της Αμυνης. Ο Ακης δεν ειναι πλεον ο μπατλερ. Δεν ειναι ομως και ο Ανδρεας. Τοσα χρονια στο πλευρο του ομως, εχει αρχισει να του μοιαζει σε καποια πραγματα: Χωριζει την Γερμανιδα συζυγο του και παντρευεται την δημοσιο υπαλληλο Βικυ Σταματη στο Παρισι. Αγοραζει ακινητο μεσω οφ σορ επι της Διονυσιου Αεροπαγιτου. Πρωτοστατει στα γλεντια. Ο Ακης γυρναει στις ταβερνες και ριχνει ζειμπεκιες, ενω τριγυρω του, δελφινοι πρωτοστατουν στο ποιος θα του κρατησει το ρυθμο γονατιστος, χτυπωντας παλαμακια. Οταν ζουσε ο Ανδρεας και πηγαινε στις ταβερνες, κανενας αλλος δεν χορευε. Μονο ο Ανδρεας εριχνε ζειμπεκιες. Και ο Ακης του κρατουσε τον ρυθμο. Γονατιστος. Μετα το θανατο του Ανδρεα, ο Ακης αυτοαναγορευτηκε στον πρωτο μαγκα. Μονο ο Ακης εριχνε ζειμπεκιες πλεον και ολοι οι αλλοι του χτυπαγαν παλαμακια. Αναβαθμιση. Την ιδια στιγμη, η τεως συμβια του ξοδευε εκατονταδες χιλιαδες απο τον δημοσιο κορβανα για κουρτινες και καλυμματα καναπεδων.

 Ολα τα καλα πραγματα ομως, φτανουν καποτε σε ενα τελος. Εδω και μηνες παρακολουθουσαμε ολοι την εξελιξη στο σηριαλ με τον Ακη. Πριν απο μερικες ωρες μαθευτηκε η ποινη του. Τελος; Προς το παρον ναι. Δεν υπαρχει κατι περισσοτερο να ειπωθει. Οχι ακομα τουλαχιστον.



Keine Kommentare: