Samstag, 12. Februar 2011

ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Οσοι και οσες παρακολουθουν τα νεα της επικαιροτητας, θα πρεπει να παραξενευτηκαν, που κανενα ΜΜΕ (αφ' οσων γνωριζουμε) δεν ανεφερε απολυτως ΤΙΠΟΤΕ περι της επισκεψης αμερικανοεβραικου λομπι σε Θεσσαλονικη και Αθηνα. Μολονοτι καποια ΜΜΕ ειχαν ηδη προ καιρου διαφημισει την επικειμενη αυτη επισκεψη, και πως αυτη θα ελαμβανε χωρα μεσα στη δευτερη εβδομαδα του Φλεβαρη, επικρατησε εν τουτοις σιγη ιχυος επι του θεματους αυτου. Ουτε ποτε ακριβως εγιναν συναντησεις, ουτε που, ουτε ποιοι συμμετειχαν σε αυτες γνωριζουμε. Ειναι αυτη ελευθερη, δημοκρατικη ενημερωση; Γιατι τετοια μυστικοπαθεια, εχουν καποιοι να κρυψουν κατι;
Αυτο που μπορουν να υποθεσουν καποιοι ειναι, οτι η ελληνικη κυβερνηση επιχειρει, υστερα απο πρωτοβουλια του Ισραηλ, ανοιγματα στην ισχυρη αυτη χωρα της ανατολικης Μεσογειου. Ειχαν βεβαιως προηγηθει καποια γεγονοτα, οπως η συμπραξη Τουρκων ακτιβιστων και ισραηλινου στρατου πριν απο μηνες, οταν οι πρωτοι επιχειρησαν να σπασουν το μπλοκο αποκλεισμου της Γαζας, αλλα και οι συμμαχιες μεταξυ Κυπριακης Δημοκρατιας και Ισραηλ που αποσκοπουν στην εκμεταλλευση πηγων ενεργειας στη Μεσογειο. Τις δυο αυτες χωρες συνδεει βεβαια μακροχρονια φιλια και συνεργασια σε διαφορους τομεις. Πιθανοτατα υπο αυτο το πρισμα να κινουνται και οι επαφες της Ελλαδας με το Ισραηλ. Την εβδομαδα που περασε, ο ελληνας Υπουργος Πολιτισμου συναψε συμφωνια με τον ισραηλινο ομολογο του πανω σε θεματα των αρμοδιοτητων του και ενοσω τουρκικη φρεγατα παραβιαζε τα ελληνικα θαλασσια συνορα, πλεοντας λιγο πιο εξω απο την Μυκονο.
Ετσι ισως δεν θα επρεπε να παραξενευει και η παρουσια αμερικανοεβραικου λομπι στην Ελλαδα. Μονο το τι προεκυψε απο τις συναντησεις αυτες. Αλλωστε ειναι σε ολους γνωστο, οτι ο ελληνας πρωθυπουργος εχει μεγαλωσει και σπουδασει στις Η.Π.Α., οπου ο πατερας του εργαστηκε ως καθηγητης πανεπιστημιου. Η μητερα του ειναι Αμερικανιδα, απο την πλευρα της γιαγιας του δε, φερεται να εχει εβραικες ριζες.
Ο Ελληνας πρωθυπουργος εχει και οπαδους και πολεμιους. Οι πρωτοι πιστευουν οτι εκανε πολυ σωστα που απευθυνθηκε στο ΔΝΤ και το προγραμμα δανεισμου και οι αποταμιευσεις χρηματων θα αποδωσουν. Οι δευτεροι πιστευουν οτι ο ανθρωπος εχει φερει την καταστροφη στην Ελλαδα. Η χωρα δεν μπορει να αντεξει την χρεωκοπια απο την μια, την αυξηση φορων και μειωση μισθων απο την αλλη. Η ανεργια καλπαζει, η λαθρομεταναστευση και η εγκληματικοτητα παιρνουν ανεξελεγκτες διαστασεις.
Δυστυχως τα πραγματα εξελισσονται ετσι, που ειναι αδυνατο να πει κανεις που θα ειναι η κατασταση στο εγγυς μελλον. Δεν μπορουν οι προβλεψεις που γινονται τωρα να ειναι 100% εγκυρες. Αυτο που μπορει προς το παρον να ειπωθει ειναι, οτι μετα τις ψυχρες σχεσεις Ισραηλ και Τουρκιας, σχεδιαζεται μια νεα γεωστρατηγικη πολιτικη στη Μεσογειο, στην οποια θελει να συμμετεχει και ο Γιωργος Παπανδρεου. Ετσι κανει κινησεις, προσπαθωντας να βρει συμμαχους. Βλεπουμε λοιπον πως προσεγγιζει το Ισραηλ, αλλα αφηνεται να εννοηθει οτι θελει να τα εχει καλα και με την Τουρκια. Εμφανιζεται δυναμικος στις συναντησεις των κρατων μελων της Ε. Ε. σε Βρυξελλες και Νταβος, αλλα οι Η.Π.Α. δεν ξεφευγουν απο το οπτικο του πεδιο.
Ομως ακομα και οι πιο εφυεις ιστορικοι, οι καλυτεροι πολιτικοι αναλυτες, οι πιο σεβαστοι ερευνητες διεθνων σχεσεων δεν μπορουν να προβλεψουν τα αποτελεσματα ολων αυτων των κινησεων. Ας παρουμε για παραδειγμα τα τεκταινομενα στην Αιγυπτο: Ο Μουμπαρακ τελικα υποχωρησε και παραιτηθηκε. Και τωρα τι; Πως θα εξελιχθει η εσωτερικη και εξωτερικη πολιτικη, η οικονομια της χωρας αυτης; Τι συμβαινει αυτη τη στιγμη στην Τυνησια, αμα την διαφυγη του Μπεν Αλι; Πως εξελισσεται η διακυβερνηση του Ιρακ απο τη Βαγδατη; Να μερικα ερωτηματα, μιας που απο την πλευρα των ΜΜΕ δεν ακουγεται τιποτε για τις χωρες αυτες. Ακομα ποιο ακραια τα ερωτηματα, γιατι ξεσηλωθηκαν μολις τωρα οι λαοι των δυο βορειαφρικανικων χωρων, δεδομενου οτι γνωριζαν υπο ποια καθεστωτα ζουσαν;
Στην Ελλαδα δυστυχως, ακομα περι αλλων τυρβαζουμε... Καταδικαζονται 62χρονοι ανθρωποι και 16χρονα παιδια επειδη ταισαν...γιαουρτακια τον Αλαβανο και τιμωρουνται με αυστηρα προστιμα οσοι δεν πληρωνουν διοδια και εισιτηριο στις αστικες συγκοινωνιες. Συγκοινωνιες οι οποιες μονιμως τους τελευταιους μηνες απεργουν, δυσχαιρενοντας ιδιαιτερα ηλικιωμενους, φοιτητες, μαθητες, νοικοκυρες και ολους οσους δεν διαθετουν Ι.Χ. για να πανε στις δουλειες τους.
Ευτυχως τουλαχιστον, που η προπαγανδα καποιων επεσε αυτη τη φορα στο κενο, και η διαφημιση του 2ου DVD της καποιας Τζουλιας με τους δυο εγχρωμους συμπρωταγωνιστες δεν υπερκαλυψε το συνολο των υπαρχοντων κουτσομπολιστικων εκπομπων. Και ολα αυτα, μολονοτι η εταιρεια παραγωγης... λυπηθηκε τους Ελληνες και... φιλοτιμηθηκε να κατεβασει την τιμη πωλησης της ταινιας στα 15 ευρω. Οσοι προλαβαν και κατεβασαν την ταινια δωρεαν απο καποια ιστοσελιδα (αφου καποιοι προλαβαν να κλεισουν τις ελληνικες ιστοσελιδες που εκαναν αυτην την δουλεια, λιγες μερες πριν κυκλοφορησει η ταινια στα περιπτερα και πριν μας επισκεφτει το αμερικανοεβραικο λομπι: Τυχαια γεγονοτα ολα αυτα αραγε;) εμειναν απογοητευμενοι. Ουτε ως πορνοσταρ δεν ειναι καλη αυτη η κοπελα. Αχρηστη εντελως. Σαν καποιους πολιτικους...

Keine Kommentare: