Freitag, 16. Juli 2010

ΤΑ ΠΤΩΧΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ...

Το κεντρικο θεμα των περισσοτερων σημερινων ελληνικων εφημεριδων ειναι η χρηματοδοτηση των τραπεζων. Μονο στην www.espressonews.gr υπηρξε συντομο ρεπορταζ περι της κρατικης επιχορηγησης των κομματων, επηρρεασμενο ισως απο καποιες δηλωσεις της Ντορας Μπακογιαννη, που προσπαθησε να το δημοσιοποιησει.
Συμφωνα με το ρεπορταζ της εφημεριδας, η υφυπουργος Εσωτερικων Θεοδωρα Τζακρη συμφωνησε απο κοινου με τον ομολογο της απο το υπουργειο Οικονομικων Φιλιππο Σαχινιδη περι αυξησης της κρατικης επιχορηγησης των κομματων της Βουλης. Τα ελληνικα κομματα θα παρουν, κατα τις συννενοησεις των δυο υφυπουργων 48 αντι 37 εκατ. Ευρω. ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν. Δ. θα μοιραστουν απο 9 εκατ., Κ.Κ.Ε. 1,3 εκατ., ΣΥΡΙΖΑ 900.000, ΛΑ.Ο.Σ. 700.000 και Οικολογοι Πρασινοι 35.000 Ευρω.
Ολα αυτα, ενω διανυουμε την εποχη των ισχνων αγελαδων. Ολα αυτα, ενω ο απλος ελληνικος λαος πρεπει να κανει αιματηρες θυσιες, υπομενωντας παραλογα νομοσχεδια, οπως αυτο για το Ασφαλιστικο.
Μονο υποθεσεις μπορουν να γινουν προς το παρων, ως προς το γιατι δωθηκε τοσο υψηλη επιχορηγηση στα κομματα και που ακριβως θα διατεθουν τα χρηματα αυτα. Για αυτο λοιπον δεν εντυπωσιαζει, που η ειδηση αυτη εμφανιζεται σημερα, Παρασκευη, τελος της εβδομαδας, και ενω ο καθενας κανει σκεψεις για το πως θα περασει το Σαβατοκυριακο του, δεδομενου οτι ο υδραργυρος ανεβαινει...

Keine Kommentare: