Mittwoch, 24. März 2010

Osternhase!

Εχουμε περιπου μια βδομαδα πριν το Πασχα και λιγες ωρες για τον Ταλα, πριν ετοιμασει το βαλιτσακι του για ταξιδι, εφοσον φετος το Πασχα των καθολικων και των ορθοδοξων χριστιανων συμπιπτει χρονολογικα. Φετος επομενως, θα γιορτασουμε ολοι οι χριστιανοι μαζι στις 4 Απριλιου. Το ιδιο θα συμβει και του χρονου, οπως και το 2014. Ετοιμαστειτε επομενως χριστιανοι να γιορτασουμε μαζι στις 24 Απριλιου 2011 και στις 20 Απριλιου 2014!
Παρεπιπτοντως, και επειδη ως παιδι του φαινοταν περιεργο που, στα πασχαλινα ειδη κυριαρχουσε η μορφη του κουνελιου: Στις βορειοευρωπαικες χωρες υπαρχει η παραδοση του Osternhase (πασχαλιατικος λαγος), ο οποιος κρυβει τα αυγα. Τα παιδακια λοιπον, καλουνται να ψαξουν την Κυριακη του Πασχα για να βρουν τα κρυμενα αυγα!
Το περιεργο ειναι οτι προκειται για λαγο, αλλα στις περισσοτερες εικονες παριστανεται κουνελι (γερμ. Kaninchen, αγγλ. Bunny). Ασε δε που γινεται μεγαλο μπερδεμα και με την ονομασια, γιατι λενε λαγο, αλλα εννοουν κουνελι και τ' αναπαλιν! Το μπερδεμα γινεται και με καποιους διασημους εκπροσωπους των τρωκτικων αυτων (βλ. εικονες εντ.), οι οποιοι ειναι πλεον αστερες των Μεσων και του σταρ συστεμ και ως τετοιοι, πρωταγωνιστουν συχνα πυκνα σε πασχαλινες ιστοριες:


He ´s been named "Bunny", but Sam and Elmer call him "Rabbit"...




He is definitely a bunny...



Ο κουνελος απο την "Αλικη στη χωρα των θαυματων"(υπαρχει ομως και ενας λαγος στη χωρα αυτη)


Pleyrokounelous Hellenokaratzaferikus (δεν περιλαμβανεται στην ταξινομηση των ειδων του Λινναιου)
............................................................................................................
Υπο αυτες τις προυποθεσεις λοιπον, καλη διασκεδαση αυτες τις λιγες μερες (οσο μπορει να διασκεδασει κανεις με ολα αυτα τα προβληματα που υπαρχουν τριγυρω), καλη Μεγαλη Εβδομαδα, Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση!























Keine Kommentare: