Samstag, 11. April 2009

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ XVI.

(Απο την εφημεριδα Ελευθεροτυπία, Σάββατο 11 Απριλίου 2009)

Ελληνες όλων των χωρών περιμένετε...

(ios@enet.gr / www.iospress.gr ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ, ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ)

Απορρίφθηκε -όπως αναμενόταν- την περασμένη Τρίτη από τη Βουλή η πρόταση νόμου της κυβέρνησης για την ψήφο των «Ελλήνων εκλογέων που διαμένουν στο εξωτερικό».
Με δεδομένη τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ (που είχε ήδη ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο), δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφιστεί η κυβερνητική πρόταση, εφόσον το Σύνταγμα απαιτεί πλειοψηφία 2/3 των βουλευτών, την οποία δεν μπορεί βέβαια να εξασφαλίσει η Νέα Δημοκρατία με την οριακή της αυτοδυναμία, έστω κι αν της προσφέρει τα πρόθυμα άκρα του ο κ. Καρατζαφέρης. Αυτό το γνώριζε βέβαια η κυβέρνηση. Τότε για ποιο λόγο δαπάνησε δύο μέρες συνεδριάσεων; Μα μόνο και μόνο για να επιδείξει την καλή της θέληση προς τους ομογενείς, ελπίζοντας σε έμμεση υποστήριξή τους κατά τις προσεχείς εκλογές.
Το κακό είναι ότι η σχετική συζήτηση στη Βουλή περιορίστηκε σε ένα διαγωνισμό κολακείας για τους «απόδημους», με τις γνωστές υπερβολές για τον αγνό πατριωτισμό τους, την ελληνική τους καρδιά, κλπ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντίρρηση του ΠΑΣΟΚ στηρίχτηκε κυρίως στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μόνο δικαίωμα εκλέγειν και όχι εκλέγεσθαι για τους ομογενείς.
Μόνο το ΚΚΕ τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να αρνηθεί κάθε σκέψη διεύρυνσης του εκλογικού σώματος με την προσθήκη εκατομμυρίων ψηφοφόρων που είναι πολίτες άλλων κρατών: «Αυτό αντικειμενικά θα αλλοιώσει την πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα στην ελληνική κοινωνία, στην ελληνική Βουλή», παρατήρησε ο κ. Χαλβατζής. «Ανθρωποι οι οποίοι ζουν δεκάδες χρόνια μακριά από την Ελλάδα, που δεν έχουν καμία σχέση, καμία γνώση της ελληνικής πραγματικότητας θα διαμορφώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα».
Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος επιχειρώντας να συνδράμει με όλα τα μέσα την κυβέρνηση, δεν δίστασε να θυμηθεί τα επιχειρήματα κατά του Ανδρέα Παπανδρέου που χρησιμοποιούσε τη χρυσή εποχή με τις συνδρομητικές βιντεοκασέτες της TV-Press. Και εμφανίστηκε ως γνήσιος υποστηρικτής των ομογενών και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Λες και δεν ήταν ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης που πριν από λίγα χρόνια ξιφουλκούσε κατά του ΣΑΕ και του τότε προέδρου του Αντριου Αθενς, επειδή «η σύζυγός του είναι Ελβετοεβραία».
Ειρωνεία της τύχης: πριν από λίγες μέρες, σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά, η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (www.hlhr.gr) παρουσίαζε το δικό της σχέδιο νόμου για ένα νέο Κώδικα Ιθαγένειας, ο οποίος αντιμετωπίζει με μετριοπαθή αλλά κοινωνικά ευαίσθητο τρόπο το θεσμό της ιθαγένειας στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κράτους δικαίου στην εποχή της μετανάστευσης. Ο προτεινόμενος Κώδικας διευκολύνει την απόκτηση ιθαγένειας των μεταναστών με μόνιμη μακρόχρονη παραμονή στην Ελλάδα και δίνει λύση στο απαράδεκτο φαινόμενο των ουσιαστικά «ανιθαγενών» μεταναστών δεύτερης γενιάς, των νέων δηλαδή που έχουν γεννηθεί και ανατραφεί στην Ελλάδα, που γνωρίζουν μόνο ελληνικά, που θεωρούν πατρίδα τους τη χώρα μας και παραμένουν μετέωροι, εξαιτίας
των φοβικών συνδρόμων του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους. Αλλά γι' αυτή τη συζήτηση δεν είναι έτοιμη ακόμα η ελληνική Βουλή.
.................................................................................................
Σχολιο: Αυτη ειναι η αποψη των πολιτικαντιδων μας για τους συμπατριωτες τους, οι οποιοι εφυγαν και συνεχιζουν να φευγουν για το εξωτερικο, προς αναζητηση μιας καλυτερης ζωης...
Στην ουσια το ιδιο το ελληνικο κρατος ειναι που διωχνει τους πολιτες του, αντι να προσπαθησει να τους παρεχει ευκαιριες.
Το νεοελληνικο κρατος ξεχασε το συναλλαγμα που εστελναν οι ομογενεις της Γερμανιας, του Βελγιου, του Καναδα, της Αυστραλιας στους εν Ελλαδι συγγενεις τους τις τελευταιες δεκαετιες. Ξεχασε, οτι και αυτο το συναλλαγμα συνεβαλλε στην οικονομια της χωρας. Τωρα πλεον που εχει μηδενιστει κι αυτο και που οι ομογενεις δεν πληρωνουν φορους στην μητερα πατριδα, τους ξεχναει. Λεει οχι στο δικαιωμα τους να συμμετεχουν στην εκλογη κυβερνησης και προβαλλει διαφορες δικαιολογιες για αυτο, οπως αυτες του ΚΚΕ που αναφερει το αρθρο.
Απο την μια δεν δεχονται να φορολογηθει η εκκλησια (βλ. παλαιοτερο κειμενο 11/08 εντ.), απο την αλλη ξεγραφουν εντελως τον ελληνισμο της διασπορας τα εκατομμυρια των Ελληνων που ζουν, εργαζονται, σπουδαζουν αν την υφηλιο. Ωραιο κρατος...

Keine Kommentare: