Sonntag, 19. April 2009

ΑΥΤΟ ΤΟ..."ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ"...

-"Ασε με ρε Σουλα να φαω το κεφαλακι! Αφου ξερεις οτι μου αρεσει!"
- "Λακη μου, το ξερεις οτι εισαι μεγαλος ανθρωπος και εχεις προβληματα υγειας, δεν εισαι κανα παλικαρακι πλεον. Το ξερεις οτι σε πειραζει. Η χοληστερινη σου..."
- "Φερτο δω ρε γαμω το Χριστο μου χρονιαρα μερα! Θελω να το φαω! Στο διαολο με την χοληστερινη και με ολα! "
Κλασσικος επεισοδιακος διαλογος, τον οποιο εχουμε ζησει ολοι μας λιγο ως πολυ. Ολο και καποιους οικογενειακους φιλους και συγγενεις εχουμε, οι οποιοι την Κυριακη του Πασχα δεν μπορουν να "κρατηθουν"...



Ανθρωποι μεγαλης ηλικιας, με χρονια προβληματα υγειας, με εμπειριες ζωης, που ομως ολα αυτα τα ξεχνανε, προκειμενου να ταλαιπωρηθουν και να ταλαιπωρησουν τους δικους τους ανθρωπους, μονο και μονο για να ικανοποιησουν τα παθη τους.
Ειναι συχνο το φαινομενο, αυτην την μερα να εισαγονται σε νοσοκομεια και κλινικες πολλοι τετοιοι ανθρωποι με γαστριμαργικα προβληματα, οι οποιοι ξεπερασαν τα ορια τους και εφαγαν "κατι παραπανω".
Και να ελεγε κανεις, οτι ο Ελληνας δεν τρωει καθημερινα κρεας; Να ελεγε, οι ανθρωποι αυτοι δεν μπορουν να κρατηθουν; Δεν ξερουν οτι και αρνι και κατσικι και κοντοσουβλι και σπλιναντερο και παιδακια, ολα μαζεμενα πειραζουν; Το ανθρωπινο στομαχι δεν ειναι ουτε αποθηκη, ουτε απορριματοφορο - αν το φορτωσεις περισσοτερο απο οσο αντεχει και οσο πρεπει, θα εχεις σοβαρα προβληματα.
Σεβασμος στα εθιμα, αλλα και στον εαυτο μας! Δεν ειναι αναγκη να γινει κανεις κοιλιοδουλος την Κυριακη του Πασχα. Η υγεια ειναι πολυ σημαντικη για να την παραμελησουμε και να επιδοθουμε σε ακρατητα οργια υπερκαταναλωσης τροφων με πολλα λιπαρα, αλλα και αλκοολ.
Τα ιδια ισχυουν και για την περιεργη και επικινδυνη παραδοση με τις κροτιδες και τα βεγγαλικα. Καθε χρονια, κατα την Ανασταση, ολο και καποιοι θα χασουν την ζωη τους η´ θα τραυματιστουν σοβαρα εξαιτιας της χρησης βεγγαλικων και πυροτεχνηματων.
Ας διασκεδασουμε αυτες τις μερες - αλλα με μετρο! Μην παρασυρομαστε απο τιποτε και απο κανεναν! Η υγεια μας ειναι πιο σημαντικη.
Χρονια πολλα, Χριστος Ανεστη και του χρονου με υγεια!

Keine Kommentare: