Freitag, 17. April 2009

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ.

Λενε οτι μια εικονα ισοδυναμει με χιλιες λεξεις. Η κατωθι εικονα προερχεται απο ρεπορταζ της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ, της Μεγαλης Παρασκευης, 17.04.2009.
Στην ουσια ειναι ενα κολαζ, μια μακετα που δειχνει εκδηλα, συνοπτικα και κατατοπιστικα την θεση της ελληνικης εξωτερικης πολιτικης σε συγκριση με την αντιστοιχη πολιτικη της Τουρκιας.
Η κατασταση ειναι μεσες ακρες γνωστη. Περαιτερω σχολιασμος δεν χρειαζεται. Η μακετα μιλαει και απο μονη της. Ισως να μην ειναι σωστο να δημοσιευεται χρονιαρα μερα τετοιο θεμα, η διεθνης πολιτικη σκηνη ομως δεν γνωριζει απο αργιες και γιορτες, ουτε και κοιμαται.
Αυτη ειναι η καταντια της Ελλαδας του σεμνου και ταπεινου Κωστακη, που ηθελε να τα βαλει με νταβατζηδες και νομιζε οτι θα τον βοηθησουν οι κουμπαροι του...

1 Kommentar:

in antis hat gesagt…

Διαφωνώ. Η εικόνα δεν λέει ούτε το 1/10. Τα «εγκλήματα» αυτής της «νέας διακυβέρνησης» είναι περισσότερα. Ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος και η παρέα του νόμιζε ότι – όπως σε όλα τα άλλα θέματα του κράτους – εξωτερική πολιτική μπορούσε να γίνει με αυτόματο πιλότο. Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν σε συνόδους κορυφής ενώ οι άλλοι διαπραγματεύονται, εσύ μένεις στην σουίτα τρώγοντας σουβλάκια. Η «φούσκα» έχει σκάσει εδώ και πολύ καιρό.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, Tάλα.