Samstag, 16. August 2008

Paul and the Opera.

H Telecom ειναι η γερμανικη υπηρεσια τηλεπικοινωνιων. Στην Ελλαδα ειναι περισσοτερο γνωστη ως η εταιρεια η οποια πριν απο μηνες αγορασε τον ΟΤΕ, αφου αυτος ιδιωτικοποιηθηκε απο την κυβερνηση.
Εδω και εβδομαδες φιγουραρει η νεα διαφημιση του γερμανικου αντιστοιχου του ΟΤΕ στην προσπαθεια της να αποκτησει ακομα περισσοτερους πελατες, να κρατησει τους υπαρχοντες και να κλεισει εστω προσωρινα τα στοματα οσων κανουν λογο για οικονομικα σκανδαλα και χρηματιστηριακες απωλειες. Το διαφημιστικο της Telecom παιζεται παντου στην Γερμανια: Σε τηλεορασεις, στο διαδικτυο, στους κινηματογραφους πριν την εναρξη της ταινιας. Μπορειτε να το δειτε και μονοι σας στην εξης διευθυνση: www.youtube.com/watch?v=ZkaHOQQayTI



Προκειται για την πραγματοποιηση του ονειρου ενος απλου ανθρωπου, του βρετανου πωλητη Paul Potts. O Paul εχει παρει μαθηματα οπερας και ειναι ερασιτεχνης τενορος. Πριν απο εναν χρονο συμμετειχε στο βρετανικο talent show, απο οπου και το σχετικο βιντεακι της youtube, το οποιο εκανε copy το αντιστοιχο διαφημιστικο της Telecom. O Paul φυσικα αποθεωθηκε. Εχει ηδη ενα συμβολαιο με δισκογραφικη εταιρεια και οι πωλησεις των δισκων του με κλασσικη μουσικη, αριες και οπερετες ολο και ανεβαινουν. Ειδικα δε στην Γερμανια, μετα και απο την προβολη του διαφημιστικου, οι πωλησεις των αλμπουμ του χτυπανε πρωτη θεση. Πως ομως τον αντιμετωπισαν πριν συμβουν ολα αυτα;
Στην αρχη του διαφημιστικου, ο Paul μπαινει μεσα στην σκηνη. Ειναι ενας ανδρας μεσαιου μεγεθους, γεματουλης, με φουσκωμενο, σαρκωδες προσωπο. Εχει ενα στραβο δοντακι στην πανω δεξια οδοντοστοιχια. Τοσο η επιτροπη, οσο και το κοινο στην αιθουσα, αλλα και ο κοσμος που βλεπει την εκπομπη ζωντανα στην τηλεοραση, τον αντιμετωπιζουν με καχυποψια. Καποιες κοπελιτσες γελανε κοροιδευτικα. Δεν τους καθεται η φατσα του καλα στο ματι. Η κριτικη επιτροπη, απαρτιζομενη απο δυο ανδρες και μια γυναικα - ολοι τους ανθρωποι της showbiz - τον ρωτουν τι εχει να παρουσιασει. Ο Paul απαντα οτι εχει ερθει στην εκπομπη για να τραγουδησει οπερα. Ενας εκ των κριτων γυρναει προς το μερος των συναδελφων του, κοιτωντας με ειρωνικο βλεμμα. Σφιγγεται για να μην σκασει απο τα γελια. Οι κοπελιτσες και καποιοι αλλοι τηλεθεατες παντως, χτυπιουνται κατω απο τα γελια. Τα οποια γελια ομως τους κοβονται αποτομα, μολις ο Paul ανοιγει το στομα του για να τραγουδισει. Αυτοι οι οποιοι τον ειρωνευτηκαν για την εμφανιση του, δακρυζουν απο συγκινηση και σηκωνονται ορθιοι για να τον χειροκροτησουν.
O Paul δεν εχει τουλαχιστον την αισθηση οτι ειναι πιο εμφανισιμος απο τον Ρολανδο Βιλλαζον. Αλλα εχει καλλιεργημενη φωνη και ταλεντο. Μπορει να σταθει ως διαδοχος ενος Χοσε Καρερας η´ενος Πλαθιντο Ντομινγκο, αν του δωθουν ευκαιριες. Μεσω της συμμετοχης του στο ρεαλιτοπαιγνιο κερδισε τις εντυπωσεις με το σπαθι του. Και ασφαλως εδωσε ενα μαθημα σε ολους εκεινους που κρινουν τους συνανθρωπους τους απο την εμφανιση και μονο.
Καλη συνεχεια Paul!





Keine Kommentare: